- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
«Πόλεμος» Universal με τo Τik Tok: Η εταιρεία μουσικής απειλεί με αποχώρηση
O λόγος της διαμάχης
TikTok: Αποσύρεται από την πλατφόρμα η μουσική της δισκογραφικής Universal Music
H Universal Music Group (UMG), η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία του κόσμου πρόκειται να αποσύρει εκατομμύρια τραγούδια από το TikTok μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τις πληρωμές που πρέπει να καταβάλλει η πλατφόρμα.
Η Universal δημοσιοποίησε τη διένεξη με μια «ανοιχτή επιστολή προς την κοινότητα των καλλιτεχνών και τραγουδοποιών», στην οποία υποστηρίζει ότι η κινεζική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αντιστοιχεί μόνο στο 1% των εσόδων της δισκογραφικής παρά το γεγονός ότι έχει ένα δισεκατομμύριο χρήστες.
Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, είναι μια εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο μικρής διάρκειας, τα περισσότερα από τα οποία συνοδεύονται από ηχητικά εφέ και αδειοδοτημένη μουσική.
Εάν η UMG δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με το TikTok, όλα τα τραγούδια της θα αφαιρεθούν από την υπηρεσία μόλις η συμφωνία λήξει την Τετάρτη, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της στο Reuters.
H απάντηση της Tik Tok
Σε απάντηση, η TikTok κατηγόρησε την UMG ότι «έβαλε τη δική της απληστία πάνω από τα συμφέροντα των καλλιτεχνών και των συνθετών της. Παρά το ψευδές αφήγημα και τη ρητορική της Universal, το γεγονός είναι ότι επέλεξαν να απομακρυνθούν από την ισχυρή υποστήριξη μιας πλατφόρμας με πολύ περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, η οποία χρησιμεύει ως δωρεάν μέσο προώθησης και ανακάλυψης για το ταλέντο τους», δήλωσε η εταιρεία.
Η UMG κατέχει τα δικαιώματα καλλιτεχνών όπως οι Beatles, Bob Dylan, Elton John, Drake, Sting, the Weeknd, Kendrick Lamar, SZA, Ariana Grande, Justin Bieber, Adele, U2, Coldplay, Post Malone και άλλοι. Είναι η μόνη μουσική εταιρεία που έχει καταφέρει να κατέχει ταυτόχρονα εννέα από τα 10 κορυφαία άλμπουμ στο μουσικό chart Billboard 200, ενώ το έχει πετύχει τέσσερις φορές.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.