Μουσικη

Raphael Gualazzi

Η φαντασία στα ιταλικά

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 506
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82087-183531.jpg

Ο 30χρονος Iταλός που συστήθηκε με το Reality and Fantasy, αναμιγνύοντας την jazz και τη soul με την παραδοσιακή ιταλική pop, έρχεται στην Αθήνα για την Get Up, Stand Up Friday του Pepper 96.6. Λίγο πριν την άφιξή του μας δίνει το σήμα του.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του πιο γνωστού κομματιού σου «Reality and Fantasy»; Η μουσική πάντα ζει ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Εκεί άλλωστε βρήκα την έμπνευση για τη σύνθεση του άλμπουμ. Κάπου ανάμεσα στην πραγματικότητα των ταξιδιών και τη φαντασία των ονείρων.

Περίμενες την επιτυχία του όταν το πρωτοέγραψες; Πραγματικά δεν ξέρω τι σημαίνει επιτυχία. Αυτό που με κάνει χαρούμενο πάντα είναι να παίζω τη μουσική μου μπροστά στο κοινό. Όταν οι συναυλίες πολλαπλασιάστηκαν και το κοινό μεγάλωνε ένιωσα ακόμη πιο ευτυχής. Αυτό είναι όλο.

Πώς προέκυψε το ρεμίξ από τον Gilles Peterson; Του άρεσε πολύ το τραγούδι στην αυθεντική του μορφή και δούλεψε πάνω σε αυτό, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό ρεμίξ.

Ποια είναι η σχέση σου με την παραδοσιακή μουσική της Ιταλίας. Μου αρέσει πολύ. Από τον Caruso ως τη Mina, από τον Carosone ως τους Buscaglione και Natalino Otto. Θεωρώ επικές κάποιες από τις μελωδίες τους.

Είσαι ικανοποιημένος από το «ευτυχισμένο σου λάθος»; Φυσικά. Είναι το παιδί μου. Και συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα από την περιοδεία μου στον κόσμο. Μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος για αυτό.

Τι ετοιμάζεις για την Αθήνα; Είναι ένα σόλο ρεσιτάλ με piano-vox και τραγούδια από το Happy Mistake, μερικές ενδιαφέρουσες διασκευές και φυσικά το «Reality and Fantasy».

Info: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Eναρξη 22.00. Είσοδος από €15 ως €36. Προπώληση: Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876, www.gazarte.gr | www.public.gr | www.viva.gr. Στις 29/11. After show party με τους παραγωγούς του Pepper 96.6

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ