Μουσικη

Ένα τραγούδι για τη Μάγια που μας άφησε τόσο τραγικά: Ας βρεθούμε όλοι στο Gagarin 205

Καλλιτέχνες και σχήματα από πολλά διαφορετικά είδη, όπως ακριβώς άρεσε και σε εκείνη, σε μια μουσική βραδιά για καλό σκοπό

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Α Song For Maya: An All-Star Charity Event στο Gagarin 205

A Song For Maya: Η φιλανθρωπική συναυλία στο Gagarin 205, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, με την αφιλοκερδή συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών της ελληνικής σκηνής.

Θυμάμαι τη μέρα που έμαθα για «τα ευρήματα που σοκάρουν από την ιατροδικαστική εξέταση» και τον άχαρο τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκα από τον πατέρα της, που κινδύνευε από την αιμοδιψή δημοσιογραφία. Η πληροφόρηση εκείνη που σε παραλύει και σε κάνει να μη βρίσκεις λέξεις για να πεις και να γράψεις αυτά που θέλεις. Θυμάμαι τη νύχτα στη Λιοσίων που μαζί με τον Δημήτρη, τον Ευθύμη και τον Κώστα ανταλλάσσαμε κουβέντες με τη Μάγια για τις αγαπημένες της μπάντες, τις συναυλίες που της αρέσουν πολύ, τσουγκρίζοντας μπίρες, χαμογελώντας και αφήνοντας τη σκέψη «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά» να διαγράφεται σαν συννεφάκι σε καρέ από κόμικ.

A Song For Maya: An All – Star Charity Event στο Gagarin 205, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

«Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, η νύχτα θα είναι αφιερωμένη στη Μάγια, που μας άφησε τόσο τραγικά και αναπάντεχα τον περασμένο Δεκέμβριο. Την ημέρα που θα γινόταν 23 ετών, στο Gagarin 205, έναν χώρο που αγάπησε πολύ, εκεί που πρόλαβε να ζήσει όμορφες στιγμές, διοργανώνεται το “Α Song for Maya”. Μια γιορτή με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ένα all-star event της εγχώριας σκηνής με πολλή και πολύ διαφορετική μουσική. Με καλλιτέχνες και σχήματα από πολλά διαφορετικά είδη, όπως ακριβώς άρεσε και σε εκείνη. Γιατί η Μάγια αγαπούσε τη ζωή, τη μουσική και τους ανθρώπους χωρίς όρους, πέρα από είδη, ετικέτες και διαχωρισμούς» είναι οι λέξεις που επιλέχθηκαν με πολλή προσοχή και ουσία για το «A Song For Maya: An All – Star Charity Event».

Η Μάγια που γνώρισα νομίζω πως δεν θα ήθελε ξενέρωτα μνημόσυνα. Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την ιδέα, όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, αφού τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση φορέων που στηρίζουν όσους βιώνουν το πένθος και την απώλεια. Έχει σημασία αυτό σε μια εποχή που ακόμα και ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη μπορούν να γίνουν ευκαιρίες εκμετάλλευσης.

Ο Κώστας Λειβαδάς, η Νεφέλη Φασούλη, ο Σπύρος Γραμμένος, οι Nightfall, οι Μηνάς Τσίγκος και Ρουσσέτος Δημητρόγλου (1550), οι Alex Dante Duet, οι Bigus Dickus, ο Μανώλης Τσίγκος από τους Innerwish, ο Γιώργος Μαργαριτόπουλος από τους Wardrum, ο Μάνος Γαβαλάς από τους SL Theory, ο Θύμιος Μπούτσης από τους Ransackrat, ο Νίκος Παπαδόπουλος από τους Jetlag, η Ειρήνη Κετικίδη, ο John Voyager των Need, οι Mindust, ο Tony Venieris σε ένα ειδικά διαμορφωμένο DJ Set, είναι μερικοί από τους μουσικούς που έχουν είδη ανακοινωθεί. Μακάρι αυτός ο κατάλογος να μεγαλώσει και μακάρι αυτή η βραδιά να εξελιχθεί σε κάτι που θα μας ξεπεράσει.

Ένα τραγούδι για τη Μάγια που μας άφησε τόσο τραγικά: Ας βρεθούμε όλοι στο Gagarin 205

«A Song For Maya: An All – Star Charity Event»
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση & ταμείο)
Ηλεκτρονική προπώληση: www.123tickets.gr
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00
Έναρξη: 19:45

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ