Μουσικη

Nicko McBrain: Ο ντράμερ των Iron Maiden υπέστη εγκεφαλικό

Η αποκάλυψη έγινε μέσω βίντεο στα social media

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nico McBrain: Ο ντράμερ των Iron Maiden υπέστη εγκεφαλικό
Ο Nico McBrain μαζί με τους υπόλοιπους Maiden όταν μπήκαν στο Hollywod's Rock Walk. © Michael Tran / Getty Images

Nicko McBrain: Ο ντράμερ του θρυλικού μέταλ συγκροτήματος Iron Maiden αποκάλυψε μέσω βίντεο πως τον Γενάρη υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πριν από λίγες ώρες ο ντράμερ των Iron Maiden Nicko McBrain αποκάλυψε μέσω των social media πως νωρίτερα μέσα στη χρονιά υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Η αναφορά από τον ίδιο έγινε με ένα βίντεο στην επίσημη σελίδα των Maiden με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι φυσικά ζεστές και υποστηρηκτικές προς το πρόσωπο του 71χρονου McBrain.

Nicko Mcbrain: Οι επιπτώσεις του εγκεφαλικού για τον ντράμερ των Iron Maiden

Ο Nicko McBrain είναι μέρος των Iron Maiden από το 1982 και λίγο πριν το άλμπουμ The Number of the Beast το οποίο αποτέλεσε και το πρώτο με τον Bruce Dickinson ως frontman. Ο δίσκος έμεινε στην ιστορία της μέταλ μουσικής ως ένας από τους πιο επιδραστικούς στην ιστορία του είδους. Από τότε το συγκρότημα ανήκει μέσα στα πιο δημοφιλή παγκοσμίως και συνεχίζει να εμφανίζεται ζωντανά μέχρι σήμερα.

Ο Nicko McBrain έκανε την αποκάλυψη πως τον περασμένο Ιανουάριο είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, που του άφησε αρκετά θέματα υγείας βάζοντας παράλληλα εκτός από την καριέρα και τη ζωή του σε κίνδυνο. Όπως ανέφερε και ο ίδιος επέλεξε να μοιραστεί τα νέα με το κοινό με τη χρήση βίνγτεο ώστε να δουν όλοι πόσο ωραίος και ζωντανός είναι, ώστε να μην ανησυχήσουν. Το εγκεφαλικό είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει τελείως η δεξία του πλευρά από τον ώμο μέχρι κάτω, όμως με τη συνεχόμενη θεραπεία 10 εβδομάδων που ακολούθησε, κατάφερε να ανακτήσει ένα 70% των λειτουργειών του πριν το επεισόδιο.

«Νομίζω πως είναι σημαντικό να σας πως τώρα παρά πιο πριν, ότι το μόνο, που πάντα με ενδιέφερε, ήταν να γυρίσω στο 100%. Με τη βοήθεια του Θεού είμαι όλο και καλύτερα όσο περνάει ο καιρός» είπε ο ντράμερ και συνέχισε «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω εσάς για ένα από τα πιο μαγικά τουρ μέχρι στιγμής. Δεν ήθελα να δημιουργήσω πανικό και να προκαλέσω αναστάτωση».

A Message From Nicko

Ο μάνατζερ του συγκροτήματος Rod Smallwood έκανε επίσης μία δήλωση αναφέροντας ότι «Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και εγώ θεωρούμε πως ότι κατάφερε ο Nicko με τη θέληση και τη δουλειά του είναι κάτι το εκπληκτικό. Είμαστε περήφανοι γι΄αυτόν. Η μπάντα είχε να ετοιμάσει ένα δύσκολο και περίπλοκο κομμάτι για το τουρ, όμως αυτός έσκυψε το κεφάλι και δούλεψε ώστε να επανέλθει γρήγορα».

«Ειλικρινά δεν πιστεύαμε ότι θα είναι σε θέση να βγάλει ένα ολόκληρο σόου όταν κάναμε τις πρόβες τον Μάιο, όμως αυτός τα κατάφερε και ήμασταν ανακουφισμένοι. Ο Nicko ήταν απλά ο εαυτός του και δεν ήθελε να προκαλέσει αναστάτωση στο τουρ. Ήταν καλύτερο μάλιστα όλοι να μάθουν τι έγινε αππο τον ίδιο και όχι από φήμες» συμπλήρωσε ο ατζέντης τους.

Οι Iron Maiden κλέβουν την παράσταση και μουσικά όλο αυτό το διάστημα, καθώς πραγματοποιούν ένα τουρ που έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό έγιναν viral, καθώς έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά το Alexander the Great από το άλμπουμ Somewhere In Time του 1986.

Iron Maiden: Alexander The Great Live First Time Ever - Ljubljana, Slovenia 5/28/23

Το συγκρότημα έχει στο πρόγραμμα μερικές ζωντανές εμφανίσεις στον Καναδά και την Αμερική αργότερα μέσα στη χρονιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ