Μουσικη

Σταύρος Ξαρχάκος: Μεγάλη συναυλία στο 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους

Στο πλευρό του ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ηρώ Σαΐα

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταύρος Ξαρχάκος: Μεγάλη Συναυλία στο 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού την Κυριακή 23 Ιουλίου .
©Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinisi

Σταύρος Ξαρχάκος: Ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης εμφανίζεται στο 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους την Κυριακή 23 Ιουλίου. 

Το Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους ξεχωρίζει στα καλοκαιρινά πολιτιστικά δρώμενα που συμβαίνουν στην Αθήνα. Οι εκδηλώσεις για το δεύτερο κατά σειρά φεστιβάλ του Δήμου Πεντέλης συνεχίζονται με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Σταύρου Ξαρχάκου την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 20:30. Ο μεγάλος καλλιτέχνης παρουσιάζει στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας ένα πρόγραμμα με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Δεν θα είναι μόνος, καθώς στο πλάι του θα τραγουδήσουν ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ηρώ Σαΐα, ενώ θα διευθύνει παράλληλα τη δική του ορχήστρα με σολίστ.

Σταύρος Ξαρχάκος: Μεγάλη Συναυλία στο 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Το επίκεντρο του Φεστιβάλ είναι το όρος Πεντελικό, που συνδέεται άρρηκτα με το μνημείο του Παρθενώνα τονίζοντας στο βάθος των χρόνων τις αξίες της δημοκρατίας. Μέσα στα σπλάχνα του βουνού είναι και το Αρχαίο Λατομείο, το οποίο αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα θαύμα της μηχανικής. Το Φεστιβάλ θέλει να αναδείξει αυτή την πτυχή της συγκεκριμένης περιοχής, που ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων διοργανώνεται το 2ο Πεντελικό Φεστιβάλ σε μια προσπάθεια ανάδειξει πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Το event προσφέρει εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου παρουσιάζοντας καινοτόμο θέαμα και παραστάσεις. Συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ έχουν όλοι την ευκαιρία να γνωρίσουν τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς παρακολουθώντας παράλληλα πολύ αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις ελεύθερες προς το κοινό.  

Σε μία από αυτές κάνει την εμφάνισή του και ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο καλλιτέχνης είναι συνδεδεμένος με την έκφραση της συλλογικής πορείας της εκδήλωσης και από το 1960 επιστρατεύει τη δύναμη των τραγουδιών τα οποία όπως τονίζει και ο ίδιος  «μας δείχνουν το δρόμο, είναι σύμμαχοι στον αγώνα για μία καλύτερη ζωή και διώχνουν το φόβο. Ο έρωτας είναι επανάσταση και το αιώνιο δισκοπότηρο για τον άνθρωπο είναι η ελευθερία».

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά ανέφερε σε δήλωση της ότι «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας, για το Δήμο Πεντέλης και για το 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού, η συμμετοχή του Σταύρου Ξαρχάκου και των συνεργατών του στο Φεστιβάλ με τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας την Κυριακή 23 Ιουλίου. Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένα από τους μεγαλύτερους Έλληνες Συνθέτες του αιώνα μας, είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει στους συμπολίτες μας μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που με τους συνεργάτες μου καταφέραμε και φέτος να δώσουμε ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις φεστιβάλ Πεντελικού, ένα φεστιβάλ αντάξιο της ιστορίας του βουνού μας, ένα φεστιβάλ που η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου το ανεβάζει ακόμα ψηλότερα!». Η εκδήλωση αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει μπροστά από το Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης.

Σταύρος Ξαρχάκος: Μεγάλη Συναυλία στο 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή της Αττικής (βαθμός επικινδυνότητας 4). Οι συνθήκες αυτές αναμένονται να διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023. Με δεδομένο ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στο Πεντελικό βουνό σε βαθμό επικινδυνότητας άνω του 3, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 704716/09.06.23 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου θα διεξαχθεί τελικά στο Μέγαρο της Δούκισσας Πλακεντίας στην Πεντέλη αντί για το χώρο του Αρχαίου Λατομείου που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Όσες κρατήσεις είχαν πραγματοποιηθεί έως σήμερα ισχύουν κανονικά για τη νέα τοποθεσία διεξαγωγής της.

Για την προσέλευση στη συναυλία μπορείτε να κάνετε κράτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ