Μουσικη

Προ των πυλών έκθεση για τον Jay-Z στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν

Με τίτλο «The Book of HOV»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jay-Z
© EPA/Ferdy Damman

Jay-Z: Έκθεση προς τιμήν του στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν - Με τίτλο «The Book of HOV»

Η πρόσοψη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη έχει αλλάξει. Το εξωτερικό της βιβλιοθήκης καλύφθηκε με στίχους του Jay-Z από διάφορες επιτυχίες της δισκογραφίας του, μεταξύ άλλων από τα τραγούδια «Hard Knock Life», «Encore», «Justify My Thug», «Smile» με αφορμή έκθεση αφιερωμένη στον Αμερικανό ράπερ, δισκογραφικό παραγωγό, ιδρυτή της εταιρείας ψυχαγωγίας Roc Nation και σύζυγο της τραγουδίστριας Beyonce.

Η έκθεση «The Book of HOV» εξιστορεί τη ζωή του γεννημένου στο Μπρούκλιν Jay -Z και υπογραμμίζει τον αντίκτυπο που έχει στη μουσική βιομηχανία και στον κόσμο.

«Από τους δρόμους του Μπρούκλιν έφθασε στις αίθουσες της Roc Nation. Με τις ρίμες του, πιο αιχμηρές από μαχαίρι και τις νότες πιο ζεστές από το καλοκαίρι στην πόλη, ο Jay-Z είναι ένας φάρος ελπίδας για όσους τολμούν να ονειρεύονται πέρα από τους περιορισμούς των συνθηκών, στις οποίες ζουν» αναφέρεται σε περιγραφή της έκθεσης.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε κεφάλαια, παρόμοια με ένα βιβλίο, προβάλλοντας διαφορετικές περιόδους της ζωής του με φυσικά αντικείμενα, οπτικό υλικό και ηχητικές ιστορίες.

Χιλιάδες αρχειοθετημένα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων πρωτότυπων ηχογραφήσεων, φωτογραφιών που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά, εμβληματικών σκηνικών ενδυμασιών, καθώς επίσης και βραβεία και αναγνωρίσεις, αλλά και βίντεο και αναμνηστικά από κάθε πτυχή της επαγγελματικής ζωής του Jay-Z συνθέτουν την έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 14 Ιουλίου.

«Είναι μια υπενθύμιση ότι, από πού κι αν ξεκινήσετε, με ταλέντο, σκληρή δουλειά και λίγο από αυτό το «Empire State of Mind», μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο» υπόσχονται οι διοργανωτές της.

Η έκθεση «Book of Hov» έχει συνοδευτικό ιστότοπο, ο οποίος περιλαμβάνει ηχητικά κλιπ, κείμενα και φωτογραφίες της.

Πρόσφατα ο ράπερ και μεγιστάνας των επιχειρήσεων κέρδισε υποψηφιότητα για Emmy για τη συν-σκηνοθεσία τής παράστασης της Rihanna στο ημίχρονο του Super Bowl.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ