Μουσικη

Το 2ο A/V Live της Pixel Pulse είναι μια audiovisual performance που οπτικοποιεί τις αισθήσεις

Ένας διάλογος ψηφιακής μουσικής και εικαστικού πειραματισμού στον Χώρο Τέχνης Π6 στο Μεταξουργείο

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιξελ παλς περφόρμανς
Pixel Pulse

Pixel Pulse: H οπτικοακουστική oμάδα πραγματοποιεί το 2ο A/V Live της στις 27 Μαΐου, στον Χώρο Τέχνης Π6 στο Μεταξουργείο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η καλλιτεχνική ομάδα Pixel Pulse έρχεται στις 27 Μαΐου στον Χώρο Τέχνης στο Μεταξουργείο, με την προσθήκη τριών νέων μελών, για να μας μυήσει στον οπτικοακουστικό της κόσμο μέσα από τo 2ο A/V Live της.

Οι Pixel Pulse εξερευνούν πειραματικά ηχητικο-οπτικά πεδία, χρησιμοποιώντας ζωντανούς ηλεκτρονικούς ήχους που βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό. Μελετούν τρόπους παραγωγής ζωντανών οπτικών εφαρμόζοντας μουσική οπτικοποίηση, generative art, ηχοδιαδραστικά οπτικά, live coding, real-time video και νέα μέσα. Χρησιμοποιούν ηχητικό υλικό που προέρχεται από διάφορα λογισμικά και νέα ψηφιακά εργαλεία, όπως σένσορες, εικονική πραγματικότητα, τέχνη τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ art), αλλά και ψηφιακά και αναλογικά όργανα, καθώς και τον προφορικό λόγο. 

Pixel Pulse

Η ομάδα ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2022 με σκοπό τη σύζευξη και τη διαλογική σχέση μεταξύ εικόνας και ζωντανού ήχου μέσω νέων καλλιτεχνικών τρόπων έκφρασης σε πραγματικό χρόνο. Aποτελείται από εικαστικούς και μουσικούς και επικεντρώνεται στην αναζήτηση της συναισθησίας, της έρευνας του τυχαίου, του ρυθμού και του αφηρημένου. 

Πιο συγκεκριμένα ο Θωμάς Βαλιανάτος, λέκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Τεχνών Ήχου, ασχολείται με το 2d/3d animation, την ψηφιακή ζωγραφική και τα live visuals, ενώ τα έργα του έχουν εκτεθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ, όπως για παράδειγμα στη 10η Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών. Αντίστοιχα ο Τεό Φοινίδης είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός. Επηρεασμένος από την Jazz, Contemporary, Classical και Electronic μουσική, διαμορφώνει το καλλιτεχνικό του ύφος μέσω της ζεύξης ετερόκλητων στυλιστικών χαρακτηριστικών σε ενα ομοιογενές πεδίο πειραματισμού. Στη φετινή οπτικοακουστική performance τους προστίθενται και οι Σοφία Λιάρου, video artist,  Γιάννης Παπαδάκης, sound & visual artist και Στέλιος Γιαννουλάκης, μηχανικός και συνθέτης. 

Οι Pixel Pulse θα μας ξεναγήσουν λοιπόν στην οπτικοακουστική αυτή «χώρα των θαυμάτων», φιλοδοξώντας να δώσουν στο κοινό μια νέα εμπειρία, παρουσιάζοντας μια σειρά από ζωντανές οπτικοακουστικές performances, μέσα στα ευρύτερα πλαίσια του expanded και live cinema. 

Info
Pixel Pulse A/V Live
27 Μαΐου, στις 21.00

Χώρος Τέχνης Π6 (πρώην Χίμαιρες), Πυθοδώρου 6 στο Μεταξουργείο
Είσοδος ελεύθερη

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ