Μουσικη

Jazz στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου με τον Philippe Weiss

Ο διάσημος vocal artist με διεθνή καριέρα φέρνει στην Αθήνα το σόου «All of me»

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Philippe Weiss

Ο Philippe Weiss παρουσιάζει το σόου «All of me» στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου στις 25 Μαΐου

Το σόου του τραγουδιστή, συνθέτη, στιχουργού, μουσικού και καθηγητή φωνητικής Philippe Weiss, έχει τίτλο «All of me» κι έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με πολλή επιτυχία πριν φτάσει στην Αθήνα. Ο Weiss είναι ο πιο διάσημος Γερμανός τραγουδιστής jazz, κι αν αυτό δεν σας λέει πολλά ή και τίποτα, τσεκάρετε κάποια από τις εμφανίσεις του εδώ παρακάτω: είναι γοητευτικός performer, με τεράστιο εύρος φωνής και ρεπερτορίου… κι αυτά δεν τα λέω μόνη μου, που είμαι και άσχετο άτομο με μουσική, τα λέει ο Διεθνής Τύπος, που κάτι παραπάνω ξέρει, όσο να ‘ναι.

"New York, New York" Lungau Big Band & Philipp Weiss - "A Tribute to Frank Sinatra"

Ο Weiss παρουσιάζει ένα πρόγραμμα λοιπόν με τραγούδια του Frank Sinatra, του Toni Bennett, του George Gershwin και άλλων, με ρομαντικό jazz χαρακτήρα, με μεγάλη φωνή αντίστοιχη των μεγάλων φωνών που τα έκαναν διάσημα. Στο πιάνο τον συνοδεύει ο Μένιος Γούναρης, γνωστός πιανίστας jazz και καταπληκτικός επίσης.

Μέσα σ’ όλα ο Weiss οργανώνει ή προγραμματίζει ένα αφιέρωμα στον Toni Bennett, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Αθηνών, για το 2024 – το διάβασα στο Δελτίο Τύπου ως ωραίο σχέδιο, μια και τα τραγούδια του Bennett έχουν το ρομαντικό, jazz αλλά και grand show/ big band ύφος που προτιμάει ο Weiss, ή που του ταιριάζει περισσότερο. Ο ίδιος οργανώνει σεμινάρια (ως καθηγητής φωνητικής) σε όλο τον κόσμο – «Η 4η διάσταση στο τραγούδι» ήταν ένα πολύ δημοφιλές σεμινάριό του πριν μερικά χρόνια.

"I've Got You Under My Skin"  Lungau Big Band & Philipp Weiss - "A Tribute to Frank Sinatra"

Το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου είναι ο κατάλληλος χώρος για μια τζαζίστικη βραδιά προχωρημένης άνοιξης (σόρι, σιχαίνομαι την έκφραση «κάτω από τα αστέρια». Αλλά θα είναι σίγουρα κάτω από τα αστέρια). Εγγυημένα αποκλείεται να βρέξει, τσακ-μπαμ μέσα στον Μάιο, αυτό μας έλειπε – και θα απολαύσουμε τον  Weiss σε όλο του το μεγαλείο.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο City Guide της Athens Voice

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ