Μουσικη

Οι Metallica διεκδικούν το Νο 1 των βρετανικών charts μετά από 15 χρόνια

Το «72 Seasons» είναι το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις στην Αγγλία τις τελευταίες μέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Metallica διεκδικούν το Νο 1 των βρετανικών charts μετά από 15 χρόνια
© Tim Saccenti

Metallica: Το νέο τους άλμπουμ «72 Seasons» είναι πρώτο σε πωλήσεις στη Βρετανία.

Οι θρύλοι της metal σκηνής Metallica προπορεύονται στο Top 10 των βρετανικών album charts με το νέο, ενδέκατο, στούντιο άλμπουμ τους «72 Seasons», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Official Charts.

Γνωρίζοντας μεγάλη εμπορική απήχηση, το «72 Seasons» είναι το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις τις τελευταίες τέσσερις μέρες στη Βρετανία. Με τα τελικά στοιχεία να ανακοινώνονται την Παρασκευή 21 Απριλίου, είναι πολύ πιθανό οι Metallica να βρεθούν στην κορυφή των charts της Βρετανίας μετά από σχεδόν 15 χρόνια. Τα προηγούμενα άλμπουμ των Metallica που είχαν βρεθεί στο Νο 1 των βρετανικών charts ήταν το «Black Album» το 1991, το «Load» το 1996 και το «Death Magnetic» το 2008.

Πιο δύσκολη φαίνεται η πρωτιά στα αμερικανικά charts, στα οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, διατηρεί την κορυφή ο Morgan Wallen, ο αμφιλεγόμενος σταρ της country, με το τρίτο του άλμπουμ «One Thing At A Time».

Σηματοδοτώντας μία μεγάλη επιστροφή του metal στους πίνακες των charts, το άλμπουμ «72 Seasons», γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην ειδική προβολή για την πρεμιέρα του που πραγματοποιήθηκε στους κινηματογράφους. 200.000 fans παρευρέθηκαν στο exclusive cinema listening party που έγινε σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο.

Metallica: Η πρώτη μεγάλη μπάντα του «σκληρού ήχου» που θα κυκλοφορήσει άλμπουμ στη νοηματική γλώσσα

Συνεχίζοντας τις προωθητικές ενέργειες για το νέο τους άλμπουμ «72 Seasons», οι Metallica θα γίνουν στις 25 Απριλίου, το πρώτο μεγάλο συγκρότημα στον ευρύτερο rock ήχο που θα κυκλοφορήσει και τα 12 μουσικά βίντεο του δίσκου στην αμερικανική νοηματική γλώσσα.

Metallica: 72 Seasons ASL Announcement

Τιμώντας και συμμετέχοντας στη #NationalASLDday, οι Metallica συνεργάστηκαν με την Amber G Productions, μια εταιρεία διερμηνείας, και το DPAN (Deaf Professional Arts Network) για το πρώτο κλιπ που είναι το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ «72 Seasons».

Metallica: 72 Seasons (Official ASL Interpretation)

Μ72 Tour: Η περιοδεία των Metallica με τη μεγαλύτερη σκηνή και η ειδική προβολή στους κινηματογράφους

Η παγκόσμια περιοδεία των Metallica, «M72 Tour», ξεκινά στις 27 Απριλίου από το Άμστερνταμ, με την μπάντα να εγκαινιάζει μια νέα καινοτομία, παίζοντας δύο διαφορετικά shows σε κάθε πόλη με δύο διαφορετικά set lists κάθε βραδιά και με μία «No Repeat Weekend» σειρά συναυλιών.

Metallica - M72 World Tour | Live Nation GSA

Ταυτόχρονα μετά την επιτυχία της προβολής του «72 Seasons Global Premiere» στο σινεμά, οι Metallica ανακοίνωσαν ένα ακόμη κινηματογραφικό project, που θα περιλαμβάνει την προβολή δύο συναυλιών τους στο Τέξας, στις 18 και 20 Αυγούστου, στο σινεμά, προσφέροντας μία «VIP» εμπειρία σε fans από όλο τον κόσμο.

Λαμβάνοντας άκρως θετικές κριτικές το άλμπουμ «72 Seasons» φιγουράρει ήδη στη λίστα με τις σημαντικές κυκλοφορίες της χρονιάς και σε λίγες ώρες, με τα πρώτα στοιχεία των εμπορικών επιδόσεών του διεθνώς, θα φανεί αν θα φέρει στους Metallica μία ακόμα διάκριση.

Ακούστε ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Metallica, «72 Seasons», εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ