- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αdagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο
Δυο μοναδικές συναυλίες με μοιρολόγια της δημοτικής παράδοσης και αριστουργήματα της δυτικής μουσικής
Αdagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο με μοιρολόγια και την «Missa solemnis» του Μπετόβεν
Η ανθρώπινη φωνή, όπως εκφράζεται μέσα από τη μακραίωνη θρηνητική παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και μέσα από ανυπέρβλητα αριστουργήματα της δυτικής θρησκευτικής μουσικής, θα έχει τον πρώτο λόγο στις συναυλίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η αυλαία του κύκλου Adagio ανεβαίνει τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου με τη μουσική παράσταση «Του μοιρολογιού το μύρο», σε επιμέλεια Γιώργου Κωτσίνη. Δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής (Θ. Κωνσταντίνου, Στ. Δορμπαράκης, Σ. Ψαραδέλλης, Ν. Αγγελόπουλος, Μ. Κλαπάκης, Γ. Σκορδαλός, Π. Περισυνάκης κ.ά.) παρουσιάζουν την εξέλιξη από τον πένθιμο αναστεναγμό μέχρι τους γυναικείους θρήνους για τους νεκρούς και την αναπτυγμένη και ανεξάρτητη μορφή αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Μια συναυλία, με την συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού, της Κατερίνας Παπαδοπούλου, του πρωτοψάλτη Γρηγόρη Νταραβάνογλου καθώς και του εθνομουσικολόγου Christopher King, που αντανακλά ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ζωή, την ψυχική δύναμη και την αξία της παράδοσης.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου θα αναμετρηθεί με την «Missa solemnis» («Επίσημη λειτουργία»), την μεγαλοπρεπέστερη δημιουργία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Ένα έργο-ορόσημο της εκκλησιαστικής εργογραφίας που δοξάζει τον θεό υμνώντας ταυτόχρονα και τον άνθρωπο. Τα φωνητικά μέρη ερμηνεύουν η υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ, η μεσόφωνος Ίνγκεμπορ Νταντς, ο τενόρος Zενίς Υσμάνοφ και ο βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς. Στο πόντιουμ, ο Γερμανός αρχιμουσικός Κρίστοφ Πόππεν. Πριν την έναρξη της συναυλίας έχει προγραμματιστεί (στις 19:30) δωρεάν εισαγωγική ομιλία από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ για τους κατόχους εισιτηρίων.
INFO:
Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
10 & 12 Απριλίου στις 20:30
Eισιτήρια: 210 7282333, www.megaron.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Ένα ταξίδι από τον έρωτα έως το χωρισμό, μέσα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ αλλά και προηγούμενων τραγουδιών του και απρόσμενων διασκευών.
Το «High Noon» καταφθάνει με σημαντικές συνεργασίες και φόρο τιμής στον Κλεμ Μπερκ
Πριν από έναν χρόνο είχε χάσει τη σύζυγό του
Μια δυνατή δόση ντοπαμίνης από τον Grian Chatten και την παρέα του
Ο καλλιτέχνης μιλάει στην ATHENS VOICE για το «Someone Else» που μόλις κυκλοφόρησε από τη Veego Records
Έργο από κεραμικό και γυαλί τιμά τον «θρύλο του Σάλφορντ» και τη μουσική του κληρονομιά
Ο τίτλος του έβδομου άλμπουμ "ENCORE" δεν επιλέχθηκε τυχαία
Λίγο πριν από τη συναυλία στο Floyd, το συγκρότημα μιλάει για τη δεκαετία του 1990 και όσα τους κρατούν ακόμα μαζί
Οι καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον 71ο Διαγωνισμό Τραγουδιού
Η σεζόν 2026- 2027 ξεκίνησε δυναμικά
Δεκατέσσερις φωνές δίνουν ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου στο Telekom Center Athens για μια μεγάλη συναυλία με ξεχωριστό σκοπό και μιλούν για όσα τους ενώνουν
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.