Μουσικη

Στιβ Βάι: «Έχω στο "συρτάρι" ακυκλοφόρητα τραγούδια με τον Όζι Όσμπορν»

Πώς η συνεργασία για το «My Little Man» κατέληξε σε καλλιτεχνικό οίστρο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στιβ Βάι επί σκηνής
Ο Στιβ Βάι επί σκηνής © EPA

Στιβ Βάι - Όζι Όζμπορν - Η συνεργασία για το τραγούδι «My Little Man» και το ακυκλοφόρητο άλμπουμ

Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του στην ιρλανδική Eonmusic o διάσημος κιθαρίστας Στιβ Βάι (Steve Vai). Όπως είπε, έχει στο «συρτάρι» ένα ολόκληρο άλμπουμ με τον Όζι Όσμπορν (Ozzy Osbourne).

«Δεν έχω κανένα έλεγχο πάνω σε αυτό ή δικαιώματα αλλά ηχογραφήσαμε μερικά πολύ καλά πράγματα» ανέφερε ο Βάι, υπογραμμίζοντας ότι ο ήχος του είναι «μοναδικός», γιατί «σε όλα τα μέρη της ρυθμικής κιθάρας μου, χρησιμοποιώ ένα octave divider (σ.σ. εφέ)».

Οι δύο καλλιτέχνες είχαν συνεργαστεί στα μέσα της δεκαετίας του 1990 για το άλμπουμ «Ozzmosis» και έγραψαν μαζί το «My Little Man».

My Little Man

Οταν ρωτήθηκε πόσο κοντά έφτασε να γίνει μέλος στην μπάντα του Όζι ο μουσικός ανέφερε: «Ο Oζι είχε ηχογραφήσει περίπου τον μισό δίσκο του(Οzzmosis) και η σύζυγός του μαζί με την δισκογραφική ήθελαν να τον βάλουν μαζί με διαφορετικούς δημιουργούς για να βγάλουν μερικά ακόμα τραγούδια. Ήμουν ένας από αυτούς».

Η συνεργασία τους ήταν τόσο καλή που κατέληξαν να δημιουργήσουν περισσότερα τραγούδια απ' όσα προβλεπόταν, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ένα άλμπουμ στο... συρτάρι του Στιβ Βάι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ