Μουσικη

Rockwave Festival 2023: Τα νέα ονόματα στο line up των Deep Purple και Saxon

Τα επτά συγκροτήματα που ανακοινώθηκαν

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rockwave Festival 2023: Τα νέα ονόματα στο line up των Deep Purple και Saxon
Bokassa

Rockwave Festival 2023: Asking Alexandria, As I Lay Dying, Mystic Prophecy, Bokassa, Rock 'n' Roll Children, Lazy Man's Load, Spektrvm, προστίθενται στο line up των Deep Purple και Saxon.

Με ανακοίνωσή του το Rockwave Festival γνωστοποίησε τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τις headline εμφανίσεις των Deep Purple και Saxon, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. Asking Alexandria, As I Lay Dying, Bokassa έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανεβαίνουν στη σκηνή του TerraVibe μαζί με τέσσερις ακόμη μπάντες του σκληρού ήχου, τους Mystic Prophecy, τους Rock 'n' Roll Children (DIO Greek Tribute Band), τους Lazy Man's Load και τους Spektrvm.

Asking Alexandria
Asking Alexandria

Πνευματικό παιδί του κιθαρίστα Ben Bruce, οι Βρετανοί Asking Alexandria δημιουργήθηκαν στα τέλη των 00s κατακτώντας αμέσως τη metalcore σκηνή και καταφέρνοντας να δημιουργήσουν τον δικό τους μουσικό κόσμο. Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαίες μπάντες όπως οι Guns 'N' Roses, Green Day, Alice in Chains, Slipknot, Avenged Sevenfold, οι Asking Alexandria θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στην Ελλάδα, στο Rockwave Festival 2023.

Η metalcore μπάντα As I Lay Dying από το San Diego της Αμερικής προστίθεται επίσης στo line up του Rockwave Festival 2023. Από την ίδρυσή τους, οι As I Lay Dying πούλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο άλμπουμ παγκοσμίως, κέρδισαν υποψηφιότητα για το βραβείο Grammy το 2008 στην κατηγορία «Καλύτερη Metal Performance», βρέθηκαν στις 10 πρώτες θέσεις του Billboard Top 200 με δύο κυκλοφορίες, συγκέντρωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια streams, και τιμήθηκαν με το βραβείο «Ultimate Metal God» στα Μουσικά Βραβεία του MTV2 το 2007.

As I Lay Dying
As I Lay Dying © Randy Edwards

Οι power metallers Mystic Prophecy, του R.D.Liapakis, με μια συνεπή δισκογραφία που αριθμεί ήδη 11 studio albums από το 2001 υπόσχονται μια μοναδική εμφάνιση.

Οι Rock 'n' Roll Children (DIO Greek Tribute Band) έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως ως μία από τις κορυφαίες tribute bands στον μεγάλο, στον Ronnie James Dio. Δημιουργήθηκαν το 2010, λίγες ώρες μετά το θάνατο του, με μοναδικό σκοπό να τιμούν τη μνήμη, τη μουσική αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο.

Mystic Prophecy
Mystic Prophecy

Punk, hardcore, metal και rock. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά του molotov rocktail του Νορβηγικού τρίου, Bokassa. Kυκλοφόρησαν το πρώτο του EP, «War on Everything», τον Οκτώβριο του 2015. Το ντεμπούτο τους, «Divide & Conquer», χαιρετίστηκε θερμά από τους κριτικούς σε όλο τον κόσμο και μπήκε σε αρκετές από τις λίστες «Best of» του 2017 ενώ το Metal Hammer UK τους απέδωσε, επιπλέον τα εύσημα για τη δημιουργία του δικού τους είδους, του stonerpunk, μία μείξη από sludge / stoner στοιχεία με hardcore punk και metal. Το «αγαπημένο ανερχόμενο συγκρότημα» κατά τα λεγόμενα του Lars Ulrich, του θρυλικού drummer των Metallica, έχει βρεθεί στα stages των μεγαλύτερων φεστιβάλ και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη και τη Νορβηγία ανοίγοντας σπουδαίους καλλιτέχνες όπως τους Judas Priest, Mastodon, Baroness και φυσικά τους Metallica.

Lazy Man's Load
Lazy Man's Load

Οι Lazy Man's Load (aka LML) ιδρύθηκαν στις αρχές του 2017 και χωρίς να χάσουν χρόνο, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, «Start Breathing». Ακολούθησε το «Persian Mistress» του 2020 και αφού είχαν γράψει τα πρώτα τους χιλιόμετρα πάνω στη σκηνή, το καλοκαίρι του 2021 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album, «All Hat No Cattle», ενώ ήδη έχουν έτοιμα τα τραγούδια για το δεύτερο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Οι Spektrvm, εδρεύουν στο Πέραμα Αττικής και υπάρχουν από το 2016. Μετά από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση τους, πέρσι κυκλοφόρησαν το Blood For Heaven ντεμπούτο album, μια από τις πιο ποιοτικές, ελληνικές metal κυκλοφορίες της χρονιάς. Σύγχρονο μέταλ με prog επιρροές στην μουσική τους και στίχους που αντλούν έμπνευση από ένα ευρύ φάσμα (spectrum) προβληματισμών σε σχέση με την πολιτική, τη θρησκεία, την κοινωνία.

Spektrvm
Spektrvm

Μάθετε περισσότερα για το line up και την προπώληση εισιτηρίων στο rockwavefestival.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ