Μουσικη

Ο κορυφαίος βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος με τη νεότερη γενιά Ελλήνων σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής

Στο πλαίσιο του κύκλου «Kavakos & Friends»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κορυφαίος βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος με τη νεότερη γενιά Ελλήνων σολίστ στο Μέγαρο
Λεωνίδας Καβάκος . Συναυλία για την Ουκρανία. Συμμετέχουν οι Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Ηλίας Ιων Λιβιεράτος (βιόλα), Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πέτριν (τσέλο). ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λεωνίδας Καβάκος: Με τη νεότερη γενιά Ελλήνων σολίστ στο Μέγαρο

Ο Λεωνίδας Καβάκος έρχεται ξανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προσκαλώντας μερικούς από τους πιο λαμπερούς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς Ελλήνων σολίστ, τον Αλέξανδρο Σακαρέλλο (βιολί), τον Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), τον Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν (βιολοντσέλο) και τον Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο).

Ο κορυφαίος Ελληνας βιολονίστας και οι προσκεκλημένοι του, που έχουν αναπτύξει στενή καλλιτεχνική σχέση μαζί του, θα δώσουν δύο συναυλίες μουσικής δωματίου με διαφορετικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του κύκλου «Kavakos & Friends», μιας νέας καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας του διεθνούς φήμης βιρτουόζου. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 18:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, και η δεύτερη, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου (20:30), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Στο διήμερο αυτό, επιλέγουν να παρουσιάσουν ένα απαιτητικό ρεπερτόριο που φέρνει σε πρώτο πλάνο τις σπάνιες εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σε όργανα και εκτελεστές. Την πρώτη βραδιά (12/2) θα ακουστούν: η Σονάτα για βιόλα και πιάνο της Ρεμπέκκα Κλαρκ, η Ιταλική σουίτα για βιολοντσέλο και πιάνο του Ίγκορ Στραβίνσκι (σε μεταγραφή Gregor Piatigorsky), η Σονάτα για βιολί και πιάνο του Μωρίς Ραβέλ και το Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα του Αντονίν Ντβόρζακ. Το πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς (14/2) περιλαμβάνει δύο έργα-ορόσημα του Ρομαντισμού, τα Κουιντέτα για έγχορδα και πιάνο του Ρόμπερτ Σούμαν και του Γιοχάννες Μπραμς.

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει. Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 45 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.