«Γεννήθηκα στη Σαλονίκη»: Η πρόβα του Διονύση Σαββόπουλου για την παράσταση στο Μέγαρο (βίντεο)
Η σημασία της συνεργασίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα δώσουν δύο συναυλίες με τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής
Δύο συναυλίες με τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» θα δώσουν ο Διονύσης Σαββόπουλος με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στο Μέγαρο Μουσικής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η ιδιαιτερότητα της συναυλίας είναι ότι ο Σαββόπουλος μαζί με τον Φώτη Σιώτα και την Κατερίνα Πολέμη θα ερμηνεύσουν τα αγαπημένα του τραγούδια με συμφωνικό ήχο.
Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε στιγμές από τις πρόβες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ραδιομέγαρο. Λίγο πριν αρχίσει η πρόβα ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για τη σημασία που έχει για εκείνον αυτή η συνεργασία.
«Είναι για μένα αλήθεια ξεχωριστή στιγμή που παίζω με τη Συμφωνική της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, την ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα. Διότι, η Συμφωνική Ορχήστρα κοντεύει ’90 χρόνια (ζωής), από τη δεκαετία του ’30. Από τότε που εγώ ήμουν στη Θεσσαλονίκη, παιδί και έφηβος. Πώς θα άκουγα που ήθελα Ελληνική συμφωνική μουσική, δηλαδή Καλομοίρη, Μάριο Βάρβογλη, Σαμάρα, Ξένο, Κωνσταντινίδη… Δεν παίζονταν αυτά τα πράγματα».
»Ο μόνος τρόπος για να τα ακούσω ήταν από το ραδιόφωνο του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, από τη συμφωνική αυτή ορχήστρα, που κοντεύει τα 90 χρόνια πια. Δηλαδή, αυτή η ορχήστρα ήταν μέρος της μουσικής μου εκπαίδευσης. Και βεβαίως είναι μέρος του μουσικού μας πολιτισμού».
Παράλληλα, ο Διονύσης Σαββόπουλος τόνισε: «Το πρόγραμμα αυτής της βραδιάς στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου. Τους ευχαριστώ. Είναι οι αφανείς συμπρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς. Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πλούσιο πεντάγραμμο αλλά και στην καρδιά μου επίσης. Στη σκηνή του Μεγάρου ανεβαίνουμε με πλήρη συμφωνική ορχήστρα και μεικτή χορωδία. Τραγουδούν μαζί μου οι αγαπημένοι μου Φώτης Σιώτας και Κατερίνα Πολέμη. Άδοντες και παιανίζοντες έχουμε μαέστρο μας τον Μίλτο Λογιάδη και νιώθουμε ευτυχείς για αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Παραμένει αμετάβλητη η κορυφή;
Η Τακαΐτσι συνάντησε το συγκρότημα στο Τόκιο και δήλωσε στον Ίαν Πέις «είσαι θεός»
Δυναμική παρουσία στο ολλανδικό pre party και σταθερή θέση της Ελλάδας στα στοιχήματα
Η αρχή του τέλους για τους Beatles
Η ζωή της τραγουδίστριας από το κίτρινο φορτηγάκι στη βρετανική επαρχία μέχρι τα μεγαλύτερα stages και τις συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής
Κυκλοφόρησε το single «Going Shopping» - Στις 26 Ιουνίου η επίσημη κυκλοφορία του έβδομου δίσκου τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.