Μουσικη

«Γεννήθηκα στη Σαλονίκη»: Η πρόβα του Διονύση Σαββόπουλου για την παράσταση στο Μέγαρο (βίντεο)

Η σημασία της συνεργασίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διονύσης Σαββόπουλος
© NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα δώσουν δύο συναυλίες με τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο συναυλίες με τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» θα δώσουν ο Διονύσης Σαββόπουλος με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στο Μέγαρο Μουσικής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η ιδιαιτερότητα της συναυλίας είναι ότι ο Σαββόπουλος μαζί με τον Φώτη Σιώτα και την Κατερίνα Πολέμη θα ερμηνεύσουν τα αγαπημένα του τραγούδια με συμφωνικό ήχο.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε στιγμές από τις πρόβες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ραδιομέγαρο. Λίγο πριν αρχίσει η πρόβα ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για τη σημασία που έχει για εκείνον αυτή η συνεργασία.  

«Είναι για μένα αλήθεια ξεχωριστή στιγμή που παίζω με τη Συμφωνική της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, την ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα. Διότι, η Συμφωνική Ορχήστρα κοντεύει ’90 χρόνια (ζωής), από τη δεκαετία του ’30. Από τότε που εγώ ήμουν στη Θεσσαλονίκη, παιδί και έφηβος. Πώς θα άκουγα που ήθελα Ελληνική συμφωνική μουσική, δηλαδή Καλομοίρη, Μάριο Βάρβογλη, Σαμάρα, Ξένο, Κωνσταντινίδη… Δεν παίζονταν αυτά τα πράγματα».

»Ο μόνος τρόπος για να τα ακούσω ήταν από το ραδιόφωνο του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, από τη συμφωνική αυτή ορχήστρα, που κοντεύει τα 90 χρόνια πια. Δηλαδή, αυτή η ορχήστρα ήταν μέρος της μουσικής μου εκπαίδευσης. Και βεβαίως είναι μέρος του μουσικού μας πολιτισμού».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cppooznuov35)

Παράλληλα, ο Διονύσης Σαββόπουλος τόνισε: «Το πρόγραμμα αυτής της βραδιάς στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου. Τους ευχαριστώ. Είναι οι αφανείς συμπρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς. Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πλούσιο πεντάγραμμο αλλά και στην καρδιά μου επίσης. Στη σκηνή του Μεγάρου ανεβαίνουμε με πλήρη συμφωνική ορχήστρα και μεικτή χορωδία. Τραγουδούν μαζί μου οι αγαπημένοι μου Φώτης Σιώτας και Κατερίνα Πολέμη. Άδοντες και παιανίζοντες έχουμε μαέστρο μας τον Μίλτο Λογιάδη και νιώθουμε ευτυχείς για αυτό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpponau8ry21)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ