Μουσικη

Το Rolling Stone άφησε εκτός Top-200 όλων των εποχών την Σελίν Ντιόν

Ορισμένα από τα ονόματα της λίστας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Celine Dion Courage World Tour oaka
© Brian Purnell

Σελίν Ντιόν: Το Rolling Stone την άφησε εκτός Top-200 τραγουδιστών όλων των εποχών

Αντιδράσεις προκάλεσε ο αποκλεισμός της Σελίν Ντιόν από τη λίστα του περιοδικού «Rolling Stone» με τους 200 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.

Η λίστα δημοσιεύτηκε την Πρωτοχρονιά, και συμπεριλαμβάνει από την Αρίθα Φράνκλιν μέχρι τη Rosalía, αλλά και πολλούς άλλους καλλιτέχνες γνωστούς που ξεχώρισαν στο τραγούδι. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση συντάχθηκε από το προσωπικό και τους βασικούς συνεργάτές της έκδοσης, ενώ ζητείται από τους αναγνώστες να έχουν υπόψη ότι αυτή είναι η λίστα των σπουδαιότερων τραγουδιστών και όχι η λίστα με τις σπουδαιότερες φωνές.

Η απουσία της Ντιόν από τη λίστα προκάλεσε την οργή των θαυμαστών της που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γνωστή για τη δυνατή και τεχνικά άρτια φωνή της, η Ντιόν έχει περισσότερες από 200 εκατ. πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, ενώ έχει κερδίσει σειρά από διακρίσεις και βραβεία στη διάρκεια των πέντε δεκαετιών της στο προσκήνιο. «Με σεβασμό, η απουσία της Σελίν Ντιόν, αναμφισβήτητα η καλύτερη τεχνικά φωνή όλων των εποχών, από αυτή τη λίστα είναι οριακή προδοτική», έγραψε στο Twitter ο παραγωγός Τζέιμι Λάμπερτ.

Διαμαρτυρία όμως εξέφρασαν και για την απουσία άλλων καλλιτεχνών από τη λίστα όπως η Υπήρχαν επίσης παράπονα ότι άλλοι, όπως η Ντιόν Γουόργουικ, η Νταϊάνα Ρος και ο Στινγκ. Επικριτές της λίστας και υπέρμαχοι της Σελίν Ντιον ανέφεραν ότι στην 200άδα βρέθηκαν αστέρες της ποπ όπως η Lady Gaga (#58), η Τέιλορ Σουίφτ (#102), ο Usher (#97) και η Selena (#89). 

Πρόσφατα, η Ντιόν σόκαρε τους θαυμαστές και τον κόσμο της μουσικής αποκαλύπτοντας ότι διαγνώστηκε με το Stiff Person Syndrome (SPS) ή Σύνδρομο του καθηλωμένου ατόμου, μία σπάνια νευρολογική διαταραχή, κάτι που την ανάγκασε να αναβάλει τις προγραμματισμένες συναυλίες της.  «Γεια σε όλους, συγγνώμη που μου πήρε τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά. Όπως ξέρετε ήμουν πάντα ένα ανοιχτό βιβλίο ωστόσο δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα. Αλλά τώρα είμαι», είπε η Σελίν Ντιόν και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και μου ήταν πολύ δύσκολο να μιλήσω για όλα όσα περνάω. Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Stiff Person Syndrome (σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου) και επηρεάζει έναν στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Αν και ακόμα μαθαίνουμε γι' αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής, μερικές φορές με δυσκολεύουν όταν περπατάω και δεν μπορώ να τραγουδώ όπως παλιά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ