Μουσικη

Πέθανε ο κιμπορντίστας των Primal Scream και Felt, Μάρτιν Ντάφι, σε ηλικία 55 ετών

Από εγκεφαλικό επεισόδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Martin Duffy: Έφυγε από τη ζωή ο keyboardist των Primal Scream και Felt
© Roberto Ricciuti/Redferns/Getty Images/Ideal Image

Μάρτιν Ντάφι: Έφυγε από τη ζωή ο keyboardist των Primal Scream και Felt

Σε ηλικία μόλις 55 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μάρτιν Ντάφι, keyboardist των Primal Scream και Felt.  

«Με μεγάλη θλίψη κάνουμε γνωστό ότι ο Μάρτιν υπέστη εγκεφαλικά τραύματα μετά από πτώση και απεβίωσε γαλήνια, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του και τον αγαπημένο του γιο Louie» ανέφερε ο αδελφός του Στιβ. «Αγαπήθηκε από τη μητέρα του, τα αδέλφια του, την ευρύτερη οικογένεια και τους στενούς του φίλους. Όλοι όσοι γνώριζαν τον Μάρτιν τον αγαπούσαν. Ήταν ό,τι καλύτερο, το λαμπερό μας αστέρι» πρόσθεσε. Την είδηση του θανάτου του  αναδημοσίευσε ο frontman των Charlatans, Τιμ Μπέρτζες, φίλος και πρώην συνεργάτης του, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Άλλη μια τραγική απώλεια μιας όμορφης ψυχής».

Ο Μάρτιν Ντάφι γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας στις 18 Μαΐου 1967 και ξεκίνησε τη μουσική καριέρα του με τους Felt, καθώς εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1985 και γρήγορα αναδείχθηκε σε άτομο καθοριστικής σημασίας για τον ήχο τους. 

Συμμετείχε ως guest στα δύο πρώτα άλμπουμ των Primal Scream, το «Sonic Flower Groove» (1987) και το «Primal Scream» (1989). Παρόλο που δεν έλαβε ρόλο δημιουργού σε κανένα άλμπουμ των Primal Scream μέχρι το «Vanishing Point» του 1997, το παίξιμό του ήταν αναπόσπαστο στοιχείο του εξελισσόμενου ήχου του συγκροτήματος από τη Γλασκώβη στο αριστουργηματικό άλμπουμ «Screamadelica» του 1991 και στο «Give Out But Don’t Give Up» του 1994.

Ο Ντάφι έκανε περιοδείες και ηχογραφήσεις με τους The Charlatans, μετά τον θάνατο του Ρομπ Κόλινς σε τροχαίο ατύχημα τον Ιούλιο του 1996, και εμφανίστηκε με την μπάντα του Τιμ Μπέρτζες στο πλευρό των Oasis στις θρυλικές συναυλίες τους στο Knebworth. Ο Ντάφι συμμετείχε επιπλέον μαζί με τον Μπέρτζες στο indie supergroup The Chavs και κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ, το «Assorted Promenades», από τη δισκογραφική εταιρία του Μπέρτζες το 2014.

Ο εκλιπών συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του και με καλλιτέχνες όπως οι Chemical Brothers, Πολ Γουέλερ, Βικ Γκοντάρ, Subway Sect και Τζέσι Μπάκλει στο soundtrack της ταινίας του 2018, «Wild Rose».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ