Μουσικη

Τα παιδιά είναι εντάξει

Και επιστρέφουν με DFA

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 499
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78309-174694.jpg

Δεύτερο χτύπημα από τα Kids με καλεσμένους παραγωγούς της νεοϋορκέζικης εταιρείας DFA του James Murphy

Δεύτερο χτύπημα από τα Kids με καλεσμένους παραγωγούς της νεοϋορκέζικης εταιρείας DFA του James Murphy (mastermind των LCD Soundsystem) και των Tim Goldsworthy, Jonathan Galkin. Μία από τις επιδραστικές ετικέτες των 00s με post-punk αταξία και disco εμμονές. Στο DFA Record Stage θα βρεθεί ο Ιρλανδός DJ και παραγωγός Shit Robot, χαρακτηριστικό όνομα της εταιρείας, ο οποίος μετρά ήδη δύο προσωπικούς δίσκους με συμμετοχές μεταξύ άλλων των James Murphy, Nancy Whang, Alexis Taylor και Reggie Watts, αλλά και ένα από τα νέα δυνατά χαρτιά της DFA, o Marcus Marr. Πολυοργανίστας, μηχανικός ήχου, μανιώδης συλλέκτης μουσικής, παραγωγός και DJ. Τρίτο DFA όνομα ο Surahn, μόνιμος live κιθαρίστας των Empire of the Sun με συνεργασίες μεταξύ άλλων με Swiss και Usher. Εγχώριο ξεκίνημα με τον Blue Lagoon (Κορμοράνος) και κλείσιμο με Bad Spencer, του «Yes It Does! Sure It Does!».

Σε 2ο stage θα στηθεί το mobile party της Αθήνας, Needless, με καλεσμένο τον Γερμανο-Χιλιανό Christian Pannenborg μαζί με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου (Εn Lefko/Spiti) και τον resident του Needless Chevy. Μεταξύ αεροδρομίων και στούντιο, οι Μarcus Marr και Surahn λένε δυο κουβέντες.


Πού είσαι αυτή τη στιγμή;

MARCUS MARR: Στο στούντιό μου στο Λονδίνο.

SURAHN: Στο Χονγκ Κονγκ ταξιδεύοντας από το Ντουμπάι στο Λος Άντζελες, τελειώνοντας την περιοδεία με τους Empire of the Sun.

Χορεύει ο κόσμος στη μουσική σου;

MARCUS MARR: Μα αυτό είναι το ζητούμενο. Τις περισσότερες φορές τούς θέλω στον αέρα με τα χέρια ψηλά.

SURAHN: Eξαρτάται από το τι ακούει. Γενικά πάντως χορεύει.

n 

Marcus Marr

Τι να περιμένουμε από το dj/live στην Αθήνα;

MARCUS MARR: Έχω σταματήσει τα live εδώ και τρία χρόνια. Μόνο DJ πια. Eτοιμαστείτε για ένα σετ με ντίσκο, acid house και ότι υπάρχει ανάμεσα.

SURAHN: Συναίσθημα και ιδρώτα.

Τι ακολουθεί;

MARCUS MARR: Nέο single στην DFA: «Brown Sauce» b/w «Peacemakers». Ακολουθεί ένα ρεμίξ για την εταιρεία ενός καλού φίλου και μετά έρχεται η ώρα για το πρώτο μου άλμπουμ.

SURAHN: Το πρώτο μου άλμπουμ και ένα συναρπαστικό 2015.

 n

Surahn


Info: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα. Έναρξη 22.00 Είσοδος €8 (τα πρώτα 200 online), €10. Προπώληση: Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και Seven Spots. Στις 11/10.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ