Μουσικη

Ο Έλτον Τζον θα δώσει την τελευταία του συναυλία στο Glastonbury Festival 2023

Eπιβεβαιώθηκε ως headliner

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Elton John
Elton John © ΕPA / TAL COHEN

Ο Έλτον Τζον επιβεβαιώνεται ως πρώτος headliner του Glastonbury Festival 2023

Ο Έλτον Τζον επιβεβαιώθηκε ως ο πρώτος headliner του Glastonbury Festival 2023, με τον θρυλικό καλλιτέχνη να επιλέγει να δώσει την τελευταία συναυλία της ζωής του στην Αγγλία σε ένα εξίσου θρυλικό φεστιβάλ.

Η ανακοίνωση της διεξαγωγής της συναυλίας του έρχεται λίγο μόλις καιρό μετά το tease του John, που ανέφερε ότι είχε «μια τελευταία ημερομηνία» για την Farewell Yellow Brick Road tour του ίδιου, η οποία θα ήταν για την τελευταία συναυλία της ζωής του. Το pop icon πρόκειται να δώσει σειρά συναυλιών στην Αγγλία την άνοιξη που μας έρχεται.
 
Το BBC Glastonbury Twitter account τίμησε χθες και την πρώτη εμφάνιση του John στο Worthy Farm της Αγγλίας όπου γίνεται το φεστιβάλ, αναρτώντας μια φωτογραφία του ίδιου από την official Glasto webcam.

Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία, το «Your Song», ήταν το 1970, την ίδια χρονιά που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι στη νοτιοδυτική Αγγλία, όταν τα εισιτήρια κόστιζαν μια στερλίνα και οι παρευρισκόμενοι έπιναν δωρεάν γάλα από την φάρμα εκεί.

«Κάθε εβδομάδα μιλάω με νέους καλλιτέχνες στην ραδιοφωνική μου εκπομπή και το Γκλάστονμπερι αναφέρεται συχνά ως μια κομβική στιγμή στην έναρξη της καριέρας τους. Η γνήσια, ενθουσιώδης υποστήριξη που προσφέρει το Φεστιβάλ για το καλύτερο ανερχόμενο ταλέντο είναι κάτι που ανέκαθεν θαύμαζα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του καλλιτέχνη.

Τον Ιανουάριο ο καλλιτέχνης θα εμφανιστεί στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία προτού συνεχίσει την περιοδεία του στη Βρετανία, με πρώτο σταθμό το Λίβερπουλ, τον Μάρτιο.

Πριν μια εβδομάδα ο Έλτον Τζον αποχαιρέτησε τους 50.000 θεατές επιβεβαιώνοντας ότι είναι η «τελευταία του συναυλία στη Β. Αμερική», σύμφωνα με το AP. «Θέλω να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου γιατί θα είμαι 76 ετών του χρόνου. Θέλω να τους βγάλω έξω και να δείτε γιατί αποσύρομαι», δήλωσε.

Αγκάλιασε και φίλησε τον σύζυγό του, Ντέιβιντ Φέρνις (David Furnish) ενώ οι δύο γιοι του, φορώντας μπουφάν που έγραφαν στο πίσω μέρος «Έλτον» χαιρετούσαν χαρούμενοι το κοινό. Στη συνέχεια, ο Έλτον Τζον ερμήνευσε το χαρακτηριστικό τραγούδι «Goodbye Yellow Brick Road» που έδωσε το όνομά του στην περιοδεία. Τη συγκεκριμένη βραδιά, στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του, ο σταρ υποδέχθηκε στη σκηνή την Ντούα Λίπα, την Μπράντι Καρλάιλ και την Κίκι Ντι.

 
 

 

 

 
 


 


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ