Μουσικη

«Αίνιγμα, Τραγούδια & Stand by Opa Comedy» στη Σφίγγα

Κάθε βράδυ η «Σφίγγα» έχει κι από κάτι διαφορετικό, πάντα ενδιαφέρον και μπράβο της. Για τρεις Κυριακές ακόμα, έχει το «Αίνιγμα».

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Αίνιγμα, Τραγούδια & Stand by Opa Comedy» στη Σφίγγα

«Αίνιγμα, Τραγούδια & Stand by Opa Comedy»: ελληνικό, λαϊκό, έντεχνο ρεπερτόριο και stand up comedy στη Σφίγγα

Η Άννα Μελίτη είναι φίλη, τραγουδίστρια, ηθοποιός και καταπληκτική καλλιτέχνης από όπου και να την πιάσει κανείς. Η Άννα λοιπόν συμμετέχει στο τραγουδιστικό σώου «Αίνιγμα, Τραγούδια & Stand by Opa Comedy», που παρουσιάζεται τις Κυριακές του Δεκέμβρη στη «Σφίγγα» - έπαιξε τις Κυριακές του Νοέμβρη, απλώς δεν πρόλαβα να πάω νωρίτερα κι έτσι έχουν μείνει άλλες τρεις Κυριακές, τι να κάνουμε.

Εκτός από την Άννα, τραγουδάνε αγαπημένα τραγούδια από ελληνικό, λαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο η Μαρία Πλυτά και ο Προκόπης (Πάκο) Πολίτης, ενώ (και) τραγουδάει η Τώνια Πουρκού, που «κάνει» κυρίως το άλλο κομμάτι, το stand up, και ένα σωρό podcast, στον ελεύθερο χρόνο της. Οι φωνές είναι σούπερ, τα παιδιά έχουνε συμπληρώσει πολλά χιλιόμετρα στο τραγούδι – ο Πάκο είναι επίσης ηθοποιός εκτός από τραγουδιστής, αποκλείεται να μην τον έχει πάρει το μάτι/αυτί σας κάπου, η Μαρία τραγουδάει χρόνια, όπως κι η Άννα. Το «τραγουδάει χρόνια» δεν σημαίνει πολλά αν κάποιος τραγουδάει τα ίδια σχοινί-κορδόνι, αλλά τα παιδιά της ομάδας είναι σε άλλη κατηγορία γιατί γίνονται όλο και καλύτερα με τα χρόνια, δουλεύουν τις φωνές, την σκηνική παρουσία, τα τραγούδια τους, όπου κι αν τους έχω πετύχει. Εδώ, τους σκηνοθετεί ο Δημήτρης Αδάμης, που έχει γράψει και κάποια από τα κείμενα – άλλα κείμενα είναι της Μαρίας Λαφτσίδου, της Τώνιας Πουρκού, και δύο είναι δικά μου παρακαλώ (ο μονόλογος της Άννας Μελίτη και η Δασκάλα Τεχνικών, που την παίζει η Τώνια). Μη φανταστεί κανείς ότι λιβανίζω τα γένια μου, γενικά γράφω κείμενα για φίλους, έτυχε να βρεθούν δύο από αυτά στο συγκεκριμένο σώου, αλλά το ίδιο το σώου είναι ωραίο, ζωηρό, τραγουδιστικό, τρυφερό και αυθόρμητο, γι αυτό το προτείνω. Μου αρέσουν οι τραγουδιστές που δεν είναι απαραίτητα πρώτα ονόματα, που θα μπορούσαν να γίνουν όμως, και ίσως γίνουν αύριο-μεθαύριο. Όταν ακούω μια ενδιαφέρουσα φωνή, την ψάχνω, όπως όλοι οι άνθρωποι που τραγουδάμε στο μπάνιο μας και αναγνωρίζουμε αυτούς που τραγουδάνε και έξω από το μπάνιο τους.

«Αίνιγμα, Τραγούδια & Stand by Opa Comedy» στη Σφίγγα

Το πρόγραμμα είναι δροσερό, η φίλη Άννα λάμπει, όλοι οι συντελεστές είναι διαλεγμένοι ένας-ένας/μία-μία. Το ίδιο και οι μουσικοί: πιάνο και ενορχήστρωση Γιώργος Σχοινάς, μπουζούκι Χρήστος Βιδινιώτης, τύμπανα Κων/νος Ζέρβας. Μια βροχερή χειμωνιάτικη Κυριακή πήρε ανεβαστική διάσταση χάρη στο «Αίνιγμα», και ακολουθούν τρεις Κυριακές ακόμα…

Info
«Αίνιγμα», στη Σφίγγα (Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, 6987844845), Κυριακές 4. 11, 18/12, από 8.00 μμ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ