Μουσικη

O πατριός του 2Pac και άλλοτε Μαύρος Πάνθηρας αποφυλακίζεται μετά από 35 χρόνια

O αστέρας της ραπ είχε πάρει το επώνυμο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουτούλου Σακούρ
O Moυτούλου Σακούρ © NBC/screenshot

Μουτούλου Σακούρ: Αποφυλακίζεται ο πατριος του 2Pac

Μετά από περισσότερα από 35 χρόνια στη φυλακή, ο Μουτούλου Σακούρ πατριός του δολοφονηθέντος αστέρα της ραπ 2Pac θα αποφυλακιστεί με αναστολή στις 16 Δεκεμβρίου, οπότε και θα περάσει τις τελευταίες του ημέρες ανάμεσα στην οικογένεια και τους φίλους του.

Η Επιτροπή Αναστολών των ΗΠΑ έκανε δεκτό τον Οκτώβριο το αίτημα για την αποφυλάκιση του Σακούρ, ακτιβιστή ο οποίος σήμερα είναι 72 ετών, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του NBC News. Η απόφαση για την αποφυλάκιση με αναστολή δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη. Ο Σακούρ έχει διάφορα προβλήματα υγείας, κυρίως πολλαπλό μυέλωμα σταδίου 3, έναν καρκίνο του αίματος που μπορεί να επηρεάσει τα οστά και τα νεφρά. Κρατείται σε ομοσπονδιακό ιατρικό κέντρο στο Λέξινγκτον, μια φυλακή στο Κεντάκι για φυλακισμένους που χρειάζονται περίθαλψη.

Ο Σακούρ είναι φυλακισμένος εδώ και δεκαετίες λόγω της καταδίκης του το 1988 επειδή ηγήθηκε μιας ομάδας σε μια σειρά ένοπλων ληστειών στη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ, συμπεριλαμβανομένης μιας που άφησε τρεις ανθρώπους νεκρούς. Οι υποστηρικτές του τον θεωρούν «πολιτικό κρατούμενο», υποστηρίζοντας ότι οι αρχές ήθελαν να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά λόγω του ακτιβισμού του.

Ο Σακούρ δεν έχει αφεθεί ελεύθερος αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των ετών, με τις αρχές να επιμένουν ότι τα εγκλήματά του ήταν πολύ σοβαρά και ότι η υγεία του δεν είχε επιδεινωθεί αρκετά ώστε να δικαιολογείται η απελευθέρωσή του. Ωστόσο, στην απόφαση του Οκτωβρίου, οι αξιωματούχοι της Επιτροπής ανέφεραν «Διαπιστώνουμε τώρα ότι η ιατρική σας κατάσταση σας καθιστά τόσο εξασθενημένο ψυχικά και σωματικά που δεν είστε πλέον σωματικά ικανός να διαπράξετε οποιοδήποτε ομοσπονδιακό, πολιτειακό ή τοπικό έγκλημα».

Σημειώνεται ότι ο 2Pac είχε μια on-off σχέση με τον πατριό του του οποίου το πραγματικό Τζεράνι Γουίλιαμς. 

Mutulu Shakur Interview From The Jail (2PacLegacy.Net)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ