Μουσικη

Οι Project Renegade θυμούνται τις τρεις καλύτερες συναυλίες τους πριν το Next Gen Blood

Από την εμφάνιση στην Ουκρανία μέχρι την Πλατεία Νερού, τρία rock στιγμιότυπα, τρεις rock ιστορίες από την ανερχόμενη μπάντα της Αθήνας

Το συγκρότημα Project Renegade διαλέγει τις τρεις καλύτερες live στιγμές του πριν τη συναυλία Next Gen Blood με τους Lazy Man's Load.
Project Renegade live με Evanescence, Stereo Plaza, Κίεβο, 2019 © Hope Dikappa

Το συγκρότημα Project Renegade διαλέγει τις τρεις καλύτερες live στιγμές του πριν τη συναυλία Next Gen Blood με τους Lazy Man's Load.

Δύο ανερχόμενα συγκροτήματα της Αθήνας ανεβαίνουν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στη σκηνή του Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105, για να προσφέρουν στιγμές headbanging και να αποδείξουν στη σκηνή αν το buzz γύρω από το όνομά τους είναι δικαιολογημένο. Οι Project Renegade πριν μοιραστούν το σανίδι με τους Lazy Man's Load, ανατρέχουν στο παρελθόν και μοιράζονται τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα, τρεις ζωντανές αναμνήσεις.

«Αν μου έλεγες στα 24 μου ότι θα κατάφερνα να παίζω με τα αγαπημένα μου συγκροτήματα σε όλες τις μεριές της Ευρώπης, θα σε πέρναγα για τρελό, στην καλύτερη εκδοχή των πραγμάτων θα νόμιζα ότι θα με δούλευες και θα ανταλλάζαμε και κάνα δύο γαλλικά. Δεν σημαίνει ότι δεν το θέλαμε από μικροί και ότι δεν προσπαθούσαμε για αυτό… Είμαστε οι Project Renegade, το γέννημα δύο παιδιών -τώρα πλέον ενηλίκων με τη βούλα- που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να ασχολούνται με αυτό με το ίδιο πάθος και για 3shows λοιπόν αυτή είναι η ιστορία μας.

Project Renegade live με Bullet For My Valentine, Piraeus Academy, Αθήνα, 2019

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και συμφωνώ μαζί τους. Έτσι ήταν και για εμάς, εμπόδιο μετά από εμπόδιο, μετά από εμπόδιο και μετά βλέπεις κάτι να αχνοφαίνεται εκεί μακριά στον ορίζοντα… Είναι ένα άλλο εμπόδιο. Με το πρώτο μας βίντεο και με το υλικό που είχαμε στο ιντερνέτ και στο βιογραφικό μας, μας πρότειναν να παίξουμε με τους Bullet For My Valentine στο Piraeus Academy 117… Εδώ, στην Αθήνα. Ακόμα θυμάμαι να είμαι 15 χρονών και να κοπανιέμαι με το “Hand of Blood”. Kαι ξαφνικά βρίσκομαι στο PiraeusAcademy. Την ημέρα του live το άγχος και τα νεύρα ήταν στα ύψη. Αναρωτιόμασταν αν θα τα πάμε καλά, αν θα αρέσει στο κοινό, αν μας αξίζει να είμαστε εκεί πάνω μαζί με τους Bullet For My Valentine; Πρώτα γνωρίσαμε την μπάντα, πέρασαν από μπροστά μας και δεν μας είπαν ούτε ένα γεια, ούτε καν που μας κοίταξαν. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη αλλά βραχύχρονη καθώς μετά από 10 λεπτά κυριολεκτικά μπούκαραν στο καμαρίνι μας και μας έπιασαν την κουβέντα για τα πάντα, μιλάγαμε περίπου 45 λεπτά για ό,τι μπορείς να φανταστείς, για το tour, το καινούργιο μας υλικό, μας έδιναν συμβουλές για το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα σαν μπάντα, γελάσαμε με αστείες ιστορίες που λέγαμε ο ένας στον άλλον και σιγά σιγά ήρθε η ώρα να βγούμε. Ένα τελευταίο Give ‘em hell και ένα fist bump από τον Padge ήταν ό,τι χρειαζόμουν.

Το συγκρότημα Project Renegade διαλέγει τις τρεις καλύτερες live στιγμές του πριν τη συναυλία Next Gen Blood με τους Lazy Man's Load.
Project Renegade live με Bullet For My Valentine, Piraeus Academy, Αθήνα, 2019 © Hope Dikappa

Το live πήγε εξαιρετικά, ο κόσμος συμμετείχε και πέρασε πολύ ωραία μαζί μας. Νιώσαμε την αγάπη του τόπου μας να μας αγκαλιάζει και να μας αναγνωρίζει ως “δικά του παιδιά”… Πάντα θα έχουμε άγχος και ευθύνη όταν παίζουμε στην Αθήνα, μιας και εκεί κάτω είναι οι άνθρωποι μας, ο κόσμος που μας έκανε να νιώσουμε για πρώτη φόρα ότι ανήκουμε πάνω στην σκηνή και θα το θυμόμαστε για πάντα.

Project Renegade live με Evanescence, Stereo Plaza, Κίεβο, 2019

Επόμενη στάση, Σεπτέμβριος, Ουκρανία – Κίεβο, Evanescence… O μήνας ήταν Αύγουστος. Οι πρόβες πλέον γίνονται σχεδόν καθημερινά, έχουμε μια τυπική αυτοπεποίθηση αλλά ο ενθουσιασμός μας ξεπερνάει κάθε είδους συναίσθημα. Οι Εvanescence έχουν εμπνεύσει άμεσα τους Project Renegade και αποτελούν συνεχή πηγή έμπνευσης για αυτό που κάνουμε. Φτάνουμε στην Ουκρανία. Η ημέρα ήρθε και το βαν που είχαμε κλείσει να μας πάει στο venue για κακή του –και δική μας- τύχη τρακάρει ενώ ερχόταν να μας παραλάβει από το ξενοδοχείο. Ο πανικός στα ύψη, γιατί μέχρι να ειδοποιηθούμε για το ατύχημα ο χρόνος κυλούσε ανελέητα. Εκεί που νομίζαμε ότι θα καθυστερήσουμε και θα χάσουμε το soundcheck. Μας έρχεται η φαεινή ιδέα να καλέσουμε ένα Uber. Tο κακόμοιρο το παλικάρι ήρθε με ένα Citroen Χanthia και αν αναρωτιέσαι αν τέσσερα άτομα με μουσικό εξοπλισμό για ένα live χωράνε σε ένα Citroen Χanthia θα σου απαντήσω Όλοι οι καλοί χωράνε. Αφού λοιπόν φτάσαμε με το άγχος στα ύψη, ορμάμε στην σκηνή και αρχίζουμε να στήνουμε. Είναι όλοι τους super pro και άκρως ευγενικοί και βοηθητικοί. Κάνουμε soundcheck και τελειώνουμε νωρίτερα, backstage γνωρίζουμε την τότε κιθαρίστρια των Evanescence Jen Majura, ευγενέστατη, χαμογελαστή και πολύ ταλαντούχα μας συγχαίρει για τη δουλειά μας. Καθώς μπαίνουμε μέσα και συζητάμε μαζί της συνειδητοποιούμε ότι είναι ώρα να βγούμε, μας είχαν πει ότι περίμεναν 3.500 χιλιάδες κόσμο, ήρθαν 5.000 και ήταν όλοι τους ακραία ενθουσιασμένοι για εκείνη τη νύχτα. Στα μέσα του live παίζουμε το “Sylar” και τους ζητάμε να κλείσουν τα φώτα κάτω από το stage και να ανοίξουν οι θεατές τα κινητά τους ώστε να φτιάξουμε το δικό μας σύμπαν. Ξαφνικά, ένα βλέμμα στα αριστερά μου και εκεί μέσα στο σκοτάδι μπορώ να διακρίνω τους Εvanescence να στέκονται στο πλάι και τσεκάρουν την μπάντα μας. Τελειώσαμε και μετά από την ατελείωτη χαρά και αγάπη που νιώσαμε από αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους πήγαμε backstage.

Το συγκρότημα Project Renegade διαλέγει τις τρεις καλύτερες live στιγμές του πριν τη συναυλία Next Gen Blood με τους Lazy Man's Load.
Project Renegade live με Evanescence, Stereo Plaza, Κίεβο, 2019 © Hope Dikappa

Ήταν η ώρα να βγουν οι headliners, αφού τελείωσαν, θέλαμε να τους γνωρίσουμε… σιγά σιγά έβγαιναν από τα καμαρίνια τους και του πιάσαμε την κουβέντα, μέχρι και τώρα είναι η πιο ευγενική και χαρούμενη μπάντα που έχουμε γνωρίσει. Ο μπασίστας τους μιλάει με τον μπασίστα μας και την φωτογράφο μας, η Μαριάννα βρίσκει το θάρρος να πάει να μιλήσει στην ηρωίδα της. Η χαρά της δε ήταν απερίγραπτη όταν η Amy Lee που μιλούσε στους  “VIP’s” παρατάει ό,τι κάνει και αγκαλιάζει την Μαριάννα με ενθουσιασμό. Τη γεμίζει με κομπλιμέντα και λόγια σοφίας και εμπειρίας, συγκινείται με την ιστορία της και γελάνε με διάφορα αστεία που κάνει η μία στην άλλη. Η Μαριάννα της ζητάει μια φωτογραφία και της απαντάει Περίμενε γιατί θέλω και εγώ να βγάλω μια φωτογραφία μαζί σου. Μέσα σε όλα κάποια στιγμή μας φέρνουν στο καμαρίνι μας το φαγητό μας. Καλό το catering, κινέζικου τύπου αρκετά υγιεινό, δείχνει ότι η παραγωγή έχει ρίξει δουλεία από πίσω σε όλα… θα περιμέναμε τις κλασσικές πίτσες που μιλώντας εκ μέρους και των τεσσάρων μας δεν μας χαλάνε καθόλου. Έξω γίνεται μια οχλαγωγία και αφού ηρεμούν τα πράγματα η Amy Lee μας καλεί να κάτσουμε με την μπάντα όσο τρώνε. Λίγο πριν φύγουμε μας ρώτησαν πώς περάσαμε και τους απαντάμε πως όλα ήταν υπέροχα και πώς αυτή ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μας. Όταν τους ρωτήσαμε εκείνοι πως πέρασαν μας είπαν “όλα ήταν τέλεια, είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με το catering γιατί ζητήσαμε κινέζικό αλλά θα μας φέρουν πίτσες τελικά”… Ούπς!

Project Renegade live με Slipknot, Sepultura, Jinjer, Release Athens Festival, Αθήνα, Ιούλιος 2022

Τελευταίος σταθμός, Αθήνα Release Athens Festival 2022, μετά από 2 lives με τους Within Temptation στο εξωτερικό είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε εκεί που άρχισαν όλα και αυτή την φορά η μπάντα δεν είναι μόνο μια είναι 3 και οι 2 από αυτές είναι από τις πιο μεγάλες μπάντες στην metal σήμερα. Jinjer, Sepultura και Slipknot περιμένουν να κουνήσουν την Αθήνα. Η ώρα να βγούμε είχε έρθει και πάνω ψηνόμαστε στους 50 βαθμούς Κελσίου. Το show αρχίζει, η ζέστη είναι αφόρητη αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μας σταματήσει. Αποφασίσαμε να παίξουμε και το πιο intense κομμάτι μας και όλοι μετά λέγαμε τι υπέροχη ιδέα ήταν αυτή. Η Αθήνα όπως πάντα μας στέλνει την αγάπη της και εμείς πατάμε το γκάζι για αυτούς εκατό φορές παραπάνω σε κάθε κομμάτι. Το κάνουμε για αυτούς, για εμάς… Για όλους μας, ο σύνδεσμος με τον τόπο μας είναι ακόμα εκεί, είναι αξέχαστος και πιο δυνατός από ποτέ, βλέπουμε κόσμο να μας χαμογελάει και του δίνουμε πίσω ότι έχουμε…

Το συγκρότημα Project Renegade διαλέγει τις τρεις καλύτερες live στιγμές του πριν τη συναυλία Next Gen Blood με τους Lazy Man's Load.
Project Renegade live με Slipknot, Sepultura, Jinjer, Release Athens Festival, Αθήνα, Ιούλιος 2022 © Hope Dikappa

Τελειώνουμε περήφανοι γιατί τα έχουμε αφήσει όλα στη σκηνή για την αγαπημένη μας πόλη, το σπίτι μας… Την Αθήνα! Το show προχωράει και στο ενδιάμεσο γνωρίζουμε την Tatiana από τους Jinjer και τον Eloy από τους Sepultura, μικρές αλλά όμορφες κουβέντες γεμάτες σεβασμό έχουν ανταλλαχθεί. Είναι εξωπραγματικό να βλέπεις όλους αυτούς πετυχημένους μουσικούς να σε σπρώχνουν να συνεχίζεις επιβεβαιώνοντας σου ότι είσαι στον σωστό δρόμο.

Αυτές ήταν οι τρεις στιγμές που μας έχουν μείνει αξέχαστες μέχρι στιγμής. Το να είσαι σε ένα συγκρότημα δεν είναι εύκολο αλλά ευχόμαστε σε όλους τους μουσικούς εκεί έξω να είναι πάντα γεμάτοι με τέτοιες αναμνήσεις και να βρουν ό,τι αναζητάνε στο μουσικό τους ταξίδι. Τα λέμε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου για να μοιραστούμε μια μοναδική συναυλιακή βραδιά!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ