- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Αλάνις Μόρισετ ακύρωσε την εμφάνιση στο Rock & Roll Hall of Fame: «Αρνούμαι να περνάω χρόνο σε ένα περιβάλλον που μειώνει τις γυναίκες»
H δήλωση της για το περιστατικό
Αλάνις Μόρισετ: Ακύρωσε εμφάνιση στο Rock&Roll Hall of Fame λόγω «σεξισμού»
Η Αλάνις Μορισέτ ακύρωσε την εμφάνισή της στη φετινή τελετή του Rock & Roll Hall of Fame, που έλαβε
χώρα στο Microsoft Theater του Λος Άντζελες το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, επειδή αρνείται να βρεθεί σε ένα
περιβάλλον που «μειώνει τις γυναίκες». Παρότι δεν είχε ανακοινωθεί η εμφάνιση της επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες, να τιμήσει την Κάρλι Σάιμον, η οποία εντάχθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame, συνεργαζόμενη με την Ολίβια Ροντρίγκο για μία ερμηνεία του κλασικού τραγουδιού «You’re So Vain» της Simon.
Η Μορισέτ εξέδωσε μία δήλωση στον λογαριασμό της στο Instagram το βράδυ της Δευτέρας για να απαντήσει στις «ψευδείς φήμες» σχετικά με την ακύρωση της εμφάνισής της. «Έχω περάσει δεκαετίες σε μία βιομηχανία που διακατέχεται από ένα γενικευμένο συναίσθημα κατά των γυναικών και έχω ανεχτεί πολλή συγκατάβαση και ασέβεια, μείωση, απόρριψη, παραβίαση συμβολαίων, έλλειψη υποστήριξης, εκμετάλλευση και ψυχολογική βία (και πολλά άλλα) καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου», έγραψε. «Τα ανέχτηκα γιατί τίποτα δεν θα με εμπόδιζε να συνδεθώ με εκείνους για τους οποίους νοιαζόμουν και με τους οποίους ταυτιζόμουν. Ζω για να υπηρετώ και να συνδέομαι με τους ανθρώπους και έτσι, με την πάροδο των ετών, το ανέχτηκα σε περισσότερες περιπτώσεις από όσες μπορώ να μετρήσω, προκειμένου να το κάνω αυτό», συνέχισε. «Είναι δύσκολο να μην επηρεαστείς σε οποιαδήποτε βιομηχανία ανά τον κόσμο, αλλά το Χόλιγουντ είναι διαβόητο για την έλλειψη σεβασμού απέναντι στη γυναικεία φύση όλων μας. Ευτυχώς, βρίσκομαι σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν υπάρχει ανάγκη να περνάω χρόνο σε ένα περιβάλλον που μειώνει τις γυναίκες», πρόσθεσε.
Η Μορισέτ είχε αποκαλύψει προ ετών ότι αποπλανήθηκε από πολλούς άνδρες όταν ήταν μόλις 15 ετών και διηγήθηκε την ιστορία της σε μίνι-ντοκιμαντέρ του HBO. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αλάνις Μόρισετ μιλά για θέματα κακοποίησης στον χώρο του θεάματος. Σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε πει ότι τα επόμενα χρόνια η κοινή γνώμη θα σοκαριστεί πιθανώς με αποκαλύψεις για τον χώρο της σοουμπίζ, όπου γυναίκες έχουν παρενοχληθεί, κακοποιηθεί και βιαστεί.
Η Μόρισετ έχει κερδίσει επτά βραβεία Γκράμι και έχει λάβει υποψηφιότητα άλλες επτά φορές. Επίσης, έχει κερδίσει το βραβείο BRIT καλύτερου διεθνούς καλλιτέχνη με εντυπωσιακή εξέλιξη (Best Breakthrough Act), καθώς και δεκατρία βραβεία Juno. Έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, το 1999 για το τραγούδι Uninvited και το 2006 για το Wunderkind. To 2015 εισήχθη στο Canadian Music Hall Of Fame.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.