Μουσικη

Lift Me Up: Η Rihanna επέστρεψε με νέο τραγούδι μετά από 6 χρόνια

Οι πρώτες εντυπώσεις από τον φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηθοποιό και πρωταγωνιστή του «Black Panther», Chadwick Boseman

tania-skrapaliori.jpg
Τάνια Σκραπαλιώρη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rihanna: Δείτε το βιντεοκλίπ από το νέο της τραγούδι «Lift Me Up» για το soundtrack της ταινίας «Black Panther 2: Wakanda Forever»
© Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Rihanna: Δείτε το βιντεοκλίπ από το νέο της τραγούδι «Lift Me Up» για το soundtrack της ταινίας «Black Panther 2: Wakanda Forever»

To 2022 είναι η χρονιά που η μουσική βιομηχανία, μετά από δύο χρόνια πανδημικού μετεωρισμού, πήρε ξανά μπροστά δίνοντας «μαζεμένους» καρπούς και συγκινήσεις για κάθε μουσικόφιλο. Δισκογραφικές επανενώσεις και επιστροφές αξιώσεων από μπάντες που πιστεύαμε ότι ανήκουν μόνο στις αναμνήσεις μας, νέες κυκλοφορίες από ροκ και ποπ σούπερ σταρ που συζητιούνται ποικιλοτρόπως, άλλοτε ενθουσιάζοντας, άλλοτε απογοητεύοντας, η house και η καλή χορευτική μουσική έρχονται ξανά στο προσκήνιο με τους καλύτερους όρους – όλα αυτά διαμορφώνουν μια ευτυχή συγκυρία κάνοντάς μας να μιλάμε για τη μουσική ξανά και να περιμένουμε την επόμενη επιστροφή, την επόμενη μουσική είδηση.

Κι αν μεσάνυχτα της Παρασκευής 21ης Οκτωβρίου σηματοδότησαν ένα ηχηρό και εντυπωσιακό ρεκόρ streaming ακροάσεων για το Midnights, το νέο album της Taylor Swift που κατάφερε να «ρίξει» το Spotify, τα μεσάνυχτα αυτής της Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου είναι σημειωμένα στη μουσική ατζέντα ως η μουσική επιστροφή μιας καλλιτέχνιδας που σφράγισε τη σύγχρονη r’n’b και ποπ βιομηχανία, δείχνοντας τον δρόμο και τον τρόπο σε πολλούς new age pop stars, ως η επιστροφή της Rihanna.

Πριν μερικές ημέρες η Rihanna ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Instagram την επιστροφή της με ένα λιτό post -πιστή στο marketing πνεύμα των ημερών- με ένα κεφαλαίο ασημένιο R σε μαύρο φόντο και την ημερομηνία “10.28.2022” – κι από κάτω ξεκίνησαν αστραπιαία τα likes και τα σχόλια σε βροχή εκατομμυρίων και χιλιάδων αντίστοιχα. H Rihanna δεν έχει κυκλοφορήσει επισήμως νέο υλικό από το 2016 και το album Anti, το οποίο περιλάμβανε, αναμενόμενα, τεράστιες επιτυχίες όπως το “Work” σε συνεργασία με τον Drake και η νέο-κλασσική r'n'b μπαλάντα “Love on the Brain”. Στα έξι χρόνια που μεσολάβησαν το μαγικό αυτό κορίτσι από τα Μπαρμπέιντος, εδραίωσε το όνομά της στο χώρο της μόδας, βάζοντας κι άλλα -πολύ σημαντικά τουβλάκια στην επιχειρηματική της αυτοκρατορία, ξεκινώντας το ιδιαίτερα πετυχημένο brand της Fenty, το οποίο μετά από δύο εξίσου επιτυχημένες και πολυσυζητημένες σειρές καλλυντικών και εσωρούχων, την έκανε την πρώτη γυναίκα, αλλά και την πρώτη μαύρη γυναίκα, που λάνσαρε πλήρη σειρά ρούχων και αξεσουάρ για τον όμιλο πολυτελείας LVMH, το 2019. Και κάπου εκεί, μετά την επιχειρηματική επιτυχία, ήρθε και μια ακόμη προσωπική ολοκλήρωση, καθώς τον περασμένο Μάιο η «Ριρί» έγινε μητέρα, αποκτώντας το πρώτο της παιδί με τον A$AP Rocky και εκπληρώνοντας έναν ακόμα στόχο του δεκαετούς πλάνου της, το οποίο, όπως είχε δηλώσει στην Vogue το 2020, περιλάμβανε παιδιά και οικογένεια.

Μετά από ένα τέτοιο δημιουργικό διάλειμμα, που όχι μόνο δεν χαλάρωσε αλλά αύξησε τους δεσμούς της με το fan base της, από εναλλακτικές οδούς, ένα νέο τραγούδι από τη Rihanna είναι αυτό που οι οπαδοί της περιμένουν για να τη φανταστούν ξανά να τους παίρνει τα μυαλά σε μεγάλες σκηνές και state-of-art video clips. Το “Lift Me Up”, βέβαια, που κυκλοφόρησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, και θα είναι το lead single του soundtrack της νέας ταινίας Black Panther, “Black Panther 2: Wakanda Forever”, πάει «κόντρα» στον τίτλο του καθώς είναι μια αυθεντική μπαλάντα, με πιάνο, έγχορδα και τα υπέροχα φωνητικά της Rihanna, που ηχούν κάπως διαφορετικά, φορτωμένα συγκίνηση – ίσως γιατί το τραγούδι δημιουργήθηκε ως ένας φόρος τιμής στον εκλιπόντα ηθοποιό και πρωταγωνιστή του “Black Panther” Chadwick Boseman, ίσως πάλι γιατί το τραγούδι ηχεί σαν ένα νανούρισμα και μια ζεστή αγκαλιά στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα η Rihanna θα αρθεί, ξανά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη μουσική επικαιρότητα μπαίνοντας ξανά, σταδιακά, στα νερά της μουσικής βιομηχανίας. Πριν από μερικές εβδομάδας έγινε γνωστό ότι θα εμφανιστεί στο Super Bowl Half Time του 2023, τον Φεβρουάριο στην Αριζόνα, δίνοντας στο mega event κι άλλες μονάδες μεγαλείου και ενδιαφέροντος, ενώ είναι, μάλλον, επιβεβαιωμένη και μια νέα περιοδεία για το 2023. Κάτι που σημαίνει, ότι το πολυαναμενόμενο, ένατο studio album της, το οποίο φέρεται να έχει σχεδόν ολοκληρώσει εδώ και αρκετό καιρό, έχει πάρει τον διαδικαστικό δρόμο της κυκλοφορίας. Το μόνο που μένει, είναι να περιμένουμε τα μεσάνυχτα, που αυτό το «ταλέντο – σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πρόσφατα ο Jay-Z μιλώντας για τη Rihanna, θα επιλέξει για να κυκλοφορήσει τον νέο του δίσκο.

Rihanna - Lift Me Up

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ