- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το φθινόπωρο μπαίνει δυναμικά στη μουσική μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα σε κυκλοφορίες. Εκπληκτικό και βρόμικο νέο άλμπουμ από τον Tricky με ό,τι αγαπάμε, trip hop, blues, jazz, breaks, όλα στο σκοτάδι. Απίθανη σύμπραξη και ολοκληρωμένο άλμπουμ ενός μύθου της afro μουσικής, του Orlando Julius, με μια από τις καλύτερες μπάντες της εποχής, τους παικταράδες Heliocentrics.

Επιστροφή μετά από μία δεκαετία για τον Aphex Twin, που με το «Syro» επιβεβαιώνει με τιμιότητα το μύθο του. Τρίτη κυκλοφορία για την into the light records και ηχογραφήσεις από το ’78 έως και το ’96, του Γιώργου Θεοδωράκη. Ωραίος soul δίσκος από την αρχή έως το τέλος για τη Naomi Shelton και στο πιο φρέσκο ο Guts κυκλοφορεί τον καλύτερό του δίσκο, «Ηip Hop After All», από τη Γαλλία με αγάπη.

Στις συναυλίες η Θεσσαλονίκη γιόρτασε και χόρεψε στο 10ο Reworks, όπου ξεχώρισε ο Max Richter στο Μέγαρο Μουσικής, το set του Nightmares On Wax και το live του Αnd.Id! Οκτώβριος καλύτερος από ποτέ, με κλασική αξία Parov Stelar Live στις 4 στο Βελλίδειο, Dj Krush στο Club Division στις 12 (άχαστο), set από τον Γάλλο Soulenace στο Cocktail Bar στις 15, Βoogie Belgique Live Set στις 24, λαϊβάρα του μοναδικού Quantic με φουλ μπάντα στις 25 στο Block 33, και κλείσιμο με τους αγαπημένους ψυχεδελάδες Allah Las στις 31.

Τα αγαπημένα μου 100 τραγούδια για τον Σεπτέμβριο εδώ. Και 2 mix, ένα με τα αγαπημένα μου τραγούδια του Parov Stelar και ένα με αυτά του Quantic. Μουσική και μόνο Μουσική!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα
Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;
Το «All My Life» στην εκκίνηση
Η προθυμία της «βασίλισσας της κάντρι» να δοκιμάσει πειραματικά φάρμακα
Ένα μουσικό ταξίδι από τον Mozart και τον Beethoven έως τον Σκαλκώτα και τη σύγχρονη δημιουργία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.