Μουσικη

Μια βραδιά με τον Alfio Consoli στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Ο υπέροχος ιταλός τραγουδιστής και μουσικός έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alfio Consoli

Ο Alfio Consoli στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου στις 13 Οκτωβρίου με ένα πρόγραμμα με ιταλικά τραγούδια, jazz διασκευές, blues & acoustic lounge.

Ποιος είναι ο Alfio Consoli; Σικελός τραγουδοποιός, μουσικός και τραγουδιστής από την Κατάνια (γεννημένος 23/12/1974), κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου χάρη στην καταπληκτική φωνή και σκηνική παρουσία του – δεν ξέρω ποιος είναι «ο ήχος της Σικελίας», αλλά σίγουρα είναι πολύ κοντά στα τραγούδια του. Τα οποία δεν είναι φολκλόρ ούτε ακριβώς Αντριάνο Τσελεντάνο, αν και τον θυμίζει τον τελευταίο πότε πότε ο Alfio, με άλλο τρόπο (συγγνώμη, αλλά ο Τσελεντάνο είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Ιταλία σε ανδρική φωνή, και βάζω το «ανδρική» για να μην φωνάζει κανένας ότι η Μίλβα και η Ραφαέλλα Καρά και η Μίνα είναι σούπερ, είναι, θεές απίστευτες, και ο Ανταμό καλός είναι για Σαλβατόρε, και ο Έρος Ραμαζότι τρώγεται, αλλά ο Τσελεντάνο είναι η κορυφή της ιταλοσύνης σε τραγούδι, και σε άντρα που τραγουδάει όχι μόνο στο μπάνιο του).

Mesmo Sem Estar - Luan Santana - Brazilian Cover (Versão Italiana)

Ο Alfio τώρα, έχει περάσει πολλές φάσεις: έφτιαχνε μπάντες από τα 90s και τραγουδούσε παντού, σε μαγαζιά, θεατρικές σκηνές, συναυλίες και κρουαζιερόπλοια ακόμα, κι έτσι ο γύρος του κόσμου είναι εντελώς πραγματικότητα, τον έμαθαν σε όλο τον κόσμο κι ο ίδιος αλώνισε τις θάλασσες τραγουδώντας. Η σύμπτωση είναι ότι τον πέτυχε μια φίλη (σε κρουαζιερόπλοιο λέμε) πριν μερικά χρόνια και έχει να το λέει πόσο υπέροχος ήταν, και είναι. Μην το βλέπετε με μισό μάτι το κρουαζιερόπλοιο, είναι ένα στοίχημα, να γοητεύσεις κουνημένους ταξιδιώτες στο λίγο κλειστοφοβικό σαλόνι κάποιου τεράστιου πλοίου, στη μέση του τυχαίου ωκεανού…

Alfio Consoli

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για ένα βράδυ, ο Alfio Consoli  εμφανίζεται την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στο επίσης υπέροχο café του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών. Ο ερμηνευτής - τραγουδοποιός έχει πίσω του διεθνή καριέρα και εμφανίσεις σε στεριά και θάλασσα - στην Κόπα Καμπάνα, στο Μαρόκο, στον Σαν Ρέμο (φιναλίστ στο φεστιβάλ τραγουδιού το 2004), στο Σαν Μαρίνο, στην Αίγυπτο, και σε ένα σωρό Ιταλικές και μη τηλεοπτικές εκπομπές. Στο Καφέ του Νομισματικού θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με γνωστά ιταλικά τραγούδια, jazz διασκευές, blues & acoustic lounge. Μαζί του, ο εξαιρετικός κιθαρίστας George Nox.

Θα είναι μια από τις βραδιές που θα απολάμβανε σίγουρα και ο Τσελεντάνο…

Como é Que A Gente Fica - Henrique e Juliano - Brazilian Cover (Versão Italiana)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο City Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ