- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα δάκρυα του Dave Grohl στη συναυλία – αφιέρωμα των Foo Fighters για τον Taylor Hawkins (βίντεο)
Έπαιξε και ο 16χρονος γιος του εκλιπόντος ντράμερ
Foo Fighters, Paul McCartney και Travis Barker έδωσαν συναυλία μνήμης για τον ντράμερ Taylor Hawkins.
Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, οι Foo Fighters ένωσαν τις δυνάμεις τους στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου με καλλιτέχνες όπως ο Paul McCartney, οι Roger Taylor και Brian May των Queen, ο Brian Johnson των AC/DC, ο Lars Ulrich των Metallica, ο Stewart Copeland των Police, ο Elton John, ο Liam Gallagher, ο Paul McCartney και άλλους για να τιμήσουν και να γιορτάσουν τη μνήμη του Taylor Hawkins, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή στην Κολομβία νωρίτερα φέτος.
«Κυρίες και κύριοι, απόψε μαζευτήκαμε εδώ για να γιορτάσουμε τη ζωή, τη μουσική και την αγάπη του αγαπημένου μας φίλου, του συναδέλφου μας στο συγκρότημα, του αδελφού μας Taylor Hawkins», είπε ο Grohl. «Για όσους από εσάς τον γνωρίζατε προσωπικά, ξέρετε ότι κανείς άλλος δεν μπορούσε να σας κάνει να χαμογελάσετε ή να γελάσετε ή να χορέψετε ή να τραγουδήσετε όπως εκείνος. Και για όσους από εσάς τον θαύμαζαν από μακριά, είμαι σίγουρος ότι όλοι νιώσατε το ίδιο πράγμα», συνέχισε. «Απόψε, λοιπόν, μαζευτήκαμε με την οικογένειά του και τους πιο στενούς του φίλους, τους μουσικούς του ήρωες και τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις του, για να σας προσφέρουμε μια γιγαντιαία βραδιά για έναν γιγαντιαίο άνθρωπο», ανέφερε.
Ο Travis Barker ενώθηκε επί σκηνής με τους Foo Fighters για την ερμηνεία του κομματιού του 2007, «The Pretender», όπως και για το «Monkey Wrench» του 1997. Μετά την αποχώρηση του Barker από το drum kit, ο Grohl παρουσίασε στο κοινό τη 12χρονη drummer-φαινόμενο, Nandi Bushell, για το single του 1999, «Learn To Fly», ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν στη σκηνή ο γιος του drummer των Queen, Rufus Taylor, και η Chrissie Hynde με τον Paul McCartney.
Hynde και McCartney μαζί με τους Foo Fighters ερμήνευσαν το κομμάτι των Beatles, από το Abbey Road, «Oh! Darling». Η Hynde αποχώρησε στη συνέχεια από το stage, με τους McCartney και Foo Fighters να ερμηνεύουν το κομμάτι των Beatles, «Helter Skelter», ενώ στη συνέχεια ο Omar Hakim παρουσίασε στη σκηνή τον 16χρονο γιο του Hawkins, Shane, που έπαιξε στα drums το κομμάτι «My Hero». Μια φωτογραφία του Shane και του πατέρα του εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη πίσω από τη σκηνή και, με τον Grohl να τον εμψυχώνει, ο Shane τελείωσε το κομμάτι με ένα εντυπωσιακό solo.
Στο τελευταίο set της βραδιάς, ο Grohl ερμήνευσε ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια του Taylor Hawkins αλλά και των θαυμαστών των Foo Fighters, το «Everlong» του 1997.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Παραμένει αμετάβλητη η κορυφή;
Η Τακαΐτσι συνάντησε το συγκρότημα στο Τόκιο και δήλωσε στον Ίαν Πέις «είσαι θεός»
Δυναμική παρουσία στο ολλανδικό pre party και σταθερή θέση της Ελλάδας στα στοιχήματα
Η αρχή του τέλους για τους Beatles
Η ζωή της τραγουδίστριας από το κίτρινο φορτηγάκι στη βρετανική επαρχία μέχρι τα μεγαλύτερα stages και τις συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.