- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πέθανε ο μεγάλος παραγωγός της τζαζ Creed Taylor
Ήταν ο άνθρωπος που πήγε τον Coltrane στην Impulse!
Πέθανε ο παραγωγός μουσικής Creed Taylor.
Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Creed Taylor ο παραγωγός δίσκων, γνωστός για τη συνεργασία του με την CTI Records, την οποία ίδρυσε το 1967. Η καριέρα του περιλάμβανε επίσης περιόδους στις Bethlehem Records, ABC-Paramount Records (συμπεριλαμβανομένης της τζαζ ετικέτας της, Impulse!), Verve και A&M Records.
Προτού ιδρύσει την CTI, o Τaylor έγινε γνωστός για την υπογραφή του John Coltrane στην Impulse! Το 1960 και για τον ερχομό καλλιτεχνών της bossa nova από τη Βραζιλία στις ΗΠΑ. To «Girl from Ipanema» των Stan Getz/Αntonio Carlos Jobim ήταν δική του δουλειά όπως και άλμπουμ των Eumir Deodato, João Gilberto, Astrud Gilberto και Airto Moreira.
Το 1967, ο Taylor ίδρυσε την CTI την οποία μετέτρεψε σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες της τζαζ σκηνής στα τέλη της δεκαετίας του 60' ως τα μέσα του 1970. Οι καλλιτέχνες που ηχογράφησαν για την CTI κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 περιλάμβαναν τους Freddie Hubbard, Stanley Turrentine, George Benson, Bob James, Chet Baker, Gerry Mulligan, Milt Jackson, Nina Simone, Paul Desmond, Art Farmer, Eumir Deodato, Hubert Laws, Herbie Hancock, Joe Farrell, Airto Moreira και Ron Carter. Αξιζεί να σημειωθεί ότι τα αλμπουμ του Hubbard «Red Clay» και «Straight Life» σηματοδότησαν μαζί με αυτά του Miles Davis της ίδιας περίπου περιόδου τη στροφή της τζαζ προς fusion ήχους.
Ο Taylor δημιούργησε επίσης άλλες εταιρίες εντός της CTI, συμπεριλαμβανομένης της εταιρίας Kudu, η οποία επικεντρώθηκε σε ηχογραφήσεις soul-jazz από τους Hank Crawford, Grover Washington Jr., Johnny Hammond, Idris Muhammad, Esther Phillips και άλλους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Mathame, 19:26μ Jast b2b SLVR, Henri Bergmann & Chris IDH στο ΟΑΚΑ
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.