- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια μεγάλη ροκ παρέα που ξεκίνησε να δημιουργείται το 1998και ύστερα από πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της αποτελείται σήμερα από τους Άκη Ζερβό (μπάσο), Άννα Μανωλαράκη (φωνή), Βασίλη Δρακονταειδή (πλήκτρα), Νίκο Ταβουλάρη (κιθάρα) και Κωστάμο Γιακουμή (ντραμς). Με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ στην Groove House Studios αυτοσυστήνονται στην ΑΤΗENS VOICE.
Πώς δημιουργηθήκατε; Αρχικά να πούμε ότι πιστεύουμε στη φιλοσοφία και την έννοια της λέξης κάρμα. Ό,τι κάνουμε στη ζωή μας και ό,τι μας συμβαίνει δεν είναι τυχαίο, μέσα από επιλογές και πράξεις μας στο παρόν καθορίζουμε το μέλλον μας και το κάρμα μας. Έτσι θεωρούμε ότι ο συμπαντικός αυτός νόμος μάς «έσμιξε» αλλά και μας «χωρίζει», μέσα από την ξεχωριστή διαδρομή και πορεία του κάθε μέλους αυτού του συγκροτήματος στη ζωή του.
Ποιες είναι οι επιρροές σας σε μουσικό και στιχουργικό επίπεδο; Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικά ακούσματα, ξεκινώντας όμως πάντα με κοινό παρανομαστή το rock. Από classic rock, pop, progressive και metal 70s, 80s, 90s, μέχρι κλασική μουσική. Σε στιχουργικό επίπεδο οι επιρροές μας προέρχονται μέσα από την καθημερινότητά μας. Όπως έχει πει και ο Διονύσης Κωτσάκης (στιχουργός, συμμετέχει στο δίσκο), «πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε».
To άλμπουμ σας; Kινείται σε ροκ και ποπ ρυθμούς, με άλλοτε ερωτικούς και άλλοτε κοινωνικοπολιτικούς στίχους, αλλά και με στίχους οι οποίοι φλερτάρουν με το «υπερφυσικό». Έχουμε την τιμή να συμμετέχουν παρά πολύ καλοί φίλοι, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελισάβετ Καρατζόλη, ο Διονύσης Κωτσάκης, ο Λεωνίδας Σώζος.
Πώς βελτιώνετε το κάρμα σας; Το κάρμα μας το καθορίζουμε οι ίδιοι με τις επιλογές μας, οπότε προσπαθούμε όσο το δυνατόν γίνεται να κάνουμε πιο σωστές επιλογές.
Πού συχνάζετε; Κυρίως στο μπαράκι στο στούντιό μας, όπου όταν δεν γράφουμε, μαζευόμαστε φίλοι και γνωστοί και αράζουμε ακούγοντας τις μουσικές που μας αρέσουν.
Πώς βλέπετε τη μουσική πραγματικότητα; Πιστεύουμε ότι υπάρχουν παρά πολλά καλά στοιχεία και πολλά ελπιδοφόρα σχήματα και καλλιτέχνες σε όλους τους χώρους. Η μουσική, όμως, περνάει μια μεγάλη κρίση, λόγω της υπέρμετρης βιομηχανοποίησής της. Όταν ο κύριος στόχος είναι καθαρά το κέρδος, αφήνοντας τη δημιουργία σε δεύτερη, ίσως και σε πολύ χειρότερη μοίρα, τότε η τέχνη γενικότερα «τραυματίζεται» και καταλήγουμε σε φαινόμενα εφήμερων επιτυχιών και «ταλέντων».
Info Oι ΚΑΡΜΑ παίζουν 16/8 στο Αργοστόλι και στις 2/10 στην 6η έκθεση Sports & Fashion Show στο Πρώην Διεθνή Αερολιμένα Ελληνικού. Δες karmamusic.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Ο Μπομπ Ντίλαν, οι ένοχες μουσικές απολαύσεις και η γοητεία των αντιφάσεων
Τελικά τι σημαίνει το «Bangaranga»;
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση
Επανακαθόρισε τη γλώσσα της τζαζ - Αστείρευτη η φαντασία του πάνω στη σκηνή
«Ξέρω ότι θα του αρέσει», απαντάει ο γιος του θρυλικού τραγουδιστή
Ο Par Sundström μιλάει στην ATHENS VOICE ενόψει της εμφάνισης των Sabaton στο Release Athens για την do-it-yourself νοοτροπία και το «δυστύχημα» του πολέμου ως μια συνεχής μορφή έμπνευσης
H αντίδραση της συζύγου του
Ο διάσημος ράπερ κατακτά τα αμερικανικά charts με την ταυτόχρονη κυκλοφορία τριών νέων άλμπουμ
«Η τέχνη, η φύση, η μουσική και οι ολυμπιακές αξίες ενώθηκαν σε μια εξαιρετική βραδιά» αναφέρει ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ουρουγουάη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.