Μουσικη

Επίσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο αντί της Ουκρανίας η Eurovision 2023

Η ανακοίνωση της EBU

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra
Eurovision - Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra © EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU.

Η Βρετανία αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της Eurovision 2023 εκ μέρους της Ουκρανίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της EBU.

«Η European Broadcasting Union (EBU) και το BBC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα φιλοξενηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εκ μέρους της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αν και μεγάλη νικήτρια, η Ουκρανία λόγω του πολέμου δεν μπορεί να διοργανώσει τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό με αποτέλεσμα η χώρα που αναδείχθηκε δεύτερη να έχει το δικαίωμα να αναλάβει τη διοργάνωσή του.

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια πόλη θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διοργανώσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό 8 φορές ως τώρα, τις 4 εκ των οποίων για λογαριασμό άλλων χωρών: την Ολλανδία το 1960, την Γαλλία το 1963, το Μονακό το 1972 και το Λουξεμβούργο το 1974. Η Βρετανία είναι και η χώρα με τις περισσότερες διοργανώσεις στην ιστορία του διαγωνισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ