Μουσικη

Πέθανε ο Μichael Henderson, τραγουδιστής και μπασίστας της soul, jazz και funk

Tι είχε πει ο Davis στον Wonder για αυτόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο μπασίστας Μichael Henderson
O Michael Henderson με τον Miles Davis το 1973 © Getty Images/Ideal Image

Πέθανε ο γνωστός μπασίστας και τραγουδίστης Μichael Henderson. 

Πέθανε ο Michael Henderson, ο οποίος έγινε αρχικά γνωστός ως μπασίστας με τον Miles Davis και αργότερα συνέχισε ως επιτυχημένος τραγουδιστής/τραγουδοποιός/παραγωγός R&B. Η είδηση του θανάτου του 71χρονου στο σπίτι του στην Ατλάντα μετά από αδιευκρίνιστη ασθένεια επιβεβαιώθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Γεννημένος στις 7 Ιουλίου 1951 στο Yazoo City, Mississippi, ο Henderson άρχισε την καριέρα του ως session μπασίστας με τον Stevie Wonder, ενώ έπαιξε για πολλά από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Motown στα τέλη της δεκαετίας του '60, συμπεριλαμβανομένων των Four Tops, Martha Reeves & the Vandellas. Gladys Knight & the Pips, Aretha Franklin και Dramatics.

Στο βιβλίο του 2018 «Take Me I'm Yours: Michael Henderson - The Buddah Years Anthology», ο Henderson σημείωσε ότι ασχολήθηκε με το μπάσο εξαιτίας του θρυλικού μπασίστα της Motown James Jamerson. Θυμήθηκε επίσης ότι γνώρισε τον Miles Davis μετά από μια συναυλία ττου Wonder στο κλαμπ Copacabana της Νέας Υόρκης το 1970. Και τότε ήταν που ο Davis είπε στον Wonder «Παίρνω τον γαμημένο μπασίστα σου. Σοκαρίστηκα που το είπε αυτό στον Stevie»

Παράλληλα σχεδόν με την θητεία του στον Davis όπου έπαιξε σχεδόν σε όλα τα άλμπουμ του της δεκαετίας του 70' συμπεριλαμβανομένων των «Οn the Corner», «Pangea», «Live-Evil», ο Henderson ξεκίνησε ως σόλο τραγουδιστής/τραγουδοποιός. Ο σόλο βηματισμός του Henderson άρχισε να αποκτά δυναμική επίσης το 1976, με μια διασκευή της επιτυχίας «Be My Girl» των Dramatics. Από εκεί και πέρα, η σειρά των R&B επιτυχιών του μεταξύ 1978-1986 περιελάμβανε το «Take Me I'm Yours» - τη μοναδική του επιτυχία στο Hot 100, που έφτασε στο Νο. 88 το 1978 - καθώς και τα «In the Nighttime», «Wide Receiver (Part 1)» και «Can't We Fall in Love Again». 

In The Night Time

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ