Μουσικη

Γιατί ο Tiësto θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους DJs;

Τα άλμπουμ και τα singles του τον φέρνουν συχνά στην κορυφή

img_0163.jpg
Αθηνά Κλήμη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tiësto
© Taylor Hill/Getty Images

Tiësto: Η ζωή και οι μουσικές επιτυχίες του διασημότερου DJ όλων των εποχών.

Το 2004 τον έφερε στη χώρα μας το γεγονός της χρονιάς, οι Ολυμπιακοί αγώνες. Φέτος, αρκετά χρόνια αργότερα, ήρθε ξανά στην Ελλάδα με ένα δυνατό dj set. Τι γνωρίζουμε όμως για τον διάσημο, πετυχημένο –και, θα συμπλήρωνα, γοητευτικό– Dj Tiesto;

Τα βασικά: Τα τελευταία χρόνια έχει μετονομαστεί σε Tiësto σκέτο, και όχι πλέον Dj, ένα καλλιτεχνικό όνομα το οποίο προέρχεται από το ψευδώνυμο που είχε σε παιδική ηλικία, κι έτσι υπογράφει πλέον τις τελευταίες του παραγωγές. Ποιο είναι όμως το πραγματικό του όνομα; Για τους ανθρώπους του είναι ο Τάις Μίκιελ Φέρβεστ.

Αρκετοί ξέρουν πως είναι Ολλανδός και μας έχει χαρίσει τις καλύτερες και μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας, λίγοι όμως ξέρουν πως το 1997 ίδρυσε τη δική του δισκογραφική με το όνομα «Black Hole Recordings».

 Ο Tiësto με τη σύζυγό του, Annika Backes
Ο Tiësto με τη σύζυγό του, Annika Backes © Jeff Kravitz/FilmMagic / Getty Images

Είναι παντρεμένος με τη γυναίκα της ζωής του, το μοντέλο Annika Backes, από το 2019 σε μία ρομαντική γαμήλια τελετή στην έρημο στη Γιούτα των ΗΠΑ. Και μπορεί να σταμάτησε να είναι στο κλαμπ των εργένηδων αλλά σε όλα τα κλαμπ του κόσμου έγραψε ιστορία με επιτυχίες, άλμπουμ και singles που άφησαν ιστορία.

Έχει κερδίσει κάθε βραβείο που υπάρχει στη βιομηχανία της μουσικής: Grammy, MTV Music Award, World Music Award, Mixmag Award, DJ Award και πολλά άλλα. Στην ετήσια ψηφοφορία του DJ Mag για τον Καλύτερο DJ του πλανήτη, ήταν στο Νο1 από το 2002 ως το 2004 και στην πρώτη δεκάδα επί 18 χρόνια. Το περιοδικό Rolling Stone το 2012 τον ανακήρυξε ως τον διασημότερο DJ όλων των εποχών.

Tiësto & Karol G - Don't Be Shy (Official Music Video)

Η σχέση του Tiësto με τη χώρα μας κρατάει χρόνια: στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, έπαιξε ζωντανά στην Τελετή Έναρξης, μετατρέποντας την καθιερωμένη παρέλαση των αποστολών σε ένα δίωρο πάρτι. Τα κομμάτια που παρουσίασε επί σκηνής κυκλοφόρησαν σε άλμπουμ με τον τίτλο «Parade of The Athletes», το οποίο έγινε χρυσό στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά είδη, με τουλάχιστον ένα μεγάλο hit σχεδόν κάθε χρόνο: «Don't Be Shy» (2021), «The Motto» (2020), «Ritual» και «God Is A Dancer» (2019), «Jackie Chan» (2018), «Boom» (2017), «Chemicals» (2015), «Wasted» (2014), «Red Lights» (20013) και πολλά άλλα.

Tiësto & Ava Max - The Motto (Official Music Video)

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε άλλο ένα μικρό διαμαντάκι, το «Hot In It» με την Charli XCX, που αρκετοί το έχουν χαρακτηρίσει σαν το single του καλοκαιριού.

Tiësto & Charli XCX - Hot In It (Official Lyric Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ