- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όταν η Beyoncé κατέλαβε την Αθήνα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ
Φωτογραφικές αναμνήσεις από τη φαντασμαγορική συναυλία λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ
Η συναυλία της Beyoncé στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2009, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ, μέσα από σπάνιες φωτογραφίες του Χρήστου Κισατζεκιάν.
Εν αναμονή του επερχόμενου δισκογραφήματος της Beyoncé Giselle Knowles-Carter στις 29 Ιουλίου που τη θέλει ξανά στα πρωτοσέλιδα, καβάλα σε διάφανο κρυστάλλινο άτι, έλα να πάμε μια βόλτα δεκατρία χρόνια πίσω. Τότε που κατέκτησε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α. με τις διάσημες καμπύλες της να το δονούν συθέμελα.
Μόλις συμπληρώθηκε ένας μήνας που η δημοφιλέστατη σταρ ξεκίνησε την (για πολλοστή φορά) ευφυέστατη στρατηγική προώθησης του έβδομου δίσκου της. Πώς; Οι πιστοί το ζήσατε έντονα. Στις 9 Ιουνίου κατέβασε τα πάντα όλα, από παντού. Φωτογραφίες και σχόλια, μηδέν. Στις 15 Ιουνίου, μπαμ, την έσκασε τη βόμβα. Επίσημη ανακοίνωση της επερχόμενης κυκλοφορίας του “Renaissance” στις 29 Ιουλίου. Και ως βουναλάκι (ποιο κερασάκι;) στην τούρτα αυτή, στις 30 Ιουνίου αποκαλύπτει το πλέον πολυσυζητημένο εξώφυλλο που θέλει την ίδια ουσιαστικά γυμνή, με ένα άφαντο μπικίνι, καβάλα σε ένα ολογραφικό άλογο, σε μαύρο φόντο. Μια αναφορά στην έφιππη Lady Godiva όπως δήλωσε λίγο αργότερα.
Φωτορεπορτάζ: Beyoncé, Nevma, Proffesional Sinnerz, Goin' Through – Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α., Αθήνα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009
Ασφυκτικά γεμάτο το θεόρατο γήπεδο. Μιλάμε για λίγο λιγότερο από δεκαοκτώ χιλιάδες θεατές, με τα εισιτήρια ξεπουλημένα μέρες πριν. Μα είτε ανήκει στα μουσικά σου γούστα, είτε όχι, τούτη η σοκολατένια Ιέρεια της χορευτικής μουσικής παραμένει η πιο πολυβραβευμένη γυναίκα - καλλιτέχνης του χώρου! Να γιατί λοιπόν παρέλαβε και στα μέρη μας μια αναμνηστική πλακέτα για τις (συνολικά) χρυσές πωλήσεις της στην Ελλάδα.
Η Αθήνα ήταν μια από τις στάσεις της τρίτης κατά σειρά παγκόσμιας περιοδείας της με γενικό τίτλο “I Am... Tour”, στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ “I Am...Sasha Fierce”. Και ήταν άλλη μια υπερπαραγωγή της Eleven Concerts του Ντέμη Νικολαΐδη που όσο «βασίλεψε», έφερε ονόματα σαν και τούτο που δύσκολα θα βλέπαμε στη χώρα μας, ρισκάροντας πολλά.
Το άνοιγμα της βραδιάς ανέλαβαν οι γηγενείς μας rappers. Μεγάλα ονόματα τις πιάτσας. Nevma, Proffesional Sinnerz και Goin' Through ενωμένοι, έζησαν το δικό τους όνειρο συμπληρώνοντας καίρια το αντίστοιχο όνειρο του ανυπόμονου κοινού. Η έγκαιρη ενημέρωση ήθελε τους φωτογράφους να καλύπτουμε το όλο σκηνικό από τον πύργο ηχοληψίας, καμιά εκατοστή μέτρα μακριά από τα πολυπόθητα photo pits. Γεγονός που μας ήθελε όλους προετοιμασμένους κατάλληλα, με φακούς... σαν πολυκατοικία που λέει και ο φίλτατος Gordon Blacksmith.
Εννιά και τέταρτο η εισαγωγή υπό τους ήχους του “I Am...” παρέα με τη μαύρη, φιδίσια σιλουέτα της κόντρα στα κάτασπρα video-walls, πυροδότησε αλαλαγμούς και υστερία. Τα “Deja Vu” & “Crazy in Love” ήθελαν σύσσωμο το κοινό να τραγουδά, σε ένα χορταστικότατο πρόγραμμα δύο ωρών.
Mε αποκορύφωμα τις στιγμές που η ντίβα της βραδιάς πλησίαζε τους εκστασιασμένους θαυμαστές της από το κέντρο της αρένας όπου υπήρχε αντίστοιχη υπερυψωμένη σκηνούλα, σε απόσταση αναπνοής. Κατά τη διάρκεια μάλιστα του “Say My Name”, η Beyonce έπιασε «κουβέντα» με έναν τυχερό εν ονόματι Βαγγέλη! Δυστυχώς όμως για μένα, τα «όπλα» μου ήταν παροπλισμένα όπως όλων των φωτογράφων κατόπιν συμφωνίας ώστε να το απαθανατίσουμε και αυτό...
Για κλείσιμο του πλούσιου προγράμματος η πρωταγωνίστρια επέλεξε το δημοφιλέστατο “Single Ladies” το οποίο μάλιστα «προλόγισε» ένα απολαυστικό video-clip στα μετόπισθεν: μια συρραφή πλάνων από παθιασμένους θαυμαστές της. Όσο για επίλογο της μεγαλόπνοης αυλαίας, το encore την ήθελε καταχειροκροτούμενη να μας προσφέρει το “Halo”, αφιερώνοντάς το στον Michael Jackson ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή λίγους μήνες νωρίτερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Ζητούν την απομάκρυνσή του
THE BAUSA, Yulia Niko b2b Ede, BRB, Pablo Nuevo και Evanjelia αναλαμβάνουν τα decks στο Θέατρο Άλσος
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.