Μουσικη

16 Forever

Τα 5 πράγματα που θα θυμάται ο Χρήστος Ιωαννίδης των Schooligans από το φετινό Schoolwave…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 309
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7652-17274.jpg

Η φετινή έκτη διοργάνωση ήταν και η καλύτερη, ίσως και λόγω του εισιτηρίου (€ 5) που για πρώτη φορά βάλαμε. Κανείς δεν ήρθε φέτος απλά για βόλτα. Ήταν το πιο συνειδητοποιημένο κοινό από ποτέ, κι αυτό φαίνεται τόσο από τα ελάχιστα σκουπίδια στο χώρο όσο κι από τα πολλά πορτοφόλια και κινητά που μας επέστρεψαν τα παιδιά χωρίς καν να τα έχουν ανοίξει. Πια νιώθουν το φεστιβάλ απόλυτα δικό τους.

● Παρά το εισιτήριο δεν είχαμε ουσιαστική μείωση προσέλευσης. Παρ.-Σάβ.-Κυρ. είχαμε συνολικά γύρω στις 10.000 κόσμο. Πολύ σημαντικό φέτος ήταν και το στοιχείο του εθελοντισμού – 200 αιτήσεις από τις οποίες κληρώθηκαν 80 συμμετοχές που βοήθησαν στην παραγωγή

● Το πιο συγκινητικό κομμάτι της φετινής διαδικασίας που σχετίζεται και με την οικονομική κρίση είναι ότι πολλές μπάντες μάς είπαν κατά τη διάρκεια των «προκριματικών» ότι κράτησαν χαρτζιλίκι ακόμα κι από την πενταήμερη, προκειμένου να κλείσουν στούντιο για να κάνουν πρόβες και να είναι έτοιμοι.

● Συμμετείχαν 28 μπάντες απ’ όλη την Ελλάδα (συν 2 συγκροτήματα από το εξωτερικό, Schoolwave βετεράνους και γνωστά γκρουπ όπως οι Locomondo). Χαμός έγινε με τους My Colours Dying, κάτι πιτσιρίκια Α΄ Λυκείου από το Νέο Ηράκλειο που ουρλιάζουν ένα φοβερό hardcore με φοβερή ανταπόκριση από το κοινό.

● «Φέτος δεν χρειάστηκε να τραγουδήσω καθόλου, τα είπαν όλα οι από κάτω»: η ατάκα του τριημέρου από τον τραγουδιστή των Looming Titties

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ