Μουσικη

Μπρούκλιν: Το αδιαχώρητο στο μετρό για κάρτες για τα 50ά γενέθλια του Notorious B.I.G

Για τον ράπερ σύμβολο της ανατολικής ακτής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΝΟΤΟRIOUS BIG
Notorious BIG - MetroCards © ΝY Post

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο μετρό του Μπρούκλιν για να αποκτήσουν αναμνηστικές κάρτες MetroCards προς τιμήν των 50ων γενεθλίων του εκλιπόντος ράπερ.

Περίπου 50.000 συλλεκτικές κάρτες του μετρό βρίσκονταν στα μηχανήματα MetroCard σε τέσσερις σταθμούς στο Μπρούκλιν, που ήταν το σπίτι του Biggie, γνωστού και ως «Notorious B.I.G.», γεγονός που προκάλεσε φρενίτιδα στους θαυμαστές του ραπερ οι οποίοι κατέκλυσαν τους σταθμούς. 

Περίπου 1000 άτομα έκαναν ουρά περιμένοντας επί ώρες στο σταθμό Atlantic Avenue-Barclays Center για να αγοράσουν κάποια από τις κάρτες, οι οποίες έφεραν το πορτρέτο του εκλιπόντος ράπερ, όπως αναφέρει η New York Post.

Xθες ανήμερα των γενεθλίων του το Empire State Building φωτίστηκε σε κόκκινο και λευκό χρώμα, με ένα φωτισμένο στέμμα να περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του. Στο Μπρούκλιν, η είσοδος του Barclays Center πρόβαλλε ένα βίντεο μοντάζ με μερικούς από τους δίσκους του Wallace. 

 

 

Ποιος ήταν ο Notorious B.I.G

Notorious B.I.G., Biggie Smalls, Biggie. O γεννημένος Christopher George Latore Wallace δεχόταν κάθε ένα από αυτά τα παρατσούκλια που είχε επιλέξει ο ίδιος για τον καλλιτεχνικό του εαυτό.

Ο Notorious B.I.G έβγαλε, επί της ουσίας, δύο ολοκληρωμένους δίσκους όσο ζούσε. Το Ready to Die (1994) με τα «Juicy, Big Poppa» και «One More Chance» τα οποία του χάρισαν του στην πορεία εκατομμύρια πωλήσεις, βραβεία και την τιμή να θεωρείται ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της αναγέννησης του hip hop της ανατολικής ακτής των Η.Π.Α.

Λίγο πριν βγάλει τον δεύτερο δίσκο του, τον προφητικό δυστυχώς Life After Death (1997), η βεντέτα ανάμεσα στη δυτική και την ανατολική ακτή έχει γραφτεί ανεξίτηλα στη συλλογική συνείδηση των Η.Π.Α. Οι κόντρες των rappers, πρώην φίλων στην περίπτωση του Tupac και του Biggie, οι οποίες στην αρχή έμοιαζαν με διαφημιστικό κόλπο, ξέφυγαν από κάθε έλεγχο.

Το πιο λαμπρό αστέρι της δυτικής ακτής, ο Tupac, θα έπεφτε νεκρός τον Σεπτέμβριο του 1996. Μερικούς μήνες αργότερα, στις 9 Μαρτίου του 1997, θα τον ακολουθούσε ο σκοτεινός πρίγκιπας της East Coast που άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τέσσερις σφαίρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ