- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Sivert Hoyem: Man on the moon!
Nέα αρχή. Το επόμενο δύσκολο βήμα μετά τους Madrugada. Με την πρώτη του σόλο δουλειά “Moon Landing”. Πάντα στην ίδια λυρική και σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Προσοχή, προμηνύεται sold out.
Γιατί “Moon Landing” (προσελήνωση); Πρόκειται για την πιο φιλόδοξη προσωπική μου δουλειά και ήθελα το κοινό να το αντιληφθεί. Έχω έρθει από μακριά και ταξίδεψα πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ. Αυτός είναι ο λόγος.
Τι κρατάς από την ιστορία των Μadrugada; Δεν ξέρω, θα μου άρεσε να διατηρώ ζωντανό το θρύλο με αυτό που κάνω τώρα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να προχωράω μπροστά.
Tι θυμάσαι πιο έντονα από τις προηγούμενες συναυλίες στην Αθήνα, αλλά και από την πόλη; Tο κοινό πάντα τρελαινόταν στις συναυλίες των Madrugada στην Αθήνα, θυμάμαι που είχα χάσει ένα παπούτσι σε ένα crowd surfing. Θυμάμαι ακόμα πολλά πάρτι και να κινούμαστε στους δρόμους της πόλης με αυτοκίνητο χωρίς να ξέρουμε ποτέ πού ακριβώς είμαστε.
Τι σε συναρπάζει σε σχέση με τους Arcadians, που τόσο συχνά αναφέρεις στους στίχους σου; Στα τραγούδια μου η Αρκαδία σηματοδοτεί ένα χαμένο κόσμο ή μια χαμένη νοητική κατάσταση. Μια απλή, φυσική και αθώα υπαρξιακή κατάσταση, που έχει χαθεί στο χρόνο. Είμαι εξοικειωμένος με την έννοια αυτή όπως έχει συνδεθεί με την ευρωπαϊκή αναγέννηση και την τέχνη του μπαρόκ, δεν ξέρω πολλά για το πραγματικό μέρος.
Πώς προέκυψε η διασκευή στο “The House Of The Rising Sun” στο άλμπουμ; Είναι το αγαπημένο μου κομμάτι εδώ και καιρό. Είναι ζοφερό και μελαγχολικό, ενώ διαθέτει μια πραγματική αίσθηση ελευθερίας στον τρόπο ερμηνείας από τον Eric Burdon. Έχει αυτή την ονειρική ποιότητα που ακούς σε πολλά παλιά φολκ και μπλουζ τραγούδια. Πάντα ήθελα να κάνω τη δική μου διασκευή.
Ιnfo
GAGARIN, Λιοσίων 205, Αττική. Έναρξη 20.30. Είσοδος € 35. Προπώληση: Τicket House, Πανεπιστημίου 42, 210 3608.366, Metropolis, Fnac, ticketpro.gr. Support από τον Νορβηγό Christer Knutsen και τους δικούς μας Illegal Operation. Στις 19&20/12.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βιρτουόζος βιολίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για την εμφάνισή της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
«Επιβλήθηκε ως κορυφαία ερμηνεύτρια, χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, το οποίο ποτέ δεν σπατάλησε»
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Η ζωή, οι συνεργασίες και η διαδρομή μιας γυναίκας που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.