Μουσικη

Η Nina Hagen γίνεται 67 ετών

Kαθόλου παράξενο που άρεσε στην Άνγκελα Μέρκελ, άρεσε σε όποιον ήταν νέος στην Ανατολική Γερμανία στη δεκαετία του 1970

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nina Hagen
© Brian Rasic/Getty Images/Ideal Image

Nina Hagen: H μουσική πορεία και η ζωή της τραγουδίστριας και ηθοποιού που γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1955

Η Nina Hagen γίνεται σήμερα 67 ετών. Γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1955 στο ανατολικό Βερολίνο, στην τότε Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας. Ξεκίνησε ως ηθοποιός: εμφανίστηκε σε πολλές γερμανικές ταινίες δίπλα στη μητέρα της Εva-Maria Hagen, ενώ την ίδια εποχή, εντάχθηκε στο συγκρότημα Automobil κυκλοφορώντας το σινγκλ “Du hast den Farbfilm vergessen”. Το 1976, μετά την αφαίρεση της ανατολικογερμανικής υπηκοότητας του πατριού της, του ακτιβιστή και ποιητή Wolf Biermann, η Hagen τον ακολούθησε στο Αμβούργο όπου λίγο αργότερα, σχημάτισε τη Nina Hagen Band. Το πρώτο άλμπουμ της μπάντας κυκλοφόρησε το 1978 και πούλησε πάνω από 250.000 αντίτυπα. Ακολούθησε ένα ακόμη άλμπουμ, το “Unbehagen” πριν από τη διάλυσή του γκρουπ το 1979.

Nina Hagen - Zarah (Official Music Video)

Το 1982, η Hagen κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ “NunSexMonkRock” και στη συνέχεια με το “Fearless” (1983) και το “Nina Hagen in Ekstasy” (1985). Tα επόμενη τρία άλμπουμ “Nina Hagen” (1989), “Street” (1991) και “Revolution Ballroom” (1993) δεν γνώρισαν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία. Η Hagen έκανε μουσικό comeback με το άλμπουμ “Return of the Mother” το 2000.

Nina Hagen - Herrmann Hiess Er (Official Music Video)

H Νina Hagen έγραψε τρεις αυτοβιογραφίες -“Ich bin ein Berliner” (1988), “Nina Hagen: That's Why the Lady Is a Punk” (2003) και “Bekenntnisse” (2010)- στα οποία αναφέρεται στη δημόσια εικόνα της η οποία δημιουργούσε συχνά σάλο στα μέσα ενημέρωσης. Το 1979, έγινε διαβόητη για την εμφάνισή της σε αυστριακό βραδινό talk show, το Club 2, με θέμα την κουλτούρα της νεολαίας, όταν μιμήθηκε διάφορες στάσεις αυνανισμού και ενεπλάκη σε έντονη διαμάχη με άλλους συμμετέχοντες, ιδίως με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Humbert Fink. Ο παρουσιαστής του talk show, Dieter Seefranz, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από αυτή τη διαμάχη.

Was ist los mit der Jugendkultur? – „Club 2“ mit Nina Hagen u.a. (1979)

Η Hagen συνεργάστηκε με τον Ολλανδό ρόκερ Herman Brood (με τον οποίον μοιράστηκε τη ζωή της για μερικά χρόνια) και με τη Lene Lovich στην ταινία “Cha Cha” του 1979 η οποία έμεινε αξέχαστη στην ιστορία του πανκ. Ο Brood αυτοκτόνησε το 2001 υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Όταν η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε τέλος στη 16χρονη καγκελαρία της στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2021, επέλεξε το “Du hast den Farbfilm vergessen” (Ξέχασες την έγχρωμη ταινία) ως ένα από τα τρία κομμάτια που ακούστηκαν στην τελετή.

Stabsmusikkorps - Du hast den Farbfilm vergessen (Großer Zapfenstreich für Angela Merkel)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ