Μουσικη

Παντελής Αμπαζής: Τραγούδια και καλή καρδιά

Καινούργια τραγούδια από τον Παντελή Αμπαζή, με ωραίες συνεργασίες και ανοιξιάτικη διάθεση

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παντελής Αμπαζής
© NDP Agency

Παντελής Αμπαζής: Το «ΠαντεΛΑΚΗΣ», το νέο του μουσικό άλμπουμ με τον Λάκη Παπαδόπουλο, και τα «Τραγούδια ΠεριΩπής».

«Είναι μέλι τα καρπούζια του Βαγγέλη!» λέει ο Παντελής Αμπαζής, χαρούμενος («Σκάω από χαρά!») με τα καινούργια τραγούδια του, με τις δύο νέες κυκλοφορίες: το «ΠαντεΛΑΚΗΣ» μαζί με τον «πάντα εγγύηση» Λάκη Παπαδόπουλο, και το «Τραγούδια ΠεριΩπής», με πολύ κόσμο, όλους τους φίλους του Παντελή δηλαδή, θα τους πιάσουμε έναν-έναν. Τα ακούω και γελάω επειδή ο Παντελής το κάνει αυτό με τα τραγούδια του, σου φτιάχνει το κέφι, χαμογελάς στην αρχή κι έπειτα μέχρι που γελάς κανονικά. Μερικά τα έχω ακούσει σε λάιβ – ο «Ύμνος των χοντρών» έχει πάντα σουξέ, και το «Γατόνι», με τον Λάκη στα καλύτερά του. «Δεν παίρνω απόφαση καμιά», «Αργά βαδίζω, ζωή κερδίζω», «Μαϊντανός και άνηθος/ στην κορυφή της Πάρνηθος», στίχοι πιτσικωτοί όπως και τα τραγούδια, με γυρίσματα της γλώσσας και παιχνίδια-με-λέξεις που θυμίζουν σχολείο, ή εφηβεία, ή και τα δύο μαζί. Τραγουδάει (όμως) και ο Σταμάτης Κόκοτας το «Μαύρος ουρανός», εξαιρετικός/θεός όπως πάντα κι ας μην είναι πρώτο νειάτο – η φωνή παραμένει μεγάλη. Όπως είχε πεί κάποτε ο άλλος θεός, Λευτέρης Παπαδόπουλος, «Όλο το Ελληνικό τραγούδι πρέπει να υποκλίνεται μπροστά στον Σταμάτη Κόκοτα!»

Παντελής Αμπαζής, Λάκης Παπαδόπουλος
Παντελής Αμπαζής, Λάκης Παπαδόπουλος © NDP Agency

Ο Παντελής είναι αγαπημένος φίλος του Κόκοτα, κάνουν μαζί εμφανίσεις, και καλή παρέα απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός από ωραία τραγούδια. Με πολλούς καλλιτέχνες κάνει καλή παρέα και ωραία τραγούδια ο Παντελής: ένα (τραγούδι) είναι του Φοίβου Δεληβοριά, ενώ στο «ΠεριΩπής» ένα ακόμα είναι του Κώστα Τζιαγκούλα, μάλιστα το τραγουδάνε ντουέτο – ο Τζιαγκούλας ήταν για χρόνια ο αγαπημένος τραγουδιστής στα λάιβ του Γιάννη Σπανού, τον έχω ακούσει πολλές φορές με την αγαπημένη μου Πέννυ Ξενάκη, και τον τεράστιο Γιάννη Σπανό, μέχρι την τελευταία του εμφάνιση.

Παντελής Αμπαζής - Λάκης Παπαδόπουλος, «ΠαντεΛΑΚΗΣ»

Υπάρχει στο «ΠεριΩπής» ένα τραγούδι του Γιάννη Λογοθέτη, ένα μελοποιημένο ποίημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη που ερμηνεύει με τρέλα ο εξαντρίκ (και αγαπημένος μας) ηθοποιός/καλλιτέχνης ‘Άγγελος Παπαδημητρίου. Ένα του Γιώργου Τζιουβάρα, (των «Opera Chaotique»). Ένα του Παντελή Θαλασσινού - όλα ζωηρά, έξυπνα, όμορφα τραγούδια που σου φτιάχνουν την διάθεση. Ενορχήστρωση (και κιθάρα) υπογράφει ο Βαγγέλης Δεληκούρας, κι αυτός φίλος του Παντελή, όπως όλοι οι μουσικοί των δίσκων, να μη σας αραδιάζω ονόματα. Τα δύο cd κυκλοφορούν στις ψηφιακές πλατφόρμες και σε περιορισμένα αντίτυπα από την «Καθρέφτης Ήχων Αληθινών». Είναι, κανονικά, τραγούδια για καλή καρδιά, κι ας είναι δύσκολοι καιροί – τέτοιες εποχές τα χρειαζόμαστε περισσότερο, τέτοια τραγούδια…

Παντελής Αμπαζής, «Τραγούδια ΠεριΩπής»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ