Μουσικη

Εγώ το σώμα μου το έχω αποσύρει…

«Απόσυρση»: Ένα νέο τραγούδι και μια εμβληματική ερμηνεία από τον Μανώλη Μητσιά σε μουσική Νίκου Πλάτανου και στίχους Ιωάννας Κολλινιάτη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μανώλης Μητσιάς, Ιωάννα Κολλινιάτη, Νίκος Πλάτανος - Απόσυρση (Official Lyric Video)

«Απόσυρση»: Το νέο τραγούδι που ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς σε μουσική Νίκου Πλάτανου και στίχους Ιωάννας Κολλινιάτη είναι ο προπομπός του CD «ΙΧ»

Προπομπός ενός πολυσυμμετοχικού CD με τίτλο «ΙΧ», του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται το 2022 από την FMRecords, μόλις κυκλοφόρησε στο YouTube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, itunes κ.λπ.) το τραγούδι με τίτλο «Απόσυρση», που ήδη έχει δημιουργήσει αίσθηση. Ο συνθέτης του τραγουδιού είναι ο γνωστός μουσικός Νίκος Πλάτανος, ενώ τους στοίχους έχει γράψει η Ιωάννα Κολλινιάτη. Ένας «κλασικός» της ελληνικής μουσικής, ο Μανώλης Μητσιάς, με την εμβληματική ερμηνεία του αναδεικνύει το λαϊκό στοιχείο στη μουσική (καθαρό ζεϊμπέκικο) και το υπαρξιακό στοιχείο στους στίχους: «Εγώ το σώμα μου το έχω αποσύρει…».

Μανώλης Μητσιάς, Ιωάννα Κολλινιάτη, Νίκος Πλάτανος στο Studio Odeon.
Μανώλης Μητσιάς, Ιωάννα Κολλινιάτη, Νίκος Πλάτανος στο Studio Odeon.

Ο Νίκος Πλάτανος γνωστός από τη δουλειά του στο θέατρο  με τις συνεργασίες του με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης κ.α σε σκηνοθεσίες του Γιάννη Χουβαρδά, Γιώργου Λαζάνη, Στάθη Λιβαθινού, Έφης Θεοδώρου και τη μελοποιημένη ποίηση πάνω στον Καβάφη, (διαβάστε περισσότερα για το συλλεκτικό «Λεύκωμα Καβάφη, 1863-1910» και το συνοδευτικό CD») τον τελευταίο καιρό πυκνώνει τις δισκογραφικές παρεμβάσεις του. Το 2016 παρουσίασε τον δίσκο «Αμίλητη Ιστορία» σε ποίηση της Ελένης Αρβελέρ με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε παρουσίασε τον δίσκο «Απανεμίστας» σε στίχους του Πάνου Δημητρόπουλου με οκτώ σημαντικούς ερμηνευτές. Τον επίσης «κλασικό»  Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους νεότερους Μπάμπη Στόκα, Κωνσταντίνο Β., Λεωνίδα Μπαλάφα, Αγγελική Τουμπανάκη, Γιώργο Στρατάκη, Γιώργο Ρους και Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Η Ιωάννα Κολλινιάτη (δικηγόρος στο επάγγελμα) ξεκίνησε την σχέση της με τον στίχο το 2007 με δασκάλους της τους Λίνα Νικολακοπούλου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Νίκο Ξυδάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργο Ανδρέου, Θράσο Καμινάκη και Κώστα Φασουλά.  Ο  κύκλος τραγουδιών με τίτλο «Η μοναξιά είναι γυναίκα» είναι ο πρώτος σε αποκλειστικά δικούς της στίχους και μουσική του Γιώργου Αραπάκη.  Στίχους της έχουν μελοποιήσει σημαντικοί συνθέτες όπως  ο:Νότης Μαυρουδής, ο Νίκος Ξυδάκης, Τάσος Ποταμιάνος και Μωυσής Ασέρ με ερμηνευτές όπως η Μόρφω Τσαιρέλη, η Κορίνα Λεγάκη και η Christine Zeeta.

Το cd με τίτλο “ΙΧ” μοιράζονται δύο δημιουργοί της νεότερης γενιάς, η Ιωάννα Κολλινιάτη και ο Χρήστος Δημητριάδης, συμμετέχοντας με 5 τραγούδια του ο καθένας, με την «Απόσυρση» να είναι το πρώτο από τα 10 τραγούδια που περιλαμβάνονται σε αυτό και με έτερους συνεπιβάτες τους, εκτός από τον Μανώλη Μητσιά, τους ερμηνευτές Αγγελική Τουμπανάκη και Θάνο Πολύδωρα, και τους συνθέτες Νίκο Πλάτανο και Δημήτρη Παύλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ