Μουσικη

Ο Clapton κυνήγησε δικαστικά γυναίκα που πούλησε πειρατικό CD

Για το αστρονομικό ποσό των 9,95 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Eric Clapton κυνηγά δικαστικά μια γυναίκα που πούλησε πειρατικό CD του για 9,95€
Έρικ Κλάπτον © by Gareth Cattermole/Gareth Cattermole/Getty Images/Ιdeal Image

O Έρικ Κλάπτον κέρδισε την υπόθεση κατά Γερμανίδας η οποία πούλησε ένα πειρατικό του CD.

O μεγάλος κιθαρίστας Eric Clapton «έσυρε» στα δικαστήρια μια Γερμανίδα γυναίκα, η οποία πούλησε στο eBay μια ηχογράφηση συναυλίας του ίδιου από τη δεκαετία του ’80, έναντι του ποσού των 9,95 ευρώ. 

Σύμφωνα με την DW, ο Clapton έστειλε εκπρόσωπό του σε δικαστήριο του Düsseldorf, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ηχογράφηση της γυναίκας ήταν παράνομη, ασκώντας μήνυση για παραβίαση των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα ότι καταπατούσε το copyright, ενώ ανέφερε επίσης ότι το CD είχε αγοραστεί από τον εκλιπόντα σύζυγό της το 1987 σε κατάστημα της πόλης της. Ο ισχυρισμός της ωστόσο δεν έγινε δεκτός στο δικαστήριο.

Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδά του, που αγγίζουν τα 3.500 δολάρια, ενώ στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που συνέχιζε να καταχωρεί το CD προς πώληση, θα μπορούσε σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως 212.353 λιρών ή έξι μήνες φυλάκιση.

Ο μάνατζερ του Clapton, Michael Eaton, είπε στον Guardian: «Η Γερμανία είναι μια χώρα όπου οι πωλήσεις bootleg και πλαστών CD είναι μεγάλες γεγονός που βλάπτει τη βιομηχανία και τους πελάτες με κακή ποιότητα και παραπλανητικές ηχογραφήσεις. Μαζί με αρκετούς άλλους μεγάλους καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες, επί σειρά ετών, ο Eric Clapton, μέσω Γερμανών δικηγόρων, έχει κυνηγήσει με επιτυχία εκατοντάδες υποθέσεις». 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Έρικ Κλάπτον που το τελευταίο διάστημα προβαίνει σε αμφιλεγόμενες κινήσεις, είχε κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον Βαν Μόρισον ένα ακόμη τραγούδι διαμαρτυρίας με τίτλο «Stand and Deliver», το οποίο είχε δεχθεί αρνητικά σχόλια, καθώς πολλοί κατηγόρησαν τον διάσημο τραγουδοποιό ότι κάνει προπαγάνδα κατά των εμβολίων και της επιστήμης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής του Grammy με το τραγούδι «Tears in Heaven» φέρεται να δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα αρνιόταν να εμφανιστεί σε χώρους που επιβάλλουν τον εμβολιασμό των παρευρισκόμενων. «Θέλω να δηλώσω ότι δεν θα παίξω σε καμία σκηνή που κάνει διακρίσεις στο κοινό της. Εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη για την παρουσία όλων των ανθρώπων, διατηρώ το δικαίωμα να ακυρώσω τη συναυλία» ανέφερε ο Κλάπτον σε δήλωση που δημοσιεύτηκε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Telegram ο κινηματογραφικός παραγωγός Ρόμπιν Μονότι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ