Μουσικη

Πέθανε ο Βισέντε Φερνάντες ο «Βασιλιάς της Ραντσέρα»

Φόρος τιμής και από τον Τζο Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O τραγουδιστής Βισέντε Φερνάντες
O τραγουδιστής Βισέντε Φερνάντες © Getty Images/Ideal Image

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ένας από τους σημαντικότερους περφόρμερ του λατινοφώνου κόσμου ο Μεξικανός Βισέντε Φερνάντες

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Vicente "Chente" Fernández  Μεξικανός τραγουδιστής, ηθοποιός και παραγωγός ταινιών ο οποίος θεωρούνταν θρύλος τόσο στη χώρα του όσο και σε μεγάλο μέρος του ισπανόφωνου κόσμου. 

Ήταν τόσο μεγάλη η απήχηση του που σχετικό tweet με αφορμή τον θάνατο του έγραψε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «Ο κόσμος της μουσικής έχασε ένα είδωλο Η μουσική του Vicente Fernández δημιούργησε αναμνήσεις και συναισθήματα για εκατομμύρια ανθρώπους. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και σε όλους όσους τον αγάπησαν. Ο Vicente θα μείνει στη μνήμη για τις επόμενες γενιές».

Με το παρατσούκλι «El Charro de Huentitán» ή «ο Βασιλιάς της μουσικής Ranchera» ο Fernández ξεκίνησε την καριέρα του ως πωλητής λαχανικών και έγινε πολιτιστικό σύμβολο, έχοντας ηχογραφήσει περισσότερα από 50 άλμπουμ και συνεισφέροντας σε περισσότερες από 30 ταινίες. Το ρεπερτόριό του αποτελούνταν από rancheras και άλλα κλασικά μεξικάνικα έργα.

Ο Fernández κέρδισε τρία βραβεία Grammy, εννέα βραβεία Latin Grammy, δεκατέσσερα βραβεία Lo Nuestro και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Πούλησε πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους ισπανόφωνους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Το 2016, ο Fernández αποσύρθηκε από τις ζωντανές εμφανίσεις αν και συνέχισε να ηχογραφεί και να παράγει μουσική.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ