Μουσικη

The Truck Festi​val 2014

Η A.V. ήταν εκεί

73350-163065.JPG
Θανάσης Αρβανίτης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73813-148906.jpg

To Truck Fest​i​val ξεκίνησε το 1998 από τους αδελφούς Robyn και Joe Bennett του γκρουπ Goldrush, με λίγη βοήθεια από την τοπική indie κοινότητα και ειδικά τους κοντοχωριανούς τους Radiohead και από τότε γίνεται κάθε χρόνο στο αγρόκτημα Hill Farm, στο χωριό Steventon της επαρχίας Oxfordshire. Είναι ένα μεσαίου μεγέθους –για τα δεδομένα της Αγγλίας - φεστιβάλ (4500 θεατές), που διαρκεί 2 ημέρες και καλύπτει κυρίως το χώρο της indie rock/pop σκηνής. To Truck Festival πραγματοποιείται σε 5 σκηνές: Truck Stage (κυρίως σκηνή), Market Stage, The Barn, The Veterans and Virgins Stage και Saloon.

Στο φετινό φεστιβάλ που έγινε 18-19 Ιουλίου εμφανίστηκαν μεταξύ πολλών άλλων, οι The Cribs, White Lies, Peace, Stornoway, Dodgy, Gang Of Four, Superfood, Los Campesinos!, Roots Manuva, Andrew W.K., Flyte, Eliza and The Bear, Deap Vally, Darlia, Gnarwolves.

Το φεστιβάλ έγινε κάτω από έναν ευπρόσδεκτα ζεστό καλοκαιρινό καιρό και ήταν sold out, χωρίς όμως να υπάρχει η αίσθηση του αδιαχώρητου. Η εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν πολύ θετική και λόγω του μικρού του μεγέθους (κατ' επιλογή των διοργανωτών), που το κάνουν ένα ευέλικτο και compact Reading Festival, αλλά και γιατί η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική έως και “παρεΐστικη”, αφού πολλοί μουσικοί και θεατές γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Επίσης άξια προσοχής ήταν: το ανεξάρτητο status του Truck Festival που επιβεβαιώνουν η απουσία οποιουδήποτε σπονσοναρίσματος ή εταιρικού “καπελώματος”, η μηδενική ανοχή σε κατοχή και χρήση ουσιών, η ελεύθερη είσοδος ποτών από τους θεατές για χρήση εντός του φεστιβάλ και η λειτουργία των μπαρ από τους ντόπιους, όπου μέρος των εσόδων πήγαινε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής.

truckfestival.com/

Thanks: Jane Elliot, Rick & Louise Boden

imagenΗ είσοδος στο φεστιβάλ


n

n

n

n

n

nΑρένα


n

The Truck Stage


nThe Saloon Stage με Country/Folk/ Americana


n

n

The Veterans & Virgins stage: Σε αυτή τη σκηνή παρακολουθήσαμε τα πιό πολλά live set του διημέρου. Μερικά πολύ ενδιαφέροντα νέα indie pop/rock ονόματα, αλλά και εκπληκτικά set από παλιά και αγαπημένα γκρουπ (Ralfe Band)


nThe Market Stage


n

The Barn: Χωρίς διάθεση χιούμορ, είναι ένα εν ενεργεία βουστάσιο, απ' όπου εκδιώχθηκαν οι αγελάδες προς στην περιοχή του πάρκινγκ για να το καταλάβουν metal και punk group! Η έντονη δυσωδία μέσα στον χώρο έκανε απαγορευτική την παραμονή σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι χάσαμε την ευκαιρία να τσεκάρουμε κάποια όντως ενδιαφέροντα σχήματα...


nCar Park area: οι αγελάδες-προσωρινοί πρόσφυγες


nΗ τέντα του ανεξάρτητου δισκάδικου Truck Store που φιλοξένησε μερικά ακουστικά σετ


n

n

Truck festival merchandise


nBalloon Ascents


n

Brickwork Lizards


nCatfish & the Bottlemen


n

Dan Croll


n

nDeap Vally


nDodgy


n

nFlight Of Helios


nGang Of Four


nKids In Glass Houses


nLos Campesinos!


nLuke Smith & The Feelings


nMary Epworth


nPaul McClure


n

nRalfe Band


n

nSamo Hurt


nSociety


nSuperfood


nSwim Deep


nToliesel


ntreasureseason


nCatfish & The Bottlemen


nTwilight Sad


nWe Aeronauts


nTruck Festival Line Up


nDodgy και Θ.Αρβανίτης backstage


nStornoway και Θ.Αρβανίτης backstage. Οι Stornoway από την Οξφόρδη, άξιοι συνεχιστές της τοπικής indie παράδοσης


nGang Of Four backstage

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ