Μουσικη

Η Taylor Swift γράφει τραγούδια για τους διάσημους πρώην της

Το νέο της άλμπουμ είναι ένας άθλος ακόμα για το κορίτσι που έχει ήδη σπάσει όλα τα ρεκόρ

alexandra-mprountzaki.jpg
Αλεξάνδρα Μπρουντζάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Taylor Swift

Το νέο άλμπουμ «Red (Taylor’s Version)» της Taylor Swift, η νέα της μουσική περσόνα και οι αναφορές στις πρώην σχέσεις της.

Η Taylor Swift δεν θέλει συστάσεις. Εμείς, η γενιά των 90s, το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό αφού έχει συνοδέψει με τα τραγούδια της όλες τις ερωτικές ιστορίες της εφηβείας μας.

Το ξανθό κορίτσι, το classic American sweetheart, με τις μπούκλες και την κιθάρα, που τραγουδούσε τον έρωτά της στο όμορφο αγόρι της γειτονιάς, απέχει πολύ από την Taylor του σήμερα η οποία όχι μόνο έχει δημιουργήσει μια «αυλή» που αποτελείται από τύπισσες σαν τη Selena Gomez, τη Martha Hunt και την Gigi Hadid (σοβαρό team) αλλά χωρίς κανένα δισταγμό, γράφει τραγούδια για τους διάσημους πρώην της βγάζοντας στη φόρα τα άπλυτα των σχέσεών της.

Από τη στιγμή που η Taylor Swift ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το «Red (Taylor’s version)», ένα remake του πρώτου Red album του 2012, η αγωνία ήταν μεγάλη - και όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα δεν μας απογοήτευσε αφού μας έχει συνηθίσει να πετυχαίνει το αδύνατο! Αυτό ακριβώς έκανε - και όχι μόνο! Προσέθεσε καινούργια κομμάτια με μιαν εντυπωσιακή βαθύτητα σε ένα πολύ πιο σκληρό concept από τις προηγούμενες δουλειές της! Μιλάμε για πόνο! Είναι σαν να «χώρεσε» το pop- manifesto της σε ένα δίσκο!

Taylor Swift - Red (Taylor's Version) (Lyric Video)

Στον ήχο του «Red (Taylor’s Version)» η Swift απέχει πολύ από το μικρό κοριτσάκι του «You Belong With Me». Εδώ μιλά πλέον για πραγματικό έρωτα, αυτόν που σε πονάει, που σε γεμίζει απόρριψη και αμφιβολία και τελικά σε αφήνει τσακισμένο, μελαγχολικό, αποπροσανατολισμένο και λειψό. Δεν είχε ποτέ περίπλοκο ήχο ή ενορχήστρωση. Τα τραγούδια της συνεχίζουν να βασίζονται σε απλές μελωδίες και τα lyrics της να θυμίζουν εξομολόγηση…  Αλλά η φωνή της τώρα είναι πολύ πιο ώριμη και αισθαντική απ’ ότι ήταν μια δεκαετία πριν.

Στο Red αποτυπώνεται απόλυτα η ενηλικίωση του αγαπημένου pop ειδώλου! Η αθωότητα δίνει τη θέση της στον δυναμισμό και τα «χώνει» στον άντρα που την πλήγωσε - με πιθανό αποδέκτη τον Jake Gyllenhaal που της ράγισε την καρδιά στα 21 της χρόνια.

Taylor Swift

Tο τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ, το δεκάλεπτο «All too Well» (10 minutes Version, Taylor’s Version), είναι ίσως από τα καλύτερα που έχει γράψει. Λένε ότι αυτή η εκδοχή είναι και το αρχικό draft του τραγουδιού, πριν το κόψει σε διάρκεια για να το εντάξει στο πρώτο άλμπουμ. Η δεκάλεπτη εκδοχή πήρε τη θέση που της αξίζει στο «Red (Taylor’s Version)» με καινούργια ενορχήστρωση και την Taylor να ξεσπά τη θλίψη και την οργή της, τόσο έντονα που κάνει το «Dear John» να ακούγεται σαν «I Will Always Love You»! Χλευάζει σκληρά τη διαφορά ηλικίας που έχει με τον άντρα -«As I get older, your lovers stay my age» - και το απογειώνει με Σαίξπηρ «All’s Well That Ends Well!» αφήνοντάς σε να αναπολείς παλιούς ή τωρινούς έρωτες και λέγοντας εκείνη όσα θες να πεις- κι αυτό το ταλέντο το διαθέτουν λίγοι!

Taylor Swift - All Too Well: The Short Film

Το Red είναι το δεύτερο κεφάλαιο του Project Taylor’s Version, μετά το «Fearless (Taylor's Version)» που φέτος είναι το δεύτερο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς. Η Swift αναδημιουργεί την καινούργια της μουσική περσόνα ανατρέχοντας στα πρώτα της τραγούδια! Κι ενώ θα έλεγε κανείς ότι έχει φτάσει στο peak της δημιουργικότητάς της, και ενώ είναι ήδη η αδιαμφισβήτητη πριγκίπισσα της pop - country μουσικής σκηνής, εκείνη παίρνει δυο παλιά της άλμπουμ και τα κάνει καλύτερα! Τίποτα παρόμοιο δεν έχει γίνει στο παρελθόν. Αυτό είναι ένας άθλος ακόμα και για το κορίτσι που έχει ήδη σπάσει όλα τα ρεκόρ. Η χρυσή εποχή για την Taylor μόλις ξεκίνησε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ