Μουσικη

Το Larmer Tree Festival

Η A.V. ήταν εκεί

73350-163065.JPG
Θανάσης Αρβανίτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73360-147750.jpg

To Larmer Tree Festival γίνεται εδώ και 24 χρόνια στους ομώνυμους Βικτωριανούς κήπους που βρίσκονται κοντά στο Σάλσμπουρι, στη Νότια Αγγλία. Είναι ένα μεσαίου μεγέθους, για τα δεδομένα της Αγγλίας, φεστιβάλ (5.000 θεατές), που διαρκεί 5 ημέρες και που απευθύνεται στη μέση, πλην όμως «εναλλακτική» βρετανική οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από το συναυλιακό κομμάτι που πραγματοποιείται σε 5 σκηνές, γίνονται παράλληλα προβολές ταινιών, stand-up comedy, street theater, πάμπολες δραστηριότητες για παιδιά από 2 ως 14 ετών, εργαστήρια χορού κ.ά.

Ένα μέρος των κήπων είχε μετατραπεί σε «Secret Garden», τόπο χαλάρωσης και διαλογισμού, όπου έβρισκε κανείς περίπτερα με εναλλακτικές θεραπείες. Η διοργάνωση είχε φροντίσει πολύ για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Το LTF είχε κερδίσει τo 2008 τον τίτλο του «Καλύτερου Οικογενειακού Φεστιβάλ» από τον αντίστοιχο Βρετανικό οργανισμό. Στο φετινό φεστιβάλ, που έγινε 16-20 Ιουλίου, εμφανίστηκαν μεταξύ πολλών άλλων, οι Tom Jones, Frank Turner and the Sleeping Souls, Tom Odell, Squeeze, Dub Pistols, The Selecter, The Heavy, Dreadzone, Fanfarlo, Staff Benda Bilili, La Pegatina, Public Service Broadcasting, Gentleman's Dub Club κ.ά.

n

nH είσοδος στο φεστιβάλ

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

H κυρίως αρένα

n

Η τέντα της Stand-Up Comedy

n

n

n

n

n

n

n

Larmer Tree Gardens

n

H ξύλινη Garden Scene, χτίστηκε από τον αρχικό ιδιοκτήτη του κτήματος Larmer Tree το 1900, και φιλοξενούσε θεατρικές παραστάσεις για την ψυχαγωγία των εργατών και των επισκεπτών . Βρίσκεται ακόμα όρθια, στην αυθεντική της μορφή και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του φεστιβάλ.

n

n

La Pegatina, 7μελής Καταλανική μπάντα, που ενθουσίασε το κοινό.

n

n

Street Theater

n

Η εξαιρετική Ιρλανδή τραγουδίστρια και φλαουτίστρια Rioghnach Connoly, σε ένα ξεχωριστό folk/jazz/soul σετ. Συνεργάζεται με την έθνικ κολλεκτίβα Honeyfeet από το Μάντσεστερ, που εμφανίστηκαν επίσης στο φεστιβάλ.

n

n

Will and the People, μία 4μελής μπάντα από ωραίους, κεφάτους τύπους που έκανε όλο τον κόσμο να χορεύει.

n

n

n

n

Ο Tom Odell, στην Main Lawn σκηνή, πολύ δημοφιλής στο νεανικό κοινό, πιανίστας, singer-songwriter, 2013 BRITs Critics Choice Award.

n

n

Blackbeard's Tea Party - 6μελές folk-rock σχήμα

n

n

We Used To Make Things: 8μελής indie-pop μπάντα απ' το Λονδίνο

n

Ninebarrow: φωνητικό folk ντουέτο, από το Ντόρσετ, στην Social σκηνή

n

Georgia Ruth (harpist) με την μπάντα της ("One of the British folk discoveries of the year" - The Guardian)

larmertreefestival.co.uk

Thanks: Lucy Dundas, Αγγελική Κακολύρη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ