Μουσικη

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη

«Να ταφώ στην πατρίδα μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης Θεοδωράκης © EUROKINISSI

Μίκης Θεοδωράκης: Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία - Τι ζήτησε από τον Κουτσούμπα.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης μετέφερε την τελευταία του επιθυμία στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του, Ρένα Παρμενίδου, και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε αφήσει πλήρεις οδηγίες για το πώς να γίνει η κηδεία του.

Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα, στην οποία αναφέρει ότι θέλει να αφήσει αυτό τον κόσμό σαν κομμουνιστής.

Μίκης Θεοδωράκης: Στη δημοσιότητα από το 902.gr η επιστολή του

«Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής».

Με την επιστολή του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ζητούσε επίσης από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε: «Να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».

epistoli.jpeg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ