Μουσικη

Η Ιταλία αποχαιρετά την Ραφαέλα Καρά (Εικόνες)

«Όπως όλοι οι μεγάλοι, ήξερε να μιλά και να αγγίζει τους πιο απλούς ανθρώπους»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά από τη βασιλική της Σάντα Μαρία στο Ara Coeli για την κηδείας της Raffaella Carra © EPA/	ANGELO CARCONI
Συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά από τη βασιλική της Σάντα Μαρία στο Ara Coeli για την κηδείας της Raffaella Carra © EPA/ ANGELO CARCONI

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για το στερνό αντίο στην Ραφαέλα Καρά.

Χιλιάδες πολίτες έσπευσαν στο Καπιτώλιο της Ρώμης και έξω από την εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν 'Αρα Τσέλι, για το ύστατο χαίρε στην Ραφαέλα Καρά.

Η εκκλησία γέμισε κίτρινα λουλούδια, το αγαπημένο χρώμα της Ιταλίδας τραγουδίστριας, τηλεπαρουσιάστριας και σόου γούμαν. Το φέρετρο ήταν σε απλό, ακατέργαστο ξύλο, όπως είχε ζητήσει η ίδια.

H επικήδειος πομπή στη Ρώμη © EPA/Massimo Percossi
H επικήδειος πομπή στη Ρώμη © EPA/Massimo Percossi

Συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά από τη βασιλική της Σάντα Μαρία στο Ara Coeli για την κηδείας της Ραφαέλα Καρά © EPA/ANGELO CARCONI
Συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά από τη βασιλική της Σάντα Μαρία στο Ara Coeli για την κηδείας της Raffaella Carra © EPA/ANGELO CARCONI

Πολλοί από τους συνεργάτες της, τα ανίψια της, ο πρώην σύντροφός της και σκηνοθέτης Σέρτζιο Γιαπίνο την αποχαιρέτησαν μέσα στην εκκλησία. Οι περισσότεροι θαυμαστές περίμεναν στον εξωτερικό χώρο, με τεράστια συγκίνηση, αλλά και τραγουδώντας τις μεγάλες τις επιτυχίες.

«Σήμερα είμαστε όλοι θλιμμένοι, αλλά η Ραφαέλα θα μας ήθελε πάντα χαμογελαστούς. Η Rai πρέπει να της αφιερώσει ένα μεγάλο θέατρο και τηλεοπτικό στούνιο στο οποίο εργάσθηκε επί δεκαετίες», δήλωσε η παρουσιάστρια Μίλι Καρλούτσι.

H δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ραγκί, αποχαιρετά τη Ραφαέλα Κάρα στη βασιλική της Σάντα Μαρία © EPA/GIUSEPPE LAMI
H δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ραγκί, αποχαιρετά τη Ραφαέλλα Κάρα στη βασιλική της Σάντα Μαρία © EPA/GIUSEPPE LAMI

Από την κηδείας της Ραφαέλλα Κάρα στη βασιλική της Σάντα Μαρία στη Ρώμη, Ιταλία © EPA/GIUSEPPE LAMI
Από την κηδείας της Ραφαέλλα Κάρα στη βασιλική της Σάντα Μαρία στη Ρώμη, Ιταλία © EPA/GIUSEPPE LAMI

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι τόνισε ότι «όλη η Ιταλία, σήμερα, τιμά την γυναίκα αυτή που ήταν σύμβολο της χώρας. Διότι όπως κάνουν μόνον οι μεγάλοι άνθρωποι, ήξερε να απευθύνεται και να αγγίζει όλους, και τους πιο απλούς ανθρώπους».

«Ραφαέλα, τώρα πρέπει να χαρείς όλη την ξεκούραση που σου αξίζει, στην μεγάλη γιορτή του ουρανού», είπε ένας από τους καλόγερους των καπουτσίνων, ο οποίος τέλεσε την κηδεία.

Κόσμος χειροκροτεί από το μπαλκόνι του καθώς περνάει η επικήδειος πομπή © EPA/Massimo Percossi
Κόσμος χειροκροτεί από το μπαλκόνι του καθώς περνάει η επικήδειος πομπή © EPA/Massimo Percossi

Θαυμαστής της Ραφέλα Καρά στην κηδεία της © EPA/ANGELO CARCONI
Θαυμαστής της Ραφέλλα Καρρά στην κηδεία της © EPA/ANGELO CARCONI

Η σορός της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας, πρόκειται να αποτεφρωθεί. Σε ειδικό γυάλινο κουτί, η τέφρα της πρόκειται να μεταφερθεί στην Κάτω Ιταλία, στο Σαν Τζοβάνι Ροτόντο. Θα την ευλογήσουν οι καλόγεροι καπουτσίνι, στο μοναστήρι όπου έζησε ο γνωστός Ιταλός καλόγερος Πάντρε Πίο, ο οποίος, για την Ραφαέλα, ήταν κύριο πνευματικό σημείο αναφοράς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ