Μουσικη

Ο Στάθης Δρογώσης και η κόρη του, Ανδριάνα, μας πάνε στο Καρουζέλ

Ένα νέο τραγούδι για τον πλανήτη της παιδικής μας ηλικίας

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 787
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στάθης Δρογώσης και η κόρη του, Ανδριάνα Δρογώση
Ο Στάθης Δρογώσης και η κόρη του, Ανδριάνα Δρογώση

Ο Στάθης Δρογώσης εξηγεί πώς γεννήθηκε το νέο του τραγούδι «Carrousel», που τραγουδά μαζί με την κόρη του, Ανδριάνα, σε στίχους της Μαρίτας Αλημίση.

Με ένα γλυκό ρεφρέν, σαν «μαλλί της γριάς», με τη φωνή της κόρης του, Ανδριάνας, να τον συνοδεύει στη μελωδία, με τους νοσταλγικούς, ποιητικούς στίχους της Μαρίτας Αλημίση, μίας νεοεμφανιζόμενης στιχουργού, ο Στάθης Δρογώσης, εδώ και λίγο καιρό μας καλεί με το νέο του τραγούδι «Carrousel», στο Καρουζέλ να πάμε όλοι! Σε μουσική δική του, σε ενορχήστρωση μαζί με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη – που ανέλαβε την ηχοληψία και τη μίξη, και σε mastering του Βασίλη Κορρέ, το «Carrousel» μας δίνει μία ιδέα από το καινούργιο άλμπουμ που ετοιμάζει. Με το καλοκαίρι να έχει έρθει μόλις, το «Carrousel» ακούγεται και σαν μια ηχητική απόδραση.

Στάθης Δρογώσης feat. Ανδριάνα Δρογώση - Carrousel (Official Lyric Video)

Ο Στάθης Δρογώσης εξηγεί στην ATHENS VOICE πώς γεννήθηκε το τραγούδι «Carrousel»

«Συνήθως γράφω τους στίχους στα τραγούδια μου. Όταν διάβασα τους στίχους της Μαρίτας Αλημίση ξύπνησαν μέσα μου αναμνήσεις της παράξενης παιδικής ηλικίας μου. Θυμήθηκα το λούνα παρκ “Ροντέο” στον Άλιμο και τις λιχουδιές στους πάγκους. Μαλλί της γριάς και μήλα σε ξυλάκι… Έγραψα αμέσως τη μουσική σχεδόν αυτόματα. Και μετά έβαλα τους στίχους στο συρτάρι. Μετά από δύο χρόνια τους ξαναβρήκα και σκέφτηκα να το βάλω στον καινούριο μου δίσκο. Σκέφτηκα να το κάνω ντουέτο και ένα απόγευμα το ακούγαμε μαζί με την κόρη μου. Η Ανδριάνα αμέσως έμαθε τη μελωδία και το τραγουδούσε μόνη της. Και πάλι αυτόματα μου ήρθε η ιδέα να το τραγουδήσουμε μαζί. Λατρεύουμε και οι δυο την μπανιέρα του Γερμανού και της κόρης του και θελήσαμε να κάνουμε κι εμείς το δικό μας τραγούδι. Χαιρόμαστε πολύ που άρεσε στον κόσμο. Είναι κάτι που θα δένει μια ζωή. Στο Καρουζέλ να πάμε όλοι!»

Οι χειρόγραφοι στίχοι του τραγουδιού «Carrousel» του Στάθη Δρογώση
Οι χειρόγραφοι στίχοι του τραγουδιού «Carrousel»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ