Μουσικη

Eurovision 2021: Οι εμφανίσεις Ελλάδας-Κύπρου και οι ημιτελικοί

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2021: Στεφανία Λυμπερακάκη με «Last Dance» και Έλενα Τσαγκρινού με «El Diablo» στις πρόβες πριν από δύο ημιτελικούς όπου θα εκπροσωπήσουν Ελλάδα και Κύπρο
Eurovision 2021: Στεφανία Λυμπερακάκη με «Last Dance» και Έλενα Τσαγκρινού με «El Diablo» στις πρόβες πριν από δύο ημιτελικούς όπου θα εκπροσωπήσουν Ελλάδα και Κύπρο © EPA & Youtube

Eurovision 2021: Τα στοιχήματα, η «καραμπόλα» για την 1η θέση και η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς - Κερδίζουν τις εντυπώσεις Ελλάδα & Κύπρος.

Πλησιάζουν οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2021. Η Ελλάδα με το «Last Dance» και τη Στεφανία Λυμπερακάκη και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo» εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις του και βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των στοιχημάτων.

Η Eurovision 2021 διεξάγεται υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού στην Ολλανδία και οι εκπρόσωποι των χωρών κάνουν τις πρόβες τους στη σκηνή του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού, κάνοντας τα στοιχήματα για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή να έχουν «πάρει φωτιά». 

Η ερμηνεία τους και η σκηνική τους παρουσία, όσο και τα σκηνοθετικά ευρήματα και εφέ τούς χάρισαν υψηλή βαθμολογία από τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τις πρώτες πρόβες. 

Eurovision 2021 - «Last Dance» και Στεφανία Λυμπερακάκη: Η συμμετοχή της Ελλάδας

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μία από τις νεότερες παρουσίες στη φετινή σκηνή της Eurovision 2021 εντυπωσίασε την Πέμπτη (13/5) στη δεύτερη πρόβα της, φορώντας μία εντυπωσιακή μωβ ολόσωμη φόρμα διά χειρός Βρεττού Βρεττάκου που φέρει 250.000 κρύσταλλα και φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η νεαρή τραγουδίστρια. Όπως είπε, φορώντας το νιώθει όπως η Jennifer Lopez. Την εμφάνισή της συνδυάζει με ψηλές ασημί μπότες, αλλά και με μωβ γάντια.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που δόθηκε από την EBU από τη δεύτερη πρόβα, οι χορευτές που τη συνόδευαν ήταν ντυμένοι στα λευκά. Ο Γιάννης Μουρίκης υπογράφει τον σχεδιασμό του σκηνικού και ο Φωκάς Ευαγγελινός τη χορογραφία. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης επιμελήθηκε τα κοστούμια των χορευτών, ενώ η εταιρία Asterman ανέλαβε τη δημιουργία των γραφικών. Μαζί με την Στεφανία Λυμπερακάκη στην σκηνή εμφανίζονται οι έμπειροι χορευτές: Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γιακουμόγλου, Νίκος Κουκάκης, Κώστας Πουλόπουλος.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη για την Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, Πέμπτη 20 Μαΐου, στην 4η θέση και θα διεκδικήσει το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision 2021.

Stefania - Last Dance - Second Rehearsal - Greece 🇬🇷 - Eurovision 2021

 

Eurovision 2021 - «El Diablo»: Ανέβηκε θέση η Κύπρος μετά την εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού στη σκηνή

Ενθουσιασμό στους Eurofan έφερε η δεύτερη τεχνική πρόβα της Έλενας Τσαγκρινού στη σκηνή της Eurovision. Μάλιστα, ανέβηκε θέση στα στοιχήματα και βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Τη σκηνοθεσία της εμφάνισης της έχει αναλάβει ο Αυστριακός Marvin Diettman, ενώ τη χορογραφία έχει επιμεληθεί η Chali Jennings.

Το φόρεμα της Τσαγκρινού με τα ασημί κρόσια υπογράφει η Σίλια Κριθαριώτη. Οι χορεύτριες που συνοδεύουν την τραγουδίστρια στη σκηνή είναι ντυμένες με ολόσωμες κολλητές φόρμες σε βαθυκόκκινο χρώμα. Το κομμάτι «El Diablo» που είναι γραμμένο στα αγγλικά και τα ισπανικά έγραψαν υπογράφουν οι: Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa.

Η Κύπρος θα εμφανιστεί στον Α’ Ημιτελικό την Τρίτη 18 Μαΐου, στην 8η θέση.

Elena Tsagrinou - El Diablo - Second Rehearsal - Cyprus 🇨🇾 - Eurovision 2021

Eurovision 2021: Με ελληνική καταγωγή η τραγουδίστρια που εκπροσωπεί την Αλβανία

Η Άντζελα Περιστέρη εκπροσωπεί φέτος την Αλβανία στην Eurovision 2021 με το τραγούδι «Karma».

Ίσως σε κάποιους από εσάς η μορφή ή η φωνή της είναι γνωστή, αφού η Άντζελα έχει εργαστεί σε αρκετά νυχτερινά κέντρα στη χώρα μας, ενώ έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της. «Αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα, είναι η αγαπημένη μου χώρα στον κόσμο. Έχω ζήσει τις καλύτερες στιγμές εκεί» δήλωνε για την ιστοσελίδα των fan της Eurovision «Eurovision Fun» η ίδια. Τα πρώτα της μαθήματα τραγουδιού τα έκανε στην πατρίδα της, τελείωσε το Λύκειο στα Τίρανα, ενώ αποφοίτησε από την Ακαδημαϊκή Σχολή στην Αθήνα.

Όσο βρισκόταν στην Ελλάδα, η Περιστέρη δοκίμασε την τύχη της και στο talent show «X Factor». Επίσης, έχει συνεργαστεί σε νυχτερινά μαγαζιά με τον Αντώνη Ρέμο και την Πάολα. Είναι η νικήτρια της πρώτης σεζόν του αλβανικού «Your Face Sounds Familiar». Μάλιστα, σε μια από τις μεταμορφώσεις της, μεταμφιέστηκε σε Άννα Βίσση και ερμήνευσε το «Τρένο». 

Anxhela Peristeri - Karma - Second Rehearsal - Albania 🇦🇱 - Eurovision 2021

Eurovision 2021: «Σβήνει» το φαβορί της Μάλτας, πρώτη στα στοιχήματα η Γαλλία

Η εμφάνιση της Μάλτας στη σκηνή της Eurovision 2021 δεν εντυπωσίασε και έτσι από την πρώτη θέση στα στοιχήματα βρέθηκε γρήγορα στη δεύτερη ή και στην τρίτη, με τη συμμετοχή της Γαλλίας να «παίρνει κεφάλι». 

Με ένα νοσταλγικό, γαλλικό τραγούδι η Μπαρμπαρά και το «Voila» βρέθηκαν ψηλά στα στοιχήματα από πολύ νωρίς. Μετά την πρώτη της πρόβα όμως, η Γαλλίδα καλλιτέχνιδα με τη λιτή εμφάνιση επί σκηνής, έβαλε φωτιά στα στοιχήματα. Αν η Γαλλία ανακηρυχθεί νικήτρια, θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο της Eurovision μετά από 44 χρόνια, όταν κέρδισε το 1977, με το κομμάτι «L’oiseau et l’enfant».

Barbara Pravi - Voilà - France 🇫🇷 - Official Music Video - Eurovision 2021

Το «Je Me Casse» της Μάλτας βρέθηκε τρίτο, πίσω και από τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2021.

Destiny - Je Me Casse - Second Rehearsal - Malta 🇲🇹 - Eurovision 2021

 

Eurovision 2021: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη φετινή διοργάνωση - Οι χώρες που συμμετέχουν, οι δύο ημιτελικοί 

Συνολικά 39 χώρες θα συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2021. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό χωρών από τον διαγωνισμό του 2014. Η Ουκρανία και η Βουλγαρία επιστρέφουν μετά από τις απουσίες τους το 2019. Η Αρμενία, η Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο και η Ουγγαρία αποχώρησαν έχοντας συμμετάσχει στον τελευταίο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε, το 2019.

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2021 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, στις 21:00 (CEST). 26 χώρες θα συμμετέχουν συνολικά στον τελικό: η διοργανώτρια χώρα Ολλανδία, οι Μεγάλες Πέντε (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) και οι δέκα χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε ημιτελικό. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλες οι τριάντα εννέα συμμετέχουσες χώρες.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ΕΒU (Ένωση Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων) και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας που έχει κερδίσει την προηγούμενη χρονιά, με τη συμμετοχή των υπόλοιπων ραδιοτηλεοράσεων-μελών της EBU. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά γεγονότα παγκοσμίως. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1956. Το 2020, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο διαγωνισμός ματαιώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Να σημειωθεί ότι με βάση την τηλεθέαση η Eurovision κατατάσσεται στις δημοφιλέστερες μεταδόσεις παγκοσμίως. Χαρακτηριστικά, το 2016 περίπου 204 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό. Το 2015, η Eurovision αναγνωρίστηκε από το «Guinness World Records» ως ο μακροβιότερος τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός.

Eurovision 2021: Ο μικρός Μανώλης θα ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας

Πρόσωπο-έκπληξη αναμένεται να ανακοινώσει φέτος το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου. 

Ο 10χρονος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, πρόκειται να εμφανιστεί στις οθόνες μας και να ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα κατακτήσει μια σημαντική πρωτιά: θα γίνει ο νεότερος spokesperson σε όλη την 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Eurovision 2021: Ποιες χώρες θα εμφανιστούν στον α' και β' ημιτελικό

Η EBU έχει ανακοινώσει εδώ και λίγες εβδομάδες τη σειρά εμφάνισης των 16 και 17 χωρών που θα εμφανιστούν αντίστοιχα στον Α και Β Ημιτελικό της Eurovision 2021. H Stefania θα ερμηνεύσει το «Last Dance» στη σκηνή της Ahoy Arena του Ρότερνταμ στην τέταρτη θέση του Β Ημιτελικού, ενώ η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού θα εμφανιστεί στον Α Ημιτελικό στην 8η θέση.

  • Eurovision 2021 - Α' Ημιτελικός

Δικαίωμα ψήφου στον Α' Ημιτελικό της Eurovision 2021 έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον Ημιτελικό, μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Η σειρά εμφάνισης στον Α Ημιτελικό, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021:

  • Λιθουανία
  • Σλοβενία
  • Ρωσία
  • Σουηδία
  • Αυστραλία
  • Βόρεια Μακεδονία
  • Ιρλανδία
  • Κύπρος
  • Νορβηγία
  • Κροατία
  • Βέλγιο
  • Ισραήλ
  • Ρουμανία
  • Αζερμπαϊτζάν
  • Ουκρανία
  • Μάλτα
  • Eurovision 2021 – B' Ημιτελικός

Στον Β' Ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτό, μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία. Η σειρά εμφάνισης στον Β Ημιτελικό, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021:

  • Σαν Μαρίνο
  • Εσθονία
  • Τσεχία
  • Ελλάδα
  • Αυστρία
  • Πολωνία
  • Μολδαβία
  • Ισλανδία
  • Σερβία
  • Γεωργία
  • Αλβανία
  • Πορτογαλία
  • Βουλγαρία
  • Φινλανδία
  • Λετονία
  • Ελβετία
  • Δανία

Δείτε αποσπάσματα από τις εμφανίσεις και των 39 χωρών

OFFICIAL RECAP: All 39 songs of the Eurovision Song Contest 2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ