Μουσικη

Foo Fighters, Jay-Z και Go-Go’s μπαίνουν Rock & Roll Hall οf Fame

Πότε είναι προγραμματισμένη η τελετή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dave Grohl | Ένθετες Jay Z και Belinda Carlisle
Dave Grohl | Ένθετες Jay Z και Belinda Carlisle © EPA | YouTube

Στο Rock & Roll Hall οf Fame μπαίνουν οι Foo Fighters (του Dave Grohl), ο Jay-Z και οι Go-Go’s (με τη μοναδική Belinda Carlisle).

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να μπουν στο Rock & Roll Hall of Fame 2021 οι Foo Fighters, ο Jay-Z και το συγκρότημα Go-Go's.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2021 στο Κλίβελαντ. Το Rock & Roll Hall of Fame 2021 θα τιμήσει επίσης τους LL Cool J, Billy Preston και Randy Rhoads με βραβεία μουσικής αριστείας.

Θα βραβευτούν, επίσης, οι Kraftwerk, Gil Scott Heron και Charley Patton ως πρώιμες επιρροές της μουσικής.

Ο Jay-Z, με 23 Grammy και 80 υποψηφιότητες, είναι ο πρώτος καλλιτέχνης από τον χώρο της ραπ που έχει μπει στη λίστα των συνθετών του Hall of Fame. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τα «Hard Knock Life», «99 Problems» και «Empire State of Mind» ενώ έχει 14 Νο 1 άλμπουμ. Είναι παντρεμένος με την Beyonce και έχουν τρία παιδιά.

 

Dave Grohl: Από ντράμερ των Nirvana που χτυπούσε τα τύμπανα δίχως αύριο στους Foo Fighters

Ο Dave Grohl έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ντράμερ των Nirvana με την εκρηκτική σκηνική του παρουσία και τον χαρακτηριστικό τρόπο που «κοπανούσε» με μανία τα τύμπανα και τα πιατίνια, την ώρα που ο Krist Novoselic ανεβοκατέβαινε την ταστιέρα στο μπάσο και ο Kurt Cobain ούρλιαζε στο μικρόφωνο, παίζοντας παράλληλα τα εθιστικά του riff στη Fender.

Μετά τον θάνατο του Cobain και τη διάλυση των Nirvana, ο Dave Grohl έφτιαξε τους Foo Fighters και με όχημα τη μουσική τους μπήκε σχεδόν σε κάθε σπίτι στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Κάθε τους συναυλία ήταν sold out και η μπάντα έγινε μια από τις πιο επιδραστικές στη σύγχρονη εποχή.

Go-Go's: H Belinda Carlisle και οι άλλες

Οι Go-Go's ξεπήδησαν τη δεκαετία του '80 μέσα από την punk rock σκηνή του Λος Άντζελες.

Με επιτυχίες όπως «We Got the Beat», «Our Lips Are Sealed» και «Vacation» απέκτησαν πολύ γρήγορα μεγάλη φήμη και το δικό τους κοινό που «ξεροστάλιαζε» έξω από τα club για να τις απολαύσουν.

Μέσα από τη συγκεκριμένη μπάντα ξεπήδησε η πανέμορφη και «φωνάρα» Belinda Carlisle, η οποία ακολούθησε στη συνέχεια solo καριέρα, με κομματάρες όπως «Heaven is a Place on Earth», «Luna» και «Leave a Light On». 

The Go-Go's - Our Lips Are Sealed (Official Music Video)

The Go-Go's - Vacation (Official Music Video)

Η τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας οι Foo Fighters, ο Jay-Z και το συγκρότημα Go-Go's θα μπουν στο Rock & Roll Hall of Fame 2021, θα προβληθεί ταυτόχρονα στο SiriusXM και αργότερα στο HBO.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ