Μουσικη

85 μέρες μέχρι το ρολόι να δείξει: Lady Gaga

Μερικά πράγματα που δεν ξέρεις γι αυτή

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 488
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71324-158555.jpg

ID Τραγουδίστρια, μουσικός, στιχουργός, χορεύτρια, παραγωγός, σχεδιάστρια μόδας, ηθοποιός και επιχειρηματίας. Ασχολείται ενεργά με τον ακτιβισμό και τη φιλανθρωπία. Το 2011 λανσάρισε την Born This Way Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα αφοσιωμένο στην «ενδυνάμωση» της νεολαίας και στη δημιουργία ενός καλύτερου και γενναίου κόσμου.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου και διαμένει, στις 28 Μαρτίου 1986 από γονείς ιταλικής καταγωγής. Το πραγματικό της όνομα είναι Stefani Joanne Angelina Germanotta, ενώ το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο αποτελεί αναφορά στο τραγούδι των Queen «Radio Gaga».

n

Σπούδασε σε ρωμαιοκαθολικό σχολείο καλογραιών, ενώ άρχισε να παίζει πιάνο από ηλικία 4 ετών και να γράφει τα πρώτα ολοκληρωμένα της τραγούδια σε ηλικία μόλις 12 ετών. Στα 15 της χρόνια άρχισε να τραγουδάει στην αρχή ερασιτεχνικά και σύντομα επαγγελματικά. Έχει επηρεασθεί μουσικά τόσο από καλλιτέχνες της ροκ όπως οι Queen και ο David Bowie, όσο και της ποπ όπως ο Michael Jackson και η Madonna.

Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 23 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και 80 εκατομμύρια singles.Το πρώτο της κιόλας άλμπουμ «The Fame Monster» (2008) έγινε διαμαντένιο και κυρίως το πρώτο με τις περισσότερες ηλεκτρονικές πωλήσεις όλων των εποχών παγκοσμίως, ενώ μαζί με τους δίσκους «Born This Way» (2011) και το πρόσφατο «Artop», έχουν κατακτήσει πολλές φορές την πρώτη θέση στο TOP 10 πολλών χωρών, ενώ ταυτόχρονα διάφορα singles της έχουν γίνει Νο 1 Hit Singles τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη.

n

Με πάνω από 2.5 δισεκατομμύρια views σε όλα της τα video, η Lady Gaga είναι από τις πιο ελκυστικές προσωπικότητες εν ζωή στα social media με πάνω από 60 εκατομμύρια likes στο Facebook και πάνω από 40 εκατομμύρια followers στο Twitter.

n

Συνολικά στα μόλις 6 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας της έχει αποσπάσει 316 βραβεία από 347 υποψηφιότητες.

n

Μέσα από τρεις παγκόσμιες περιοδείες όπου σημείωσε τεράστια επιτυχία, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στην 4η περιοδεία που ξεκινά στην Ευρώπη τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός με το έργο Machete Kills του Robert Rodriguez στα τέλη του 2013 μαζί με ένα πλήθος αστέρων, όπως η Sofia Vergara, η Amber Heard, ο Antonio Banderas, η Jessica Alba, ο William Sadler, και ο Mel Gibson.

n

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ της «Artpop», κυκλοφόρησε στα τέλη του 2013 και το εξώφυλλό του φέρει την υπογραφή του εικαστικού Jeff Koons, που δημιούργησε το άγαλμα της 28χρονης σουπερστάρ. Ανάμεσα στα πόδια της βρίσκεται μια μπλε σφαίρα με τον τίτλο του νέου της άλμπουμ, ενώ στο φόντο διακρίνονται διάσημα έργα τέχνης, όπως ο πίνακας του Σάντρο Μποτιτσέλι με τίτλο «Η Γέννηση της Αφροδίτης».

n

Στις 19 Σεπτεμβρίου σε μια πρωτοποριακά σχεδιασμένη σκηνή στο Ολυμπιακό Στάδιο η Lady Gaga θα εμφανιστεί στην Αθήνα σε μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες που είδαμε στην πόλη από την ελληνική εταιρία διοργάνωσης «Λάβρυς» και τη «Live Nation Global Touring».

n

Οι διάδρομοι είναι κατασκευασμένοι από ημιδιαφανές υλικό που ξεκινούν από την κύρια σκηνή και φτάνουν στο κοινό, ενώ συνδέουν μεταξύ τους τις μικρότερες σκηνές που την πλαισιώνουν. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να περπατά και να χορεύει κάτω από τους διαδρόμους αυτούς και επιπλέον μπορεί να παρακολουθεί το show και από μια εντελώς νέα οπτική γωνία.

Info: Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP ball Ολυμπιακό Στάδιο. Είσοδος από τα €38,5 ως €82,5. Η τιμή εισιτηρίου στην Αρένα είναι € 49,5 ενώ θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων στα €115,5 και Golden Standing στα €104,5. Προπώληση Καταστήματα Γερμανός και www.lavris.gr. Στις 19/9.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ