Μουσικη

Οι μουσικοί του Seasounds Stage μιλάνε στην A.V.

Λίγο πριν ανέβουν στην επετειακή σκηνή της Γιορτής, 14 μουσικοί μάς στέλνουν το σήμα τους

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
ΤΕΥΧΟΣ 487
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70842-157510.jpg

Οι μουσικοί του Seasounds Stage σε μια συνέντευξη στην ATHENS VOICE.

1. Tι ήταν αυτό που σας έκανε να λάβετε μέρος στη φετινή Γιορτή της Μουσικής;

2. Οι δωρεάν συναυλίες –με δεδομένο πως η Γιορτή της Μουσικής διοργανώνεται εδώ και 15 χρόνια– αλλάξανε κάτι στο μουσικό χάρτη της Αθήνας κατά τη γνώμη σας;

3. Τι ετοιμάζετε αυτή την περίοδο;


Mikro

n

1. Η μουσική είναι η ζωή μας, είναι για μας το α και το ω – ιδανικά θα θέλαμε να συμμετέχουμε στη Γιορτή της Μουσικής κάθε χρόνο!

2. Οι δωρεάν συναυλίες είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Είναι κάτι πολύ θετικό γιατί ο κόσμος λόγω κρίσης είναι πιεσμένος και κάθε δωρεάν συναυλία είναι μια γιορτή γι’αυτόν. Από την άλλη δημιουργείται κάτι σαν κακό προηγούμενο. Εμείς πιστεύουμε ότι το δωρεάν πρέπει λόγο για να υπάρχει, δεν είναι για παντού και πάντα.

3. Μόλις πριν ένα μήνα κυκλοφόρησε το νέο μας άλμπουμ με τίτλο «New» και είμαστε στη φάση που θέλουμε να το κάνουμε γνωστό στον κόσμο, ενώ ετοιμάζουμε και συναυλίες για το καλοκαίρι.


Blend Mishkin

n

1. Μου υποσχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και γυναίκες.

2. Δύσκολο ερώτημα, αλλά θέλει παραπάνω από 15 χρόνια για να αλλάξει η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης σε αυτή τη χώρα.

3.Ένα νέο album


Mc Yinka & The Fuzics

1. Έχω συμμετάσχει αρκετές φορές στη Γιορτή της Μουσική, το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις φέτος είναι επετειακές μου έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο, όπως επίσης το γεγονός ότι πια γνωρίζω και τα παιδιά της διοργάνωσης – κάναμε και ένα βιντεάκι μαζί.

2. Γενικά στις δωρεάν συναυλίες υπάρχει μια αμεσότητα,το γεγονός ότι δεν υπάρχει είσοδος, ότι γίνονται στους δρόμους. Υπάρχει μια απευθείας σύνδεση με τους θεατές και είναι και πολύ πιο προσιτές, δίνουν στον κόσμο την ευκαιρία να βιώσει κάτι που δε θα βίωνε υπό άλλες συνθήκες

3. Ετοιμάζω ένα δίσκο χιπ-χοπ και ρέγκε και προγραμματίζουμε live με τους The Fuzics.


Vinyl Suicide

1. Είναι αυτό που λέει η λέξη, είναι μια γιορτή και το θεωρούσαμε απαραίτητο να συμμετάσχουμε.

2. Ναι, ειδικά η συμμετοχή είναι μαζική και η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη.

3. Είμαστε στο στούντιο και ηχογραφούμε το άλμπουμ μας, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2014.


Chronic

n

1. Τα δωρεάν ποτά.

2. Ίσως στο ελάχιστο.

3. Περιμένω την κυκλοφορία του νέου άλμπoυμ σύντομα από την Kitchen Label και παράλληλα συνεργάζομαι για την κυκλοφορία άλμπουμ με Arovain και Locoto.


Pop Eye

n

1. Η εμπειρία μας μάς έχει δείξει ότι περνάμε πάρα πολύ καλά στη Γιορτή της Μουσικής και ειδικά φέτος θέλαμε πάρα πολύ να συμμετάσχουμε (και) λόγω του επετειακού χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης, αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για τη συμμετοχή μας.

2. Είναι ωραίο να υπάρχουν συναυλίες και φεστιβάλ δωρεάν για τον κόσμο. Βοηθάει πάντα και είναι καλό για συγκροτήματα σαν κι εμάς.

3. Μόλις κυκλοφορήσαμε το καινούργιο μας cd με τίτλο «Have some fun» και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Γενικά έχουμε κλείσει κάποιες συναυλίες για το καλοκαίρι και ετοιμάζουμε την ολοκληρωμένη δουλειά μας που θέλουμε να βγει τον Οκτώβρη.


Echo Train

n

1. Αγαπάμε πάρα πολύ αυτό το φεστιβάλ, όπως και οτιδήποτε δίνει την ευκαιρία σε μουσικούς και συγκροτήματα να παίζουν μαζί. Και φυσικά είναι μια σπουδαία γιορτή, είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

2. Βεβαίως, έχουνε ζωντανέψει την πόλη, είναι πάρα πολύ θεμιτό να γίνεται κάτι τέτοιο, δίνει ζωή ελπίδα και δύναμη. Αν κάποιος έχει ταξιδέψει, το έχει δει αυτό πολλές φορές εκτός συνόρων.

3. Αυτό τον καιρό έχουμε βγάλει τέσσερα κομμάτια σαν πρόγευση του δίσκου μας, που θα βγει τον Οκτώβρη και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό, ενώ φυσικά κανονίζουμε και live.


Dusk

1. Είναι απλό, η μουσική είναι λατρεία και εγώ πιστός υπηρέτης της. Δεν θα μπορούσα να μην την τιμήσω στη γιορτή της.

2. Σίγουρα ένα απλόχερο ομαδικό μοίρασμα μελωδιών μόνο καλό κάνει στις ψυχές των Αθηναίων.

3. Έχουμε ξεκινήσει live εμφανίσεις (full band) και προς το παρόν έτσι πάει ο δρόμος.


The Mighty N

n

1. Αυτό που μας έκανε και πέρυσι και φέτος να λάβουμε μέρος είναι ότι μας ενδιαφέρει να φτάσει η μουσική μας στο κοινό και μας αρέσει να υπάρχει αυτή η αίσθηση η γιορτινή. Επίσης είναι σημαντική και έχει ενδιαφέρον η συνύπαρξη με άλλους μουσικούς και άλλες μπάντες.

2. Δεν θα έλεγα ότι έχει βοηθήσει τους μουσικούς, βοηθάει σίγουρα το κοινό, ειδικά σε μια εποχή κρίσης. Παρόλααυτά αυτό το γεγονός το παραβλέπουμε. Και καταλήγουμε πως απλώς παίζουμε για μας.

3. Ο δίσκος μας κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριο, οπότε σε αυτή τη φάση παίζουμε σε μέρη που μας ενδιαφέρουνε, που γουστάρουμε – και γουστάρουν να μας καλούν. Ετοιμάζουμε επίσης ένα τουρ σε όλη την Ελλάδα από τον Οκτώβρη.


Solar Monkeys

1. Τα 15 χρόνια που κλείνει η Γιορτή της Μουσικής στην Αθήνα και το γεγονός ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον event και είναι τιμή κάθε μουσικού να λαμβάνει μέρος σ’ αυτό.

2. Είναι καλό που η Γιορτή της Μουσικής είναι δωρεάν για τον κόσμο, αυτή είναι η σωστή φιλοσοφία για το event.

3. Τελειώσαμε τον δίσκο μας –θα κυκλοφορήσει από την The Sound Of Everything στα μέσα του Οκτώβρη– και κανονίζουμε τουρ για Νοέμβριο στην Ελλάδα.


RSN & Esterina

n

1. Μας αρέσει πάρα πολύ η Γιορτή της Μουσικής σαν θεσμός γιατί υπάρχει μουσική παντού, σε όλη την Αθήνα και μπορεί να την ακούσει ο καθένας ελεύθερα στη βόλτατου.

2. Έχει αλλάξει το ότι μπορούνε όλοι να ακούσουνε μουσική –και τη μουσική που τους ενδιαφέρει– χωρίς να τους κοστίσει κάτι.

3. Μετά την κυκλοφορία του δίσκου μας «We got music» κάνουμε συναυλίες προσπαθώντας να προωθήσουμε τη δουλειά μας και παράλληλα γράφουμε νέα τραγούδια.


Ξένια & Πλαστελίνη

1. Έχουμε λάβει και τις προηγούμενες χρονιές μέρος, μας αρέσει αυτός ο θεσμός, τον πιστεύουμε πολύ, και θέλουμε να τον στηρίζουμε, γι’ αυτό και θέλαμε να λάβουμε μέρος και φέτος που κλείνει τα 15 του χρόνια στην Αθήνα.

2. Θεωρούμε ότι είναι μια πάρα πολύ ωραία πρωτοβουλία και ειδικά στην εποχή μας που υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει. Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να παρέχεται πολιτισμός σε ανθρώπουςπου τον έχουν ανάγκη, που τον αναζητούν. Δεν θεωρούμε ότι οι δωρεάν συναυλίες εκμηδενίζουν την αξία της τέχνης και της μουσικής – το αντίθετο.

3. Αυτή την περίοδο είμαστε σε διαδικασία ηχογράφησης του καινούργιου μας cd, ετοιμάζουμε το single μας «Στις αγάπης της ζαριές» που έχει διακριθεί στο Balcony tv και πάρα πολλές συναυλίες που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι…


Λίγο πριν το live...

n

Idra Kayne: Είναι μεγάλη μου η χαρά που συμμετέχω σ'αυτόν τον τριήμερο εορτασμό της μουσικής! Στην ουσία πρόκειται για εορτασμό των γενεθλίων μου στις 21 Ιουνίου και σας ευχαριστώ γι'αυτό το τεράστιο party! Xαχαχαχαχαχα! Πέρα από την πλάκα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσει το Αθηναϊκό κοινό την πλούσια και πολλά υποσχόμενη μουσική σκηνή της πόλης. C u there people!

n

Lilis Bros: Ανυπομονούμε να ανέβουμε στη σκηνή της Γιορτής της Μουσικής για τρίτη η φορά και να μοιραστούμε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα αυτής της μεγάλης μέρας

n

DJ Angelo: Η ζωή είναι γιορτή! Η Γιορτή είναι μουσική και η μουσική είναι ζωή! Η ζωή μας...


Seasounds Stage

H επετειακή σκηνή στην Παραλία του Μοσχάτου

Για πρώτη φορά θα στηθεί για 3 μέρες και ειδικά για το Σάββατο 21 Ιουνίου, χωρίς ωράριο, με πάρτι ως το πρωί. Με ελεύθερο Camping & ελεύθερο Parking στο χώρο της Παραλίας. Με τη στήλη της Athens Voice Photo Pass του φωτογράφου Χρήστου Διαμάντη να δίνει το «παρών» σε μία εκδήλωση για την υποστήριξη του Συλλόγου AMEA «Αλκυόνη» (έκθεση φωτογραφίας και λεύκωμα) και πολλές μουσικές εκπλήξεις. Με εκθέσεις, special section με δίσκους βινυλίου, βιβλία, γευσιγνωσία και… την Ακτή του Σαρωνικού! Music sea sounds better with you!


Highlights

• Οι χορωδίες μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα και του μουσικού σχολείου Παλλήνης στο Θέατρο Βράχων

• Οι συμπράξεις σε όλο το ιστορικό κέντρο και τους πεζόδρομους

• Η ελληνο-γαλλική Χορωδία Polyphonies και η Κιθαρωδία του Αντώνη Μίτζελου

στο Δελφικό Ωδείο

• Τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων στην Ροτόντα του Εθνικού Κήπου

• Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό

Γ. Αβέρωφ

• Τα χάλκινα και κρουστά της ΚΟΑ στο Αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΛ.

• Οι Electric Litany στο Ηράκλειο στην Κρήτη

• Τζαζ ήχοι στις όχθες του Πηνειού στη Λάρισα...


Πρόγραμμα

Πέμπτη 19 Ιουνίου

Pre-event / LARA EIDI / THE BOW / BIOTECH / SOLAR MONKEYS / DUSK / VINYL SUICIDE / POP EYE / IDRA KAYNE / THE MIGHTY N / UNIVERSAL TRILOGY

 

Παρασκευή 20 Ιουνίου

PreTHE VRASTAZ / SMA RAG DA/ ANGELO DJ + DA MIKE / WORD OF MOUTH & DJ MODE / YINKA &THE FUZICS / RSN & ESTERINA / PALOV / KOZA MOSTRA / BLEND MISHKIN 

Σάββατο 21 Ιουνίου

Pre-event / Εκδήλωση για την ΑΛΚΥΟΝΗ / ΞΕΝΙΑ & ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ / ECHO TRAIN / MARSHEAUX / MIKRO / D3STAB1L1ZED / LILIS BROS / CLEOPATRA FYNTANIDOU / HIOR CHRONIK / MIKAEL DELTA / FOTONOVELA / JOJO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ